ellenforradalmár - forradalmár, nézőpont kérdése, kinek mi a szimpatikus. Én nekem pl. Koppány a pozitív személy (Ő az igaz magyar), nem István király. Ez van.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
ellenforradalmár - forradalmár, nézőpont kérdése, kinek mi a szimpatikus. Én nekem pl. Koppány a pozitív személy (Ő az igaz magyar), nem István király. Ez van.
Ezt te az 56-osokra értetted? Szerinted ők ellenforradalmárok voltak?ellenforradalmár - forradalmár, nézőpont kérdése, kinek mi a szimpatikus. Én nekem pl. Koppány a pozitív személy (Ő az igaz magyar), nem István király. Ez van.
"Rossz beidegződés". Különben én annyira nem osztom ezt a "hú, de nagy valami volt" dolgot. Kihasználtak minket, eszköz voltunk más kezében. Sajnos visszavetett minket, magyarokat sok évvel. "Pénz semmiért", hogy klasszikust idézzek.Ezt te az 56-osokra értetted? Szerinted ők ellenforradalmárok voltak?
Úgy látom a matek nem erősséged.
1849-ben a mi szeretett osztrák sógoraink kértek segítséget egy szövetség részeként. Vissza is mentek. Visszaemlékezések alapján az orosz tisztek fényévekkel tisztességesebbek voltak az osztrák tiszteknél.
A törökök 150 évig, az osztrákok több mint 200 évig. A "Nyugat" csekély 30 éve. Mondjuk minden csak nézőpont kérdése. Úgy látszik mi sztahanovisták vagyunk. Szeretünk csicskák lenni.
Nem beszélve az acsi és angol fogolytáborokban uralkodó állapotokról. Hallottam ott raboskodóktól egyet s mást. A hazatérő volt hadifoglyokat sokszor pedig szinte az állomásról vitték tovább Szibériába.Az oroszok kiadták a magyar hadifoglyokat az osztrákoknak (akik aztán jól fel is akasztottak párat közülük) az ígéretük ellenére, ha jól tudom.
Jó, persze az amerikaiak és a britek tízezreket (kozákokat, vlaszovistákat, domobranokat) adtak komcsi hóhérkézre a II. vh. végén, szóval ők is nagy úriemberek voltak.
Maxi igaz !Az a helyzet, hogy tagjai voltunk egy galerinek.
Azt gondoltuk, jó ötlet bemenni a szu. ba és tökön rúgni őket, miután földre kerültek, el vesszük a brifkójukat és osztozunk.
De ezek a szemetek fölkeltek a földről és visszaütöttek! Ennek már lassan 80 éve és mi még mindig fel vagyunk háborodva, hogy mertek visszaütni és kiverni a fogunkat!
Másrészt ennek a galerinek egyes tagjai valóban elképesztő gazemberségeket követtek el. Tehát nincs értelme azon rugózni, hogy a magyar bakák hogy viselkedtek Ukrajnában. Társtettesek voltunk.
Iván Ivanovics Ivanov ruszki katonát k nem érdekelte, hogy kovács honvéd pontosan mit is csinált a megszállt területeken.
Úgy bánt Kovácsnéval ahogyan a galerink egyes tagjai az ő családjával.
És erre jön még plusz a vae victis.
Akinek ez meglepő, hogy ilyen a háború, az túl sok amcsi filmet nézett!
Na most vagy én vagyok hülye vagy nem tudom.Különben én nem nagyon szeretek az 1956-os forradalommal (szabadságharccal) foglalkozni. Nem tiszta, sokan manipulálják az érdekeik szerint. A Rákóczi szabadságharcot sokkal többre tartom, de azzal a kutya sem foglakozik.
Na most vagy én vagyok hülye vagy nem tudom.
56-ban ugye elzavartuk a Rákosi féle kommunista sleppet. Aztán forradalmoztunk kicsit és hatalomra raktuk a Nagy Imre féle szintén kommunista kormányt, akit aztán a kádár féle megint csak kommunista brigád váltott. Na akkor most ki mit akart ebben a forradalomban?
Szinte teljesen egyetértek veled,azt viszont megjegyezném,hogy a Sára Sándor a II Magyar Hadsereggel foglalkozó dokumentumfilmjében a megszólaltatott magyar katonák elmondják,hogy bizony a szovjet katonák és szovjet hadsereg bizony különbséget tett a magyar és a német katonák között pontosan tisztában voltak azzal,hogy a németek az igazi "agresszorok".Az a helyzet, hogy tagjai voltunk egy galerinek.
Azt gondoltuk, jó ötlet bemenni a szu. ba és tökön rúgni őket, miután földre kerültek, el vesszük a brifkójukat és osztozunk.
De ezek a szemetek fölkeltek a földről és visszaütöttek! Ennek már lassan 80 éve és mi még mindig fel vagyunk háborodva, hogy mertek visszaütni és kiverni a fogunkat!
Másrészt ennek a galerinek egyes tagjai valóban elképesztő gazemberségeket követtek el. Tehát nincs értelme azon rugózni, hogy a magyar bakák hogy viselkedtek Ukrajnában. Társtettesek voltunk.
Iván Ivanovics Ivanov ruszki katonát k nem érdekelte, hogy kovács honvéd pontosan mit is csinált a megszállt területeken.
Úgy bánt Kovácsnéval ahogyan a galerink egyes tagjai az ő családjával.
És erre jön még plusz a vae victis.
Akinek ez meglepő, hogy ilyen a háború, az túl sok amcsi filmet nézett!
Van baj a vezérlődben rendesen ! És még Miskolci is vagy ! Borzalom !Igen drágám, le uraztam a Németett mert nem olyan barbár senkiházi volt mint a vörös brigádból való keleti barom aki nemhogy pinát nem látott de még bögrét se!!!
Mindig ezzel jössz? 10 millió, hát bakki voltak elegen. Az a tiz misi meg se kottyant!!!
A szifilisz mindegyik hadseregben elharapózott nem csak a tengelyhatalmaknál, ugyan úgy a szövetségesek is vakarták a pirospöttyöst!!!
A veres haderő tudjuk mitöl állt talpra és az nem a vodka volt vagy Sztálin atyuska géniuszi ötletei. Kapták az anyagot a Burzsoá Angliától és a Kapitalista Usánkától.
Csak megsúgom hogy Sztálin több zsidót nyírt ki mint Hitler
Jah és plusz poén hogy több honfitársát nyíratta ki mint amit a háborúba megmurgyelt! Na nyalj még egy kis veres popsit!
Nem mi kezdük ezt ne feled, volt Kassai bombázás. Bárki is csinálta.
Borzolódj akkorVan baj a vezérlődben rendesen ! És még Miskolci is vagy ! Borzalom !
A ruszki birodalomban mindig az volt a szokás, hogy a nagyobb felkeléseket nem az ott állomásozó csapatokkal verték le, mert azok már lehet, hogy összehaverkodtak a helybéliekkel és nem lennének elég kemények.Azért az megvan, hogy a szovjet katonák azt hitték, hogy a Szuezi csatornánál vannak? Egy időben volt a kettő (Mo. és a 2. arab-izraeli háború), talán nem véletlenül!
Olyan ez mint az ajándék. Ha akarják adják, de elvárni nem lehet.Szinte teljesen egyetértek veled,azt viszont megjegyezném,hogy a Sára Sándor a II Magyar Hadsereggel foglalkozó dokumentumfilmjében a megszólaltatott magyar katonák elmondják,hogy bizony a szovjet katonák és szovjet hadsereg bizony különbséget tett a magyar és a német katonák között pontosan tisztában voltak azzal,hogy a németek az igazi "agresszorok".
Olyan ez mint az ajándék. Ha akarják adják, de elvárni nem lehet.
Városi legenda.hogy a szovjet katonák azt hitték, hogy a Szuezi csatornánál vannak?
Úgy tűnik, rosszul tudod...Az oroszok kiadták a magyar hadifoglyokat az osztrákoknak (akik aztán jól fel is akasztottak párat közülük) az ígéretük ellenére, ha jól tudom.
Apám ott volt, amikor kérdezgették, Szuez felé jó fele mennek -e.Városi legenda.
Konyev marsall napiparancsa, 1956. november 4.