Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
<blockquote rel="Kuruc71"><blockquote rel="gacsat">Ezt voltam bátor javasolni az elmúlt tíz évben minden alkalommal. Nemsokára jön a hálózatba kapcsolt légtérfigyelés, és annyi a lopakodásnak is.
<blockquote rel="gacsat"><blockquote rel="Kuruc71"><blockquote rel="gacsat">Ezt voltam bátor javasolni az elmúlt tíz évben minden alkalommal. Nemsokára jön a hálózatba kapcsolt légtérfigyelés, és annyi a lopakodásnak is.
mar a nyolcvanas evekben kepesek voltak egy konyvet olvasni vagy karorarol az idot leolvasni muholdrol. Es ez 30 eve volt.
Itt „real time” alatt pontosan mit értesz? Én nem sokat tudok ezekről a dolgokról, csak alapvető fizikai ismereteim vannak, és ezek alapján úgy gondolom hogy műholdak segítségével a ténylegesen valós idejű megfigyelés lehetetlen, még elméletileg is. Nem csak a teljes földfelszínt, de még egy kis területet is lehetetlen így megfigyelni – szerintem legalábbis. A geostacionárius pálya 35786 kilométerrel van az átlagos tengerszint fölött. (Wikipédiáról származó adat...) Azt nem tudom pontosan, hogy a katonai kémműholdak, amelyek el tudják olvasni az újságot milyen pályán mozognak, de az biztos hogy legalább két nagyságrenddel közelebb vannak a Földhöz.Szerintem es par ezen a teruleten dolgozo mar civil szakemeber szrint az USA nak mar cca 10 eve real time felvetelei vannak a fold felszinerol.
Igen, nekünk is megvolt az az ujság. Tuti, hogy trükk. Hova tették addig a Föld légkörét? Ilyesmi tíz éve lehetséges, hatalmas csillagászati távcsövek adaptív optikájával, és számítógépes utómunkákkal.Anno 80-as évek vége fele, talán a TIME magazin hozott le egy folyamatos nagyításos fotósorozatot, végül azonosítani lehetet a Central Parkban napozó férfi milyen újságot olvas.
De az elmaradottabb orosz technika is emlékeim szerint ott tartott, hogy (talán energiaügyi minisztériumnak térképező műhold) 1x1 méter /pixel felbontás.
Itt „real time” alatt pontosan mit értesz? Én nem sokat tudok ezekről a dolgokról, csak alapvető fizikai ismereteim vannak, és ezek alapján úgy gondolom hogy műholdak segítségével a ténylegesen valós idejű megfigyelés lehetetlen, még elméletileg is. Nem csak a teljes földfelszínt, de még egy kis területet is lehetetlen így megfigyelni – szerintem legalábbis. A geostacionárius pálya 35786 kilométerrel van az átlagos tengerszint fölött. (Wikipédiáról származó adat...) Azt nem tudom pontosan, hogy a katonai kémműholdak, amelyek el tudják olvasni az újságot milyen pályán mozognak, de az biztos hogy legalább két nagyságrenddel közelebb vannak a Földhöz.</blockquote><blockquote rel="Kuruc71">
Szerintem es par ezen a teruleten dolgozo mar civil szakemeber szrint az USA nak mar cca 10 eve real time felvetelei vannak a fold felszinerol.
Te mindent elhiszel, ami megjelenik egy újságban? Nem kicsit vagy naiv! Mi van, ha az a fotó alig 200 méter magasból készült egy sportgépből, és nem nagyították (mint a műhold-fotókat szokás elemzéshez), hanem kicsinyítették egy műholdfotó méretéig? Ha olyan nem szakmai sajtó híreiből indulok ki, amihez értek (vagyis saját szakmámmal kapcsolatos hírekből), és ezeknek valóságtartalmát arányítom az összes többi hír esetében is, hát nagyon gyászos lesz az eredmény! Szóval nekem ne a Time vagy a Blikk akarjon olyan híreket közölni, amik szakmai hátteret/ismereteket kívánnának. A napisajtó maradjon csak az események tényszerű közlésénél, sokszor az is túl nagy falat nekik.Anno 80-as évek vége fele, talán a TIME magazin hozott le egy folyamatos nagyításos fotósorozatot, végül azonosítani lehetet a Central Parkban napozó férfi milyen újságot olvas.
De az elmaradottabb orosz technika is emlékeim szerint ott tartott, hogy (talán energiaügyi minisztériumnak térképező műhold) 1x1 méter /pixel felbontás.
Te mindent elhiszel, ami megjelenik egy újságban? Nem kicsit vagy naiv! Mi van, ha az a fotó alig 200 méter magasból készült egy sportgépből, és nem nagyították (mint a műhold-fotókat szokás elemzéshez), hanem kicsinyítették egy műholdfotó méretéig? Ha olyan nem szakmai sajtó híreiből indulok ki, amihez értek (vagyis saját szakmámmal kapcsolatos hírekből), és ezeknek valóságtartalmát arányítom az összes többi hír esetében is, hát nagyon gyászos lesz az eredmény! Szóval nekem ne a Time vagy a Blikk akarjon olyan híreket közölni, amik szakmai hátteret/ismereteket kívánnának. A napisajtó maradjon csak az események tényszerű közlésénél, sokszor az is túl nagy falat nekik.<blockquote rel="hiryu">Anno 80-as évek vége fele, talán a TIME magazin hozott le egy folyamatos nagyításos fotósorozatot, végül azonosítani lehetet a Central Parkban napozó férfi milyen újságot olvas.
Mekkora a legkisebb tárgy, amit a google maps-képeken azonosítani lehet? Mekkora betűk olvashatóak el rajta?és akkor a google maps képeit mivel csinálták?
csak kérdezem, mert nem tudom!
Mekkora a legkisebb tárgy, amit a google maps-képeken azonosítani lehet? Mekkora betűk olvashatóak el rajta?<blockquote rel="Pocok75">és akkor a google maps képeit mivel csinálták?
Mekkora a legkisebb tárgy, amit a google maps-képeken azonosítani lehet? Mekkora betűk olvashatóak el rajta?<blockquote rel="emel"><blockquote rel="Pocok75">és akkor a google maps képeit mivel csinálták?