[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.
W

Wilson

Guest
Brezsnyev volt az apja?
Én úgy tudom, hogy nem, de persze ki tudja, hogy Leonyid Iljicsnek mennyire jöttek be a kirgiz nők:):).

Amúgy aki kíváncsi a tőlünk 4300 km távolságban lévő messze keleten elhelyezkedő országra illetve az ott uralkodó viszonyokra annak itt egy (szerintem) jó összefoglaló illetve "kedvcsináló" Kirgizisztánról.

https://nepszava.hu/3103298_kirgizisztan-jurtassic-park

"A II. világháborúban már a kirgizek is szovjetek voltak. A leghíresebb kirgiz katonák Ivan Panfilov (1893-1941) hadosztályában szolgáltak, a legendás 28 gárdista 1941-ben Moszkvát védve több mint ötven német tankot győzött le.

Panfilov-emlékművekkel mindenütt találkoztam Közép-Ázsiában (2014), és Kirgizisztánban járva még otthonosabban éreztem magam, amikor igazi „magyar” tejfölt, túrós palacsintát, lángost és tejberizst ettem.

A mai Kirgizisztán már az iszlám világhoz tartozik, a kirgizek muszlimok, de nem fanatikusak. Szinte minden üzletben lehet kapni alkoholt, a legtöbb nő nem visel kendőt, vagy ha igen, akkor is csak olyat, ami csak a hajat takarja el. A kirgiz iszlám világi, ezért az ördögűzés helyett, az elnökűzés jellemző rá, ennek viszont már tradíciója van."

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 693
37 241
113
Az egyik, hogy elengedik Donbasszt és a Krímet, elfogadják, hogy bukták és befejezik a nyelvtörvényes idétlenkedésükhöz hasonló húzásokat. Ha nyugatra igyekeznek, akkor ezek felgyorsíthatják a folyamatot, mert ha nincs fegyveres konfliktusuk, meg területi vitájuk, akkor megkezdhetik a NATO-csatlakozási folyamatot is és onnantól megnyugodhatnának, hogy bár feláldoztak némi területet, de az oroszok többet már nem fognak tőlük elvenni, mert a NATO ezt garantálja majd nekik.

Azért naivság azt hinni, hogy az oroszok ezt végignéznék ölbe tett kézzel. Ők azt akarják, hogy ne legyen Ukrajna NATO-tag, ahogy Grúzia és Moldva sem. Másrészt az ukrán nacionalisták sem fognak soha ilyen árulásba belemenni.

A másik, hogy darabokra szakad. Egy nagyobb részt még kiszakít Oroszország keleten és délen, a többi meg vagy továbbosztódik a lengyelek, románok és kis szerencsével közöttünk és végül Ukrajna kb. Kijev környékéből fog állni, vagy valahogy egyben marad még az a rész, amit az oroszok meghagytak és akkor talán észbe kapnak. Vagy nem.

Ez volt Putyin eredeti terve, feldarabolni Ukrajnát, vagy legalábbis a felét bekebelezni, a többit pedig engedni, hogy csatlakozzon a nyugathoz, mivel felismerte ő is, hogy az Ukrajna, mint ütközőzóna koncepció megbukott.
Csak a nyugat ilyen lehetőségről nem volt hajlandó tárgyalni sem, Oroszország pedig gyengének bizonyult ahhoz, hogy erővel kikényszerítse ezt a megoldást, illetve nem jött be az a reménye Moszkvának, hogy a korábban többségben az oroszbarát pártokra szavazó régiók majd szakítanak az új kijevi rezsimmel.

De a legvalószínűbb szerintem, hogy még sokáig marad a jelenlegi helyzet, ahol az emberek szívnak a mindennapi életben és halnak meg a donbasszi fronton tök értelmetlenül, az oligarchák gazdagodnak, a nagyonnácik náculnak, a politikusok meg próbálnak halászgatni a leeső falatokból, dörgölőzve ide-oda és közben szarva az országra-népre...

Hát pedig ez a legvalószínűbb.

• Tetszik
Reactions: kamm and jani22

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 853
67 366
113
A türkmén elnök Gurbanguly Berdimuhamedow, repült a vadiúj M-346FA gépek egyikével, az arra érzékenyek figyelmét a szikrázóan kemény elnöki tekintet miatt felhívom,hogy a videó megtekintéséhez megfelelő védőszemüvegre lehet szükségük.Valamint azt is érdemes megjegyezni, hogy a türkmén alattvalók jegyzetelési technikája még elmarad az észak-koreai kollégáikétól:)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A videó zseniális, a türkmének majdhogynem jobb promó anyagot raktak össze a levegőbeni filmezésből, mint a gyártóország olaszok.
Hanem abban biztos vagyok, hogy a lehúzott sisak színszűrős gagyi trükkel csak azt kívánták leplezni, hogy a nagy pózer hőselnök helyett valaki más repült.
Ez a csávó már annyi minden csodát véghezvitt, de soha egyik videón se látszik, hogy tényleg ő hajtja végre a dolgokat. Minden úgy van mindig megvágva.

Viszont meg kell hagyni, a türkmének világbajnokok a folyamatos visszafelé karattyolásban… :)

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 693
37 241
113
A videó zseniális, a türkmének majdhogynem jobb promó anyagot raktak össze a levegőbeni filmezésből, mint a gyártóország olaszok.
Hanem abban biztos vagyok, hogy a lehúzott sisak színszűrős gagyi trükkel csak azt kívánták leplezni, hogy a nagy pózer hőselnök helyett valaki más repült.
Ez a csávó már annyi minden csodát véghezvitt, de soha egyik videón se látszik, hogy tényleg ő hajtja végre a dolgokat. Minden úgy van mindig megvágva.

Viszont meg kell hagyni, a türkmének világbajnokok a folyamatos visszafelé karattyolásban… :)

Mondjuk vicces, hogy ez az észak-koreai szintű diktatúra simán vásárolgathat nyugati katonai csúcstechnikát. Bár nem tudom, lehet hogy csak azért, mert kiképzőgép, talán fegyvert sem kaptak rá. De érdekes, hogy nem Jak-130-ast vettek.

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 413
11 560
113
Én úgy tudom, hogy nem, de persze ki tudja, hogy Leonyid Iljicsnek mennyire jöttek be a kirgiz nők:):).

Amúgy aki kíváncsi a tőlünk 4300 km távolságban lévő messze keleten elhelyezkedő országra illetve az ott uralkodó viszonyokra annak itt egy (szerintem) jó összefoglaló illetve "kedvcsináló" Kirgizisztánról.

"A II. világháborúban már a kirgizek is szovjetek voltak. A leghíresebb kirgiz katonák Ivan Panfilov (1893-1941) hadosztályában szolgáltak, a legendás 28 gárdista 1941-ben Moszkvát védve több mint ötven német tankot győzött le.

Panfilov-emlékművekkel mindenütt találkoztam Közép-Ázsiában (2014), és Kirgizisztánban járva még otthonosabban éreztem magam, amikor igazi „magyar” tejfölt, túrós palacsintát, lángost és tejberizst ettem.

A mai Kirgizisztán már az iszlám világhoz tartozik, a kirgizek muszlimok, de nem fanatikusak. Szinte minden üzletben lehet kapni alkoholt, a legtöbb nő nem visel kendőt, vagy ha igen, akkor is csak olyat, ami csak a hajat takarja el. A kirgiz iszlám világi, ezért az ördögűzés helyett, az elnökűzés jellemző rá, ennek viszont már tradíciója van."
A történet Bek A volokalamszki országút c. könyvében lett megírva.

W

Wilson

Guest

Egyetértek veled én sem gondolom,hogy tényleg beleült és repült azzal a géppel ekkora kockázatot biztosan nem vállal.

Bleroka

Well-Known Member
2019. március 16.
364
1 066
93

Ivan Panfilov történetét 2015-ben megfilmesitették,és elég látványosra sikerült.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Még magyar felirat is található: https://www.opensubtitles.org/hu/subtitles/6863269/panfilov-s-28-hu

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 604
26 453
113
Szerintem a németek is rengeteg atrocitást és éheztetést követtek el az orosz hadifogjokkal szemben, millió számra haltak meg és ne felejtsük el a leningrádi tetteiket sem, amikor éheztetéssel akarták leredukálni a város civil lakosságát.
A júliusi Regiment különszámban pont erről van egy jó kis írás !

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 861
11 030
113
Mondjuk vicces, hogy ez az észak-koreai szintű diktatúra simán vásárolgathat nyugati katonai csúcstechnikát. Bár nem tudom, lehet hogy csak azért, mert kiképzőgép, talán fegyvert sem kaptak rá. De érdekes, hogy nem Jak-130-ast vettek.
Főleg,hogy annak idején, amikor az olaszok kiszálltak a Jak-130-as programból, akkor megegyeztek abban, hogy nem kínálgatják egymás hagyományos piacain az árút.Mert ugye annak idején,a 90-es években, úgy indult a Jak-130 program,hogy benne voltak az olaszok is.A programban pedig mindenki azt a területet vitte a fejlesztés során, amiben jobb volt: az oroszok voltak felelősek a repülőgép aerodinamikai kialakításáért, az olaszok pedig adták bele az avionikát. Az M-346-os ezért aerodinamikailag egyezik a Jak-130-al. Fura, hogy ezek után betolták az arcukat az olaszok a posztszovjet piacra.

K

kamm

Guest
Azért naivság azt hinni, hogy az oroszok ezt végignéznék ölbe tett kézzel. Ők azt akarják, hogy ne legyen Ukrajna NATO-tag, ahogy Grúzia és Moldva sem. Másrészt az ukrán nacionalisták sem fognak soha ilyen árulásba belemenni.

Egyetértek.

Ez volt Putyin eredeti terve, feldarabolni Ukrajnát, vagy legalábbis a felét bekebelezni, a többit pedig engedni, hogy csatlakozzon a nyugathoz, mivel felismerte ő is, hogy az Ukrajna, mint ütközőzóna koncepció megbukott.
Csak a nyugat ilyen lehetőségről nem volt hajlandó tárgyalni sem, Oroszország pedig gyengének bizonyult ahhoz, hogy erővel kikényszerítse ezt a megoldást, illetve nem jött be az a reménye Moszkvának, hogy a korábban többségben az oroszbarát pártokra szavazó régiók majd szakítanak az új kijevi rezsimmel.

Szerintem most is ez a plan B, a jó öreg nyugati limes visszaállítása - és nem véletlenül mondom, szerintem siman megáll a Karpatoknal, ha azon túl csak a magyar NATO csapatok vannak, bebiztosította magának a magyarokat, mint buffert.
Hát pedig ez a legvalószínűbb.
Én azért kétlem, mert valakinek finanszíroznia kell ezt a káoszt folyamatosan... ma kb csak a minimalisat teszik bele Ukrajnába, hogy elkerüljék a menekultaradatot, de ez nem fog örökké tartani, meg is mondták. Vagy Kkisztitjak a gazdasági és politikai életet és akkor lehet szanálni mindent, vagy elengedik a kezét és eltűnik a süllyesztőben hónapok alatt.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 444
4 843
113
Főleg,hogy annak idején, amikor az olaszok kiszálltak a Jak-130-as programból, akkor megegyeztek abban, hogy nem kínálgatják egymás hagyományos piacain az árút.Mert ugye annak idején,a 90-es években, úgy indult a Jak-130 program,hogy benne voltak az olaszok is.A programban pedig mindenki azt a területet vitte a fejlesztés során, amiben jobb volt: az oroszok voltak felelősek a repülőgép aerodinamikai kialakításáért, az olaszok pedig adták bele az avionikát. Az M-346-os ezért aerodinamikailag egyezik a Jak-130-al. Fura, hogy ezek után betolták az arcukat az olaszok a posztszovjet piacra.
1, Minden eladó
2, Ha az oroszok kárára tudnak az olaszok üzletet kötni még jó pont is az Atlanti túlpartján.
Szerintem

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Status
Not open for further replies.