W
Wilson
Guest
Én úgy tudom, hogy nem, de persze ki tudja, hogy Leonyid Iljicsnek mennyire jöttek be a kirgiz nők.Brezsnyev volt az apja?
Amúgy aki kíváncsi a tőlünk 4300 km távolságban lévő messze keleten elhelyezkedő országra illetve az ott uralkodó viszonyokra annak itt egy (szerintem) jó összefoglaló illetve "kedvcsináló" Kirgizisztánról.
https://nepszava.hu/3103298_kirgizisztan-jurtassic-park
"A II. világháborúban már a kirgizek is szovjetek voltak. A leghíresebb kirgiz katonák Ivan Panfilov (1893-1941) hadosztályában szolgáltak, a legendás 28 gárdista 1941-ben Moszkvát védve több mint ötven német tankot győzött le.
Panfilov-emlékművekkel mindenütt találkoztam Közép-Ázsiában (2014), és Kirgizisztánban járva még otthonosabban éreztem magam, amikor igazi „magyar” tejfölt, túrós palacsintát, lángost és tejberizst ettem.
A mai Kirgizisztán már az iszlám világhoz tartozik, a kirgizek muszlimok, de nem fanatikusak. Szinte minden üzletben lehet kapni alkoholt, a legtöbb nő nem visel kendőt, vagy ha igen, akkor is csak olyat, ami csak a hajat takarja el. A kirgiz iszlám világi, ezért az ördögűzés helyett, az elnökűzés jellemző rá, ennek viszont már tradíciója van."