Nehezen képzelem a darabszám mögé a potenciált, de biztos.
Illetve szerintem az EUban konkrétan nulla támogatottsága lenne, hogy hrivnyásítható módon támogassák az ukrán háborút.
Szavakban meg hashtagekkel persze nagyon támogatva lesznek, talán még megfigyelőket is küldenek majd, de kb ennyi.
Úgy gondolom, mivel az EU teljesen amerikai kontroll alatt van, menne Ukrajnába minden formában a támogatás, lőszer, fegyver, amit csak lehet, küldenének. Az USA biztosan nem hagyná ki a lehetőséget, hogy lekösse az oroszokat Ukrajnában, minél hosszabb időre.
Szerintem ahhoz, hogy menetből lerendezzék az ukránokat, úgy ahogy azt itt többen írták, a 70-es 80-as évek szovjet hadserege kéne, akkor lenne reális forgatókönyv, hogy megindulás után 3 nap múlva már megy a vodkázás az nyugati határon...
Nem gondolom, hogy az oroszoknál egyáltalán lenne a tervek között olyan verzió, amivel riogatnak a nyugati médiában, hogy nekiállnak elfoglalni az országot.
Ami reális lehet szerintem, hogy egy tényleg komoly ukrán támadás esetén bemennek, és szétverik az ukrán sereget, amennyire csak tudják, de nem mennek tovább nyugatra. Ezen kívül, gondolom, szétlőnék az ismert katonai célpontokat az ország egész területén, ha már idáig fajult a dolog.
Ez megint csak nem oldana meg az ő szempontjukból semmit, főleg nem hosszú távon, úgyhogy szerintem nagyon valószínű, hogy csak akkor mennek be oda, ha tényleg már nincs más választásuk.