Én kizártnak tartom, hogy Putyin bosszúja lenne. Értelmetlen, és nincs megnyugtató válasz sem a miért mostra, sem a miért ígyre, sem a miért ottra.
Semmit nem nyert vele, de sokat veszített. Ez olyan, mint a Szkripal megmérgezése, az északi áramlat felrobbantása stb.
Én azt gondolom, hogy ez az amerikaiak és/vagy a britek műve, az, hogy áruló orosz keze által, vagy ukrán kezek által, az mindegy.
Pár hete ott volt szentpéterváron az orosz-afrika csúcson is. Ha akkora közellenség és célpont lett volna, akkor oda se engedik, vagy nem olyan hülye, hogy magától odamegy.
Ha Putyin akarta volna, akkor elfogják, oszt megy egy norilszk alsótól 500km-re lévő büntetőtelepre, vagy tűzpárbajban meghal, megmérgeződik, infarktust kap burkina fasoban. Na meg mi van ha lakókra zuhan a gép? Jó, tudom , barbár gonosz oroszoknak soha nem számított az emberélet. Amúgy azon a gépen ültek még hasznos emberek, akikre szükség lett volna, és akiket be lehetett volna álíltani a sorba akár Prigóval, akár nélküle.
A nyugat mit nyerhet ezzel?
- lefejezte a Wagnert, az egyik legjobb erőprojekciós képességgel rendelkező orosz szervezetet
- afrikában lépéselőnyhöz jut
- ellentétet szít az orosz elit , és az orosz társadalom berkein belül
- a kondicionális erősítése - 'Putyin már megint nem tartott be egy megállapodást', 'Putyin kinyiratta az ellenségét', 'oroszoknál így megy', 'ne igyál teát, ne fogjál kilincset, ne vasald a függönyt a 2. emeletnél magasabb lakásban' narratíva erősítése
- Lukasenkót is elbizonytalanítják
Lukasenko más kávéház,egy 10 milliós országot vezet régóta,most telepítenek oda Orosz atomfegyvereket.
A szakács elbaszta,kiemelték a semmiből, milliárdos lett,megkapta az elit,katonai alakulat vezetését,egyszerűen elszállt vele a ló,hős lehetett volna, erre beugatott a góréknak,ez nem a nyugodt nyugdíjas évek záloga arrafelé,tuhatta volna.
Amúgy meg a Wagner kap egy új parancsnokot,és az élet megy tovább.
Nem azért fizetik a zsoldosokat ott sem,hogy moralizáljanak,vagy okoskodjanak,parancsokat kérdőjelezzenek meg.