Gondolom,ebben benne van,hogy a felderítés gyűjti az adatokat.
Vsz, de szerintem inkább gyűjtögettek. Ha megtámadják a bázisod, és elpusztítják a hajód (+ ki tudja mi volt a fedélzeten ami ekkorát robbant?), ráadásul nem a várt hatótávolságú rakétával, akkor akármilyen visszafogott is Putyin, vsz el fog sűlni az ő keze is. Szerintem, erre mehetnek rá ezek a PR csapások, melynek értéke kb. annyi, mint az Indianapolis elsüllyesztésének miután leszállította a bombát ...
A hergelés.
Én arra tippelek, hogy van egy menetrendje az orosz hadműveleteknek: elérnek oda, akkor jön ez, ha meg volt az, jön a többi célpont, stb. stb., miközben darálják az ukrán és nemzetközi élőerőt. Ebbe kavarhatnak bele a hasonló csapások.
Én a gyűjtögetést arra vonatkoztatom, hogy ha az F16os lengyel v. romulán bázisról száll fel, akkor arra vmit válaszolni kell. És félek is ettől, hogy ezért tartalékolnak. De ha eddig nem fajulnak el a dolgok, látva a hadjárat fejleményeit, én nem lennék meglepve, ha előre lenne hozva egy olyan támadás, amit nem mostanra időzítettek.
De tény, hogy minden abba az irányba mutat, miszerint nem várható ukrán győzelem, és kell vmi féle győzelem az USAnak a választások előtt, vagy különben bármi történhet Trump révén. Az ő elnöksége volt az, ami elgáncsolt pár évet a tervezésben. Olyan, mint a németek Franciaország elleni támadása 1914ben, hogy lehetőség lett volna rá, de azt a rohadt Kieli-csatornát ki kellett mélyíteni a nagyhajóknak, így minden csúszott. Viszont, mire megindultak, már volt orosz vasútfejlesztés, volt erős Franciaország is. Így lehet ez az ukrán tervekkel is: voltak, de Trump tényleg nyugis külpolitikai elnöksége lassította azokat. Mire eljutottak oda, hogy elég erősnek érezték az ukránokat egy konfliktusra Oroszországgal, addigra már Oroszország is felkészült, így a szankciók alig értek valamit. Főleg úgy, hogy Ázsia konkrétan leszarja Ukrajnát.
Viszont, most az oroszoknak kellENE lépniük, hogy valamit válaszoljanak az F16osokra, a nagyobb hatótávolságú rakétákra, vagy hiába a harctéri sikerek.
Ezért vagy:
A. ők is adnak megnövelt hatótávolságú rakétát olyanoknak, akik képesek a NATO flottát elérni
B. ők fognak válaszcsapást mérni azokra, akik a krími támadást kitervelték
Ezzel viszont amit írtok, a "hacsak nem basztatják" már adott.
Nekik is egyértelmű mire megy ki a játék, ezért az "A" opció az olcsóbb megoldás, mint háborúba keveredni a NATOval.
De azért ott van a "B" is.
Szomorú, hogy ide jutottunk 2023 karácsonyára ...