nem,szerintem Te tolod túl ..
azért meg megemlítek egy halmazt, még nem biztos hogy Rád célozok vele, de ha önmagadat berakod ebbe a halmazba,mert magadra veszed,pedig nem neked szólt.az ne legyen már az én problémám ! ismered a mondást .. akinek nem inge
hagyjuk már ezt az USA hadsereget sem verték meg Vietnamban se Afganisztánban hülyeséget .. gondolom azért jöttek ki onnan mert olyan brilliánsan szerepeltek,leesett nekik az egyik helyen 8 év alatt a másik helyen meg cirka 20 év alatt,hogy nem nagyon fognak ott labdába rúgni .. de a te elméletedet követve az afgánok a Szovjet hadsereget sem győzték le,csak azok is úgy gondolták,hogy elég volt nekik is a buliból,és kijöttek ..
annyi lehet a különbség a kettő között,hogy a Szovjetek egy kb 3 évig működő rendszert hagytak ott maguk után, míg a nyugatiak rendszere talán 3 napig sem működött .. azért ez elég nagy blamázs a "szuperhatalomnak" ,de te ezt valószínűleg nem így látod .. ezzel sincs semmi probléma.
a ruszkikat vajon mi az ami sürgeti Ukrajnában ? haladnak .. lassan de biztosan, hova rohanjanak ? minek siessenek ? minden nap nyernek egy kis területet, ahogy fogy az ukrán haderő
most a ruszkik tehetnek arról hogy az a hatökör Zelenszkij meg a bandája,beküldte Kurszkba azokat az erőket,aminek a déli fronton tudták volna a legnagyobb hasznát venni,hogy az esetleges béketárgyalásokig a lehető legkisebb területet veszítsék el ?
ezt a T-55-ösök vannak a fronton faszságot ,szerintem megint engedjük el ..
nem ma kerültek ki a T-55-ösök a frontra, ki is lett vesézve párszor,hogy mozgó tüzérségi feladatkörben még a T-55-ös is rendben van,mozog,löni tud, lövedék van hozzá, nagy számban áll rendelkezésre .. semmi nem indokolja azt hogy ezeket a tulajdonságait ne használják ki.
ellenben elárulod,hogy véleményed szerint mennyiben vígasztalja az ukránokat,ha egy T-55ös lövedékétől halnak meg ? mennyivel lenne nekik jobb haláluk ha egy modern harckocsiból lövik ki őket ? az menőbb ? vagy az kevésbé halálos ?
döntsd el akkor te is végre ,hogy melyik narratívátok igaz
-a szar, gyenge oroszok, egy fejletlen hadsereggel ami immáron csak T-55-ösöket tud kiállítani,meg M30-tarackot,észak-koreai hadianyagot kénytelen használni mert a termelésük már rég kevés, hiszen kínai ,észak koreai meg iráni beszállítókra kénytelen támaszkodni ?
- az erős oroszok narratívája,akik elől kizárólag az ukránok tudnak minket megmenteni,mert a birodalmi imperializmusukkal veszélyt jelentenek az egész kontinensre, és reszkessen egész Európa hiszen ha az orosz elindul meg sem áll Lisszabonig ?
hát nem az volt eddig,hogy nekik ( a ruszkiknak) régen rossz,hiszen már a finnek és a svédek is NATO tagok, a lengyelek Európa új Herkulesei,majd a franciák meg a britek meg mutatják? .. meg amúgy is jövő héten kedden csődbe mennek, Putyinnak meg kb minimum 650-féle halálos betegsége van,de az is lehet hogy már nem is ő van hatalmon hanem valami kiborg ?
veled is (bár vannak jobb írásaid , pl az aknás témakörben írtál jókat) annyi a "probléma", már ha elfogadsz egy észrevételt, hogy próbálod magad párttatlannak beállítani,holott az irásaidból leszűrhető ennek a szöges ellentéte .. vannak itt akik ettől azért konzekvensebbek .. és nyíltan beállnak egyik vagy másik oldal mögé,mégse dörgöljük az orruk alá .. én pl mindenkit a maga írása alapján kategorizálok be, és ott van pl Higgins,ő semegy ruszofil ember .. neki tényleg vannak fasza kommentjei,amit szívesen olvasok,(mint írtam neked is) hiszen van tartalmi mondanivalója .. és van az ostoba, szóra sem érdemes kategória (nem nevezek meg dirket senkit) akik nálam ignoron vannak,vagy inkább átgörgetek az irományaik felett ..
más .. nem csak neked szól a kérdés,bárkitől aki tud erre valami választ/forrást szívesen veszem az infót -
viszont ha már a topic címe Oroszország ( a Szovjetuió utódállama) .. nézegettem régebben ,hogy van-e felmérés vagy folyt-e kutatás a szovjet nosztalgiával kapcsolatban a volt tagállamokban .. (pl a wikipédia elég érdekes adatokat dobott ki, bár ezek nagyvalószínűséggel a jelenlegi háború előtt születtek) de Ti tudtok-e olyan felmérésről vagy statisztikai adatról,hogy a volt tagköztársaságokban mennyire lenne létjogosultsága a megkérdezettek szerint egy Szovjetunio 2.0 verziónak ?
volt-e ilyenjellegű felmérés,hogy pl az "isztán" államok,hogy viszoyulnának ehhez ? Belorusszia ? (ott érdekes volt,mert nem zárköztak el egy valamikori egyesüléstől sem) Kazahsztán ? stb ?
előre is köszönöm ha lesz valakinek érdemi válasza ..
@ghostface .. meg sem írom a kérdéseimet,mert közben dolgozom .. de mire befejezem a kommentemet leírod kb ugyanazokat amik az én fejemben is megfordultak