Viszont minden egyes olaj vagy gáztároló helyett kapnak cserébe egy ukrán várost, vagy falut,a hozzá tartozó területtel egyetemben összességében annyira nem is rossz üzlet .. végeredményben még mindig könnyebb felépíteni egy tározót mint napi szinten elveszíteni területeket az országból.
vagy ezt is elkezdi tagadni az ukrofan klub?
Nem is értem a küszködést, hiszen állításuk szerint, minden oké, minden fasza, az oroszoknak napjai vannak csak hátra ... ehhez képest elég aktívan tolják a sértett emojikat.. holott csak hátra kellene dőlniük és élvezettel figyelni a műsort.
vagy valami homokszem került a gépezetbe??
Megint nagyon túltolod.
Szerintem kifejezetten ukrofob nincs is a fórumon (talán Lada).
Mi,kik nem tapsikolunk az orosz birodalmi imperializmusnak,nem vagyunk ukrán fanok.És spec jártam Ukrajnában,és kifejezetten rühelem az ukránokat.
De ahogy Churchill mondta
Ha Hitler megtámadja a Poklot,csak jó dolgot fogok mondani az Ördögröl az alsóházban.
Én spec már a háború 2.-3. hetében azt irtam,hogy innetől kezdve ez egy felörlő háború.Az orosz anyag és az ukrán morál,meg a nyugati támogatás kitartása fogja eldönteni.És hogy Ukrajna nyugati támogatás nélkül ezt nem sokáig fogja birni.Különben én erősen csodálom,hogy Ukrajna már 3. éve birja,és még mindig birja.
Egyébként teljesen nyilvánvaló,hogy ezt a háborút Ukrajna nem nyerheti meg,de az oroszok elveszthetik.Ahogy az US Armyt se verték meg katonailag se Vietnámba,se Afganisztánban.Egyébként a vietnámi párhuzam kifejezetten jó a mostani háborúra.Vietnám nem tudott volna kitartani a nagyon massziv (a mostani ukránoknak adott nyugati segitségnél jóval masszivabb) orosz és kinai támogatás nélkül.Az USA meg simán megnyerhette volna a háborút,de politikai okokbol nem tette meg az ehez szükséges lépéseket.Ezrt ott is egy felörlő háború alakult ki,amibe egy idő után egyszerűen belefáradt a hátország.Most Putyin az,ki belpolitikai okokbol nem rendelheti el azt az általános mozgósitást,az ország teljes körű hadi üzemmódra való átállását,amivel olyan erőfölényt tudna létrehozni,hogy gyorsabban véget vessen a háborúnak.Róka fokta csuka helyzet.
Szóval inkább a muszkafan brigád ég be folyton a holnapra Ukrajna összeomlik dumával.
És közben bizony Oo is erősen fárad.Már T55k vannak a fronton,meg észak koreai hadianyag,mert az orosz termelés már rég kevés.M30 tarackokat se azért szedik elő,mert annyir szuper,hanem mert már nincs más,mit előszedhetnének.Az orosz haditermelés összeomlana a kinai,észak koreai és iráni beszállitások nélkül.És közben Oo gazdaságilag már csak a KNK szatellit országává vált.
kicsit le kéne venni azt a muszkafan propi szemellenzőt.Mert nem az a probléma,hogy valaki utálja az ukránokat (én is rühellem őket).De az igen,hogy szűklátokörüen csak orosz propit fogyasztva itéli meg a helyzetet.Mert itt nem ukránfanságrol meg oroszgyűlöletről van szó.Hanem arrol,hogy Ukrajna nekünk egy pufferzóna,ami távol tartja tőlünk az orosz birodalmi imperializmust.És ez a lényeg.
Nekünk egy megbizható kereskedelmi partner Oo jó,de egy nyakunkra ülő Orosz Birodalom meg rossz.
És ha muszály vállasztani,akkor jobb a nagyvilágban másik kereskedelmi partnert keresni,mint újra az orosz birodalmi imperializmust a nyakunkba kapni.
Szóval rühellem az ukránokat,de inkább támogassuk őket.Mert nekünk jobb az,ha ők ki tudnak tartani,ha ők véreznek,és nem nekünk kell akár véreznünk,vagy szolgálnunk az orosz birodalmi érdekeket.
-Egy államnak nincsennek barátai,csak érdekei
Richelieu