[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 149
6 914
113
Csak ne az kérje őket számon, aki Putyin autokráciáját nemcsak elfogadja, hanem mint értékválasztás támogatja is ebben a háborúban.
Látod benned sem kellt semmilyen ellenérzést, sőt szerinted egy rosszul működő demokráciát (Ukrajna) jobban meg kell büntetni mint egy autokráciát (Oroszország).
majd ha Oroszország is csatlakozni akar az európai únióhoz, na majd akkor számonkérjük rajtuk is azt, amit most az ukránokon
amit velünk be akarnak tartatni (jogállamiság, korrupció, megatöbbi), az vonatkozzon már az ukránokra is, ha ide akarának jönni.

remélem ez egyébként úgy sohanapján következik be ...
csak hogy tisztázzuk

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 149
6 914
113
Egy félzsidó vezette banderista náci diktatúra... ne beszélj már marhaságot.

Én már voltam a magyar-ukrán határon gépkarabéllyal sok száz/ezer más magyar katonával együtt 22-ben. Ha elkerülte volna a figyelmed:
ami akkor a németországban a zsidó volt, az most ukrajnában az orosz
ami ott "zsidótörvény" volt, az ukrajnában most "orosztörvény"
tiltott ukrajnában MINDEN, ami orosz, mi ez, ha nem nettó "nácizmus"???
csak hogy nagyobb legyen a hasonlóság, még képesek könyvet is égetni. hogy jobban hasonlítsanak a példaképeikre

na meg voltál a határon?
nagy dolog, én többször is

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 060
85 878
113
ami akkor a németországban a zsidó volt, az most ukrajnában az orosz
ami ott "zsidótörvény" volt, az ukrajnában most "orosztörvény"
tiltott ukrajnában MINDEN, ami orosz, mi ez, ha nem nettó "nácizmus"???
csak hogy nagyobb legyen a hasonlóság, még képesek könyvet is égetni. hogy jobban hasonlítsanak a példaképeikre

na meg voltál a határon?
nagy dolog, én többször is
De a zsidó zsidó maradt a náci meg náci. Ezt engedd el, mert nagyon nyakatekerteni sem jön ki a matek.

Egy szóval sem mondtam, hogy nagy dolog és azt sem, hogy csak egyszer. Újra azt történt, hogy olyat próbálsz nekem tulajdonítani (lehet, hogy te először teszed, de általánosságban ez rendszeres), amit nem mondtam és nem is utaltam rá csak azért, mert enélkül az "alternatív valóság nélkül" nincs semmi.

• Vicces
Reactions: megazez and tomcat1

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 936
34 956
113
Ukrajnában katonai diktatúra van jelen állás szerint. Zelenszkij sehogy nem lett megválasztva, ő a junta feje. Jelen állás szerint senki nem szavazott rá, mert a junta úgy döntött, hogy már az "ukrán választások" nevű bohózatot se rendezi meg.

Ez éles ellentétben áll a valóságosan létező orosz demokráciával.
Ne zavarjon,de Zelenszkijt megválasztották.És ha az orosz támadás nem lett volna,akkor simán elbukta volna a következő választást.Az,hogy Ukrajna elnöke még mindig Zelenszkij,csak és kizárólag az orosz támadásnak köszönhető.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 064
29 736
113
Ne zavarjon,de Zelenszkijt megválasztották.És ha az orosz támadás nem lett volna,akkor simán elbukta volna a következő választást.Az,hogy Ukrajna elnöke még mindig Zelenszkij,csak és kizárólag az orosz támadásnak köszönhető.
Nem elnöke. Az elnököt választják, őt pedig nem választották meg. Tavaly tavasszal kellett volna legyen az elnökválasztás. Persze az is csak egy bohózat lett volna az erőszak miatt, de még az se volt. Nincs Ukrajnának legitim elnöke jelenleg. Az utolsó demokratikusan választott elnök Janukovics volt, a majdan után már Ukrajna is irányított demokráciává vált. Az erőszak általános lett a választásokon, így anno Zelenszkij is csak választott elnök volt, de nagyon nem demokratikusan. Most meg már csak egy junta feje, de lesz még lejjebb is azt hiszem...

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 936
34 956
113
Nem elnöke. Az elnököt választják, őt pedig nem választották meg. Tavaly tavasszal kellett volna legyen az elnökválasztás. Persze az is csak egy bohózat lett volna az erőszak miatt, de még az se volt. Nincs Ukrajnának legitim elnöke jelenleg.
Azért nem volt választás,mert háború van.Lehet,hogy elkerűlte a figyelmedet,de háborúban állnak,az ország teljes területét orosz terrorbombázás éri,és ilyen körülmények között nem lehet választásokat tartani.

• Tetszik
Reactions: dudi and gigabiga

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 064
29 736
113
Azért nem volt választás,mert háború van.Lehet,hogy elkerűlte a figyelmedet,de háborúban állnak,az ország teljes területét orosz terrorbombázás éri,és ilyen körülmények között nem lehet választásokat tartani.
Nem számít egy diktatúra magyarázkodása. Más államok tudnak választásokat tartani ilyen helyzetben akár Afrikában is. Ukrajnának nem sikerült és ennek egyetlen oka van: a puszta formalitássá zülött választási bohózatot se akarták már megtartani.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 149
6 914
113
De a zsidó zsidó maradt a náci meg náci. Ezt engedd el, mert nagyon nyakatekerteni sem jön ki a matek.

Egy szóval sem mondtam, hogy nagy dolog és azt sem, hogy csak egyszer. Újra azt történt, hogy olyat próbálsz nekem tulajdonítani (lehet, hogy te először teszed, de általánosságban ez rendszeres), amit nem mondtam és nem is utaltam rá csak azért, mert enélkül az "alternatív valóság nélkül" nincs semmi.
olyat próbálsz itt nekem tulajdonítani, amit én nem mondtam
alternatív valóságodból nem ártana kilépni, és kicsit szélesíteni a látóköröd
emlékeztetsz egy régi parancsnokomra, aki annó hirtelen oroszról angolra váltott, olyan nagy NATO katona lett
csodálkozott miért röhögünk állandóan, mikor az eligazításon jött a "keep in touch", meg a többi...

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 742
98 277
113
A faszomért megy már 2025-ben is ugyanaz a kibaszott parttalan vita, amire sem 2024-ben, sem 2023-ban, sem 2022-ben, sem pedig előtte nem sikkerült megoldást találni

Amúgy meg már Huntington is megírta 1996-ban a Civilizációk összecsapásában, hogy Ukrajna egy megosztott, úgynevezett törésvonal ország, ahol csak idő kérdése, hogy a felek mikor esnek egymásnak
Én ezt a könyvet olvastam. Most a faszi vagy nagyobb jól látta előre a geopolitikát vagy egyszerűen csak egy belsős terv egy részét szivarogtatta ki.:cool:

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 064
29 736
113
Én ezt a könyvet olvastam. Most a faszi vagy nagyobb jól látta előre a geopolitikát vagy egyszerűen csak egy belsős terv egy részét szivarogtatta ki.:cool:
Ez a faszi semmi olyat nem látott, amit Toynbee vagy Spengler ne látott volna nagyon jól. Ő igazából csak primitivizálta amerikai szintre a komplex európai történelemfilozófiákat, azok lényegi és a civilizációk létére, milyenségére magyarázatot adó vallási, kulturális, társadalmi tartalmát lényegében kukázva.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 936
34 956
113
Nyugodj bele,az előbbi.Még csak annyira előre se kellett látnia nagyon.Ukrajna mindig is határvidék volt,mindig is háborús terület.
Valójában inkább az a furcsa,hogy tulajdonképpen Huntington eléggé tévedett.Ukrajna nem belülröl hasadt,hanem kivülről akarja az orosz kettéhasitani.Az egyébként ténylegesen meglévő belső ellentét és nemzetiségi/vallási ellentét ellenére az ortodox vallású,orosz nemzetiségű ukrajnai rész is inkább a nyugati kulturkörhöz akar tartozni,és többségükben ellenállnak,mégpedik az Ukrán állami fegyveres erők kötelékében harcolva az orosz hadseregnek.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 064
29 736
113
Nyugodj bele,az előbbi.Még csak annyira előre se kellett látnia nagyon.Ukrajna mindig is határvidék volt,mindig is háborús terület.
Valójában inkább az a furcsa,hogy tulajdonképpen Huntington eléggé tévedett.Ukrajna nem belülröl hasadt,hanem kivülről akarja az orosz kettéhasitani.
A nyugatukrán neonácik külföldi segítséggel megpuccsolják a keletukrán többség álltal megválasztott elnököt. Ez mégiscsak belső törésvonal mentén történt. Aztán a nyugati beavatkozásra válaszul jött az orosz válasz is.

Az ilyen törésvonalakak mentén mindig ez történik, mert általában pufferzónák is. Ahol egyik érdekelt fél bepofátlankodását követi a másik védekezése a valóssá vált korábbi félelmekkel szemben.

Ezt a Nyugat is tudta előre. A majdantól 2022-ig folyamatosan azon dolgoztak, hogy provokációik sorozata és növekvő tétje miatt végül az oroszok számára elkerülhetetlen legyen a hadbalépés.

Aztán a háború krőzusi lett az elbizakodott Nyugatnak.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 821
61 410
113
Az rendben, hogy valaki a munkadójának narrativáját terjeszti ha dolgozik, elvégre azért fizetik. De normális ember azért privát tudja, hogy bizony a munkaadója szövege álszent. Mert pl a multinál nem az alkalmazottak elégedettsége vagy az ügyfelek érdekei álllnak, akármennyire is ezt ismétlik, hanem kizárólag a profit.
Ha azonban valaki privát is a munkaadójának kizárólag hivatalos dumáját nyomja, akkor felmerül egy sor kérdés, amire a válaszok kellemetlenek:1.Az illető buta, hiszékeny,nem képes önálló vélemény képzésére. Fel se2.Az illető valójában nem szabadidejében, hanem munkaidejében terjeszti a cég hivatalos narrativáját, ezért fizetik.
Higgins eljutott addig, hogy a nyugat nem maga a tökély. Sokat hazudik és gátlástalanul érvényesíti az érdekeit, ha tudja - kivétel "természetesen" IL és UK.
Dudi még nem tart itt.
Neki ez a munkája. Higgi inkább egy nerd.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 821
61 410
113
A nyugatukrán neonácik külföldi segítséggel megpuccsolják a keletukrán többség álltal megválasztott elnököt. Ez mégiscsak belső törésvonal mentén történt. Aztán a nyugati beavatkozásra válaszul jött az orosz válasz is.

Az ilyen törésvonalakak mentén mindig ez történik, mert általában pufferzónák is. Ahol egyik érdekelt fél bepofátlankodását követi a másik védekezése a valóssá vált korábbi félelmekkel szemben.

Ezt a Nyugat is tudta előre. A majdantól 2022-ig folyamatosan azon dolgoztak, hogy provokációik sorozata és növekvő tétje miatt végül az oroszok számára elkerülhetetlen legyen a hadbalépés.

Aztán a háború krőzusi lett az elbizakodott Nyugatnak.
Nem inkább phirrusi? Persze krözusi is, mert mindent fizetnek.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 064
29 736
113
Nem inkább phirrusi? Persze krözusi is, mert mindent fizetnek.
Krőzus egy nagy birodalmat támadott meg abban a hitben, hogy egy nagy birodalom fog elbukni. Ezt olyan gőzöket-gázokat belélegző jósnőktől tudta magabiztosan, mint a kortárs amerikai háttérhatalom lángelméi lehettek, amikor kiötlötték az Oroszországot felőrlő háborút és szankciós rezsimet...

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 060
85 878
113
Valójában inkább az a furcsa,hogy tulajdonképpen Huntington eléggé tévedett.Ukrajna nem belülröl hasadt,hanem kivülről akarja az orosz kettéhasitani.Az egyébként ténylegesen meglévő belső ellentét és nemzetiségi/vallási ellentét ellenére az ortodox vallású,orosz nemzetiségű ukrajnai rész is inkább a nyugati kulturkörhöz akar tartozni,és többségükben ellenállnak,mégpedik az Ukrán állami fegyveres erők kötelékében harcolva az orosz hadseregnek.
Jajj már, olyanba bele se menj, hogy a harcok 90% orosz többségű területen folyik így a civil áldozatok döntő része is orosz nemzetiségű és biztosan több orosz nemzetiségű kelet-ukrajnai civil halt meg az elmúlt 3 évben mint 2014 és 2022 közt összesen.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 392
58 513
113
Jajj már, olyanba bele se menj, hogy a harcok 90% orosz többségű területen folyik így a civil áldozatok döntő része is orosz nemzetiségű és biztosan több orosz nemzetiségű kelet-ukrajnai civil halt meg az elmúlt 3 évben mint 2014 és 2022 közt összesen.

Ne aggódj,annyi,amennyi,de ukrajna nem lesz nato tag,és el lesz rendezve közép/hosszútávra,most már nem baszhatják el Putyinék,szerencsénkre.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 392
58 513
113

Persze,mindenki a nyugati kultúrkörhöz akar tartozni,csak 34 év alatt egyik ex vsz országból sem lett nszk,de még a közelében sincsenek,és nem is lesznek,lassan fel kellene ébredni ebből az álomból,hogy a jóságos usa/nyugat vár minket partnerként,max gazdatest vagyunk nekik.
Mióta az Oroszok szakítanak a nyugattal,azóta fejlődnek,ők is beleájultak a nagy nyugati seggbe,a rózsaszín ködbe,pedig ők tettek volna a közösbe,de őket is szétlopni,lerabolni,felszabdalni akarták,semmi több,csak most már nem a németeket küldték előre,hanem az ottani oligarhákat,meg a bankokat,mint annó iljicset,de érted te ezt,felesleges 898x is elismételni,ugye?

Status
Not open for further replies.