Na akkor én is hozzászólnék.
Elsősorban fip7 véleményét osztom, illetve cinikusét.
A magyar diplomáciának igen csak oda kéne takarodni,ahogy cinikus mondta, egyedül nem vagyunk erősök, de érdekkörökben igen.
Tételezzük fel,hogy nem balfasz sereg van kormányon, abban az esetben már kiadványokat adtak volna ki,hogy próbálják féken tartani őket és hogy elhatárolódunk az egésztől. Közben igencsak kopogtatnunk kellene, Merkel néninél, a lengyeleknél, fehéroroszoknál,oroszoknál és esetleg a románoknál(bár ez veszélyes lehetne) Mostanra már egy válságstáb kéne Ukrajna szomszédos országai közt, több forgatókönyvvel. A nyelvtörvény visszavonásától pedig el kéne határolódni és mély aggodalmunkat kifejezni, főleg az orosz kisebbség felháborodása miatt,hiszen veszélyes tényező lehet.
Itt egy kép, amit már linkeltem és nem hiszem,hogy teljesen reális,de..
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1/1653434_781764611852088_303428088_n.jpg
(Fontos,hogy a lengyelek területi követeléseik és Lviv eltérő piros árnyalatú!)
Na ha már beadtuk ezeket a sz*rokat a diplomácia rögös útján,akkor kicsit várni,közben a többi országgal tárgyalni. Ha bármi nagyobb mozdulás történik, felhívni Ukrajna figyelmét,hogy nem biztos mennyire jó is az az ötlet.
Végső megoldásként pedig a ruszkik mennének előre (az orosz területekig), utána pedig a lengyelek,románok és mi. Nem kell itt háborúra gondolni,mert ebben az esetben Ukrajnának a felére csökkenne kb a hadserege, ez mellett kérdés ,hogy a belső feszültség erre hogyan is reagálna, ez mellett honnan lenne a hadseregüknek utánpótlása?
A legnagyobb érv pedig mellettünk van, mégpedig hogy a saját nemzetünket védjük.
Itt amúgy nem feltétlen kell nagy háborúra gondolni,hisz szerintem az ukrán katonák nagy része be sem vonulna,illetve lehet,hogy az ukrán vezetés megadná magát egy ilyen patt helyzetben.
Ne feledjünk,hogy az I.vh-ban a honvédség nem szenvedett vereséget,hanem a kormány adat fel a harcot!
Illetve 56-ban mi is vártuk az amikat, mégsem kaptunk tőlük segítséget, sőt az oroszok kaptak..
Szerintem van az a pont, amikor az oroszok felborítják az asztalt és azt mondják,hogy nem érdekel az ENSZ,ők mennek. Ezt 2 ponton tudom elképzelni: Ha Oroszországot, vagy az orosz népet jelentős veszély fenyegeti, az utóbbi pedig fokozottan fennáll.
Szerintem így hülyeség lenne azt hinni,hogy a NATO majd megindulna egy NEM NATOTAG ország védelmére, úgy hogy több NATO-tagnak azzal az országgal szemben van érdeke...
Persze visszaolvasva kicsit betegesen hangzik, de majd meglátjuk mit hoz a jövő.
Ezen felül még mindig kíváncsi vagyok, mi lesz jövőre Ukrajnával és az áldozatok emlékével.