Erre azért ne tegyél nagyobb összegetAkkor olvastam, amikor te még nem is hallottál róla. Édesapám másoltatta ki egy hivatalosan ugyan nem bevont, de gyakorlatilag nem elérhető kiadásból.
Ma is megvan valahol.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Erre azért ne tegyél nagyobb összegetAkkor olvastam, amikor te még nem is hallottál róla. Édesapám másoltatta ki egy hivatalosan ugyan nem bevont, de gyakorlatilag nem elérhető kiadásból.
Ma is megvan valahol.
Magyarországon nincs állandó NATO jelenlét. Ilyen szempontból bennünket nem érint a követelés. Nem volt véletlen, hogy a mi DCA-nk úgy került megkötésre, ahogy.Kackac. Oroszellenes katonai állományt kell kialakítani, miután elcsatolták a Krímet és orosz szeparatistákkal megy a polgárháború. A papír sokmindent elbír, de hogy rezzenéstelen arccal el is mondja valaki, na erre kell egy diplomata
Egyébként mi reagáltunk arra bármilyen formában, hogy követelik a NATO csapatok kivonását Magyarországról? Mi is 1997 után csatlakoztunk, és a követelés az, hogy minden országot hagyjanak el a NATO katonák, akik 1997 után csatlakoztak.
Ettől azok még később is használhatóak, csak senki nem garantálja a sikeres használatot is.
"Ha az angolok a barátaid, nem engedheted meg magadnak, hogy ellenségeid is legyenek."
Mintha valami airsoftos társaság lenne.Még találtam egy ilyet is
![]()
Меткий кадр on TikTok
#молодость #жизнь #ЖелайтеСмело #оружие #молодежь21века #работатакаяработа #природаwww.tiktok.com
![]()
![]()
![]()
Csak nevetni tudok a sok hülyén, akik terjesztik ezt a sok hazugságot és kamu térképeket állítanak össze. Oersze a sok birkaagyú emberben fenn kell tartani a félelmet , az orosz ellenességet és természetesen a NATO létjogosultságát. Már nincs SZU most Oroszország ellen kell harcolni.Tervek január végére...
![]()
Közeledik január vége, de még mindig nincs orosz offenzíva. De vannak térképek......
![]()
Rájöttem!Tervek január végére...
![]()
Közeledik január vége, de még mindig nincs orosz offenzíva. De vannak térképek......
![]()
Szerintem olyan lesz ez az Ukrajna elleni orosz offenzíva mint a "menetrendszerinti péntekenkénti" orosz gazdasági összeomlás....Csak nevetni tudok a sok hülyén, akik terjesztik ezt a sok hazugságot és kamu térképeket állítanak össze. Oersze a sok birkaagyú emberben fenn kell tartani a félelmet , az orosz ellenességet és természetesen a NATO létjogosultságát. Már nincs SZU most Oroszország ellen kell harcolni.
Ma van január 22. Mától jósolták az orosz offenzívát.![]()
Ja bizony, szegény Putyinnak ahogy sikerül az egyik rész betömnie máris keletkezik egy másik ahol kiszivárognak az újabb szuper titkos tervek....Rájöttem!
Itt igazából arról van szó, hogy a nyugati sajtó MIATT nem támadták még meg Ukrajnát az oroszok. Mindig sikerült időben lehozni az aktuáis tervet, és így Putyin komplett vezérkara (alapos fejmosást követően) vonulhatott vissza a hideg, sötét, fűtetlen moszkvai irodájukba, a kopott asztalhoz, hogy újratervezze a megszállást.
Szerencsénk van, hogy ilyen szorgalmas újságíróink vannak ott, Nyugaton!!!4
A 600m-es hatásos lőtáv kínosan közelinek tűnik mondjuk a Javelinhez képest. A nagy ukrán pusztaságban legalábbis.
Bevetették ezeket már valahol élesben?
Az Egyesült Királyság légierejének hét C-17-es járata 1 260 NLAW-t szállít Ukrajnába megsemmisítés céljából......
10 raklap egyenként 18 NLAW-val egy C-17-es repülőgépen - összesen 180 NLAW egy szállítmányban.
A britek eddig összesen 1260 NLAW-t szállítottak le hét repülés során.
![]()
![]()
Az NLAW-ket a brit hadsereg készleteiből szállítják. Az NLAW (Next Generation Light Anti- Tank Weapon) rendszert a svéd Saab AB csoport (Saab Bofors Dynamics divízió) és a brit Thales Air Defence (korábban Short Brothers) közösen fejlesztette ki a brit védelmi minisztérium megbízásából és finanszírozásával, és a brit hadsereg 20 000 rendszert rendelt meg.
![]()
Az NLAW 20 éves szavatossági idővel rendelkezik, és a brit hadsereg által vásárolt NLAW-k első tételét most kell megsemmisíteni.
![]()
Az NLAW egy kézi működtetésű, nagy kaliberű, eldobható páncéltörő gránátvető, amely az inerciális irányítóegységnek köszönhetően 600 méteres hatótávolsággal rendelkezik.
A Trijicon TA41 NLAW 2,5x20 céltávcső a tüzelés előtt három másodperccel követi a cél szögsebességét, amelyet a rakéta inerciális irányítóegysége megjegyez, majd repülés közben korrekciókat hajt végre. Az összesen 12,4 kg tömegű rakétagránát 115 mm-es hajtómű átmérővel és 150 mm-es kaliberű, nagy teljesítményű tandem töltetű robbanófejjel rendelkezik, képes a repülési vonal mentén és felülről is célokat támadni.
Colonelcassad
Teljesen más kategória, almát körtével.Szerintem az NLAW simán a legjobb kis hatótávú páncéltörő rakéta, a fórumon már többször jeleztem, hogy a CG helyett jobban örültem volna ezeknek.,
Úgyis meg lehet őket semmisíteni, hogy a betörő orosz hadseregre lövöldözik el őket.....Attól még, hogy most jár le a szavatosságuk miért kell megsemmisíteni őket?
Ok, a hozzászólásomban arra utaltam, hogy városi (/erdős terepen) vívott harcokok kívül nem tudom, hol-hogy vetnék majd be ezeket.Szerintem az NLAW simán a legjobb kis hatótávú páncéltörő rakéta, a fórumon már többször jeleztem, hogy a CG helyett jobban örültem volna ezeknek.,
Ok, a hozzászólásomban arra utaltam, hogy városi (/erdős terepen) vívott harcokok kívül nem tudom, hol-hogy vetnék majd be ezeket.
Az a 600m erősen azt feltételezi, hogy a megtámadni kívánt tanknak fogalma sincs arról, hogy honnan fogják megtámadni.
Esetleg az ukrán rakétás osztag beáshatja magát az árokba addig…
Ha jól tudom Magyarországon 800m körül van az átlagos belátható lőtávolság.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..