[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 989
12 021
113
Huhh, azt mondja szó szerint, hogy ha Ukrajna csatlakozik a NATO - hoz, vagy megpróbálja erovel vissza venni a Krímet, automatikusan háborúba keveredik Oroszországgal egész Európa, tudják (az Oroszok) , hogy a NATO erosebb, de Oroszország a világ vezeto atomhatalma, és mielott az 5. cikkely életbe lépne Róma, Párizs "heartbroken"... :eek:
Azért ezt nehéz félreérteni, látszik makarónin is, hogy érti a diszkrét utalást, ideje újragondolni az Európai Nato tagok nak, hogy mit ér meg usánka feltétel nélküli leszpása, 0-24 Ben.

..es te megis felreertetted ;) az a szo ott "heartbeat" volt szerencsere, nem pedig "heartbroken"
 
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: cirqle and papajoe

Vindicare

Well-Known Member
2022. február 1.
262
1 399
93
Lengyel csapatok telepítése Ukrajna területén...

6466384_900.jpg



Szeretném kommentálni a lengyel csapatok Ukrajna területére való telepítése körüli pletykákat, és megnyugtatni a kedélyeket pillanatnyilag a csapatok telepítését még nem tervezik, és még nem is egyeztettek erről véglegesen a lengyel féllel. A neten elérhető összes bennfentes és publikáció ebben a témában az SBU tájékoztató kampánya , amelynek célja a "talaj" és az ukrán közvélemény reakcióinak vizsgálata.
Egy ilyen lépés megtételéhez Zelenszkijnek meg kell értenie, hogyan reagálnak az ukránok, és azt kell mondanom, van mire reagálni. A poszthoz mellékelt térképen a lengyel csapatok ténylegesen tárgyalt elhelyezkedése látható, vagy inkább az, amelyhez a lengyel fél ragaszkodik. És ez gyanúsan egybeesik a lengyelek ukrán területekre vonatkozó követeléseivel, és valóban az a kérdés, hogy mit és kit fognak ott megvédeni egy orosz invázió esetén Ukrajnában. Nekem személy szerint sok kérdésem van ezzel a lépéssel kapcsolatban. DE! Ismétlem, ebben a kérdésben még nem született döntés, a tájékoztató kampány javában zajlik , ezt tartsa mindenki szem előtt.

Colonelcassad
Csak nehogy a kapott NLAW/Javelin párost a lengyel Leokon tesztelje valami turbóukrán
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 866
35 246
113
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 822
113

Most már értem miért volt vasfüggöny. Lassan Belorusszia meg Oroszország kiürül annyian menekülnek el onnan.
....."hétszeres olimpiai bajnok sífutó, aki egyben Darja edzője is."... Nagy ló....t, sosem nyert olimpiát, se semmit. 7 olimpián vett részt, ez minden. A nyugati libsi média nagyon szeret hazudozni. Fake news minden amit leírnak.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 822
113

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Két ellenséget is szereznének egyből.(SK, Ro) Meg minket...
Ja, ja,

Akkor, a Jan Hunyadi, Matei Corvin, vagy Huniade, Matia Corvin vitába beszáll a lengyel értelmiség is, aztán lesz, Munkatz meg Janusz Hunadiz, esetleg Zriniz Iolna.
Közben Putyin odacsap, és a németek meg hazavisznek 1-1 Ahmedet, hogy összebújva melegedjenek a mécses tűzhely mellett.
A közel-keleti Jézushoz meg becsönget a Norvég Posta, hogy elvégezze József dolgát, vagy Józseffel a dolgát, már nem is tudom:eek:.

Valószínűleg én örültem meg és nem a világ. :hadonaszos::D
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 141
93
Két ellenséget is szereznének egyből.(SK, Ro) Meg minket...
Félre értitek ti ezt a térképet. A lengyel tesók csak azt szeretnék, ha újra lenne közös lengyel-magyar határszakasz (és lehetőleg ne legyen közös orosz-magyar határszakasz).

A probléma második aspektusa: A kárpátalajai magyaroknak hol lenne jobb soruk? A lengyelek vagy az ukránok alatt?

A probléma harmadik aspektusa: Az USA kinek adja majd oda szívesebben Kárpátalját? A lengyeleknek vagy nekünk?

Megjegyzésként: Az USA érdeke is az, hogy a lehető legtávolabb tudjon minket a Medve ölelő karjaitól.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 553
32 041
113
Félre értitek ti ezt a térképet. A lengyel tesók csak azt szeretnék, ha újra lenne közös lengyel-magyar határszakasz (és lehetőleg ne legyen közös orosz-magyar határszakasz).

A probléma második aspektusa: A kárpátalajai magyaroknak hol lenne jobb soruk? A lengyelek vagy az ukránok alatt?

A probléma harmadik aspektusa: Az USA kinek adja majd oda szívesebben Kárpátalját? A lengyeleknek vagy nekünk?
Magyarországon lenne a legjobb sorsuk. Demokratikus népszavazással ez eldönthető lehetne. Mi is jobban belenyugodnánk egy negatív eredménybe. Amúgy a lengyelek számára ugyan úgy nyűg lenne. Nem illik bele Lengyelországba, akárcsak Ukrajnába.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Amúgy ez valakit meglep? Csípem a lengyel embereket, de a lengyel kormány eddig soha a kisujját se mozdította értünk úgy bécs ostroma óta, az meg nem manapság volt. Amit megértek, hiszen miért kellene az érdekeik ellen cselekedniük. Csak nekünk se lenne szabad a két jó barát felkiáltással ezt tenni.