[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 638
876
113
Az a kérdésem lenne,hogy Ukrajnában, milyen és mekkora etnikumok vannak? (nyilván 1000 fő körüliek jelentéktelenek)

Ezen felül hány Berkutost és hivatalnokot vágott ki az új kormány?
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 638
876
113
Illetve a hadsereg is érdekelne, hogy mekkora arányban, milyen nemzetiségekből áll?
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 350
5 048
113
A krími tatárok bejelentették , hogy tatár onvédelmi eroket hoznak létre és tárgyalnak az ukránokkal , hogy felfegyverzik oket.
Itt már Koszovo 2 -ot látok.......
Azért nem kell mindent komolyan venni, főleg, hogy a Krímben az ukránok már nem igazán ugrálnak. Honnan szereznek fegyvert? Letöltik a netről? :D Ez amolyan "mediterrán mentalitás": rohadt nagy pofájuk van, amíg be nem fordul az első orosz járőr a sarkon, mert akkor világgá szaladnak, de hirtelen. :)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 122
82 880
113
pela
ukrán 75% orosz 20 % , tobbi 1% alatt(lengyel, magyar, moldován, román, magyar, tatár, zsidó,belorusz)
1991-ben még 33% volt orosz . Az orosz lakossága csokkenése az asszimilácio és a magas elhalálozás kovetkezménye. Ennek arányosan vannak a nemzetiségek az ukrán hadseregben.
A Berkutot teljesen megszuntették, a hivatalnokok leváltása fokozatosan torténik, mindenhova a nacionalista kormány emberei kerulnek majd.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 122
82 880
113
<blockquote rel="boki">A krími tatárok bejelentették , hogy tatár onvédelmi eroket hoznak létre és tárgyalnak az ukránokkal , hogy felfegyverzik oket.
Itt már Koszovo 2 -ot látok.......
Azért nem kell mindent komolyan venni, főleg, hogy a Krímben az ukránok már nem igazán ugrálnak. Honnan szereznek fegyvert? Letöltik a netről? :D Ez amolyan "mediterrán mentalitás": rohadt nagy pofájuk van, amíg be nem fordul az első orosz járőr a sarkon, mert akkor világgá szaladnak, de hirtelen. :)</blockquote>

Nyilván nem a politikai képviseloitol félek, hanem a radikális szárnyátol...
Vannak kozottuk boven "dzsihádisták" akik harcoltak-harcolnak tobb helyen, azoknak bármikor eldurranhat az agya. Fegyvert meg az " út mellett" is találnak arrafelé:)
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
Cinikus
Nekem az a véleményem, hogy a Moszkvának nem az érdeke katonai konfliktus - ezzel senki nem jár jól...Putin nagyon pragmatikus ember. Eddig a nyugat nyert egy pozíciót....most, egy kicsit később, de az oroszok is probálják elfoglalni a lövőárkokat....Csak a mai fejlemények: gáz ára újra emelkedik 400 USD-re, új hatalom nem legitim, nem tárgyalunk velük, Krimben erődemonstració, egy perces hír - már a Donyeckben is kitűzték orosz zászlót Polgármesteri hivatalra....Amikor az oroszok is elfoglalják pozíciókat ...kb 2 hét.....akkor indul alkudozás nyugattal.
Mindenkinek világos, hogy egy ilyen feszült helyzetben ukránok egy vasat se kapnak senkitől....itt a csőd pár hét múlva, már a januárban se volt a nyugdíj, orosz elismerés nélkül ez a kormány akármilyen segítséggel nem életképes - nem értem, hogy a nyugat mit erőlködik.
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
Tessék...most jelent: Orosz Felsőház lehetségesnek tartja korlátozott katonai fellépést Krimben, orosz lakosság védelmében.....ez már hivatalos álláspont!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 423
113
Ez az Il 76-os repülős megoldás annyira oroszos... Hányadszor játszották el? Harmadszor? :) És még mindig működik. Érdekes a módszer pláne ha összehasonlítom az angolszász mindent lebombázni és csak utána bevonulni hozzáállással. Az Oroszok meg épp ellenkezőleg, gyalogsággal "bombáznak" így alig sérül valami. (Mi meg Martonyival bombázunk.) Mindenesetre láthattuk mire jók a szállítórepülőgépek. Nálunk pedig ha a hírek nem csalnak még az An-26 is nagy, és M-28 ról álmodoznak.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
A bejegyzés kötelezően megtekintendő videót tartalmaz.

http://combatgear.blog.hu/2014/03/01/orosz_kulonleges_erok_a_krim_felszigeten
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
Most a Harkovban elindult a tömeg, most visszafoglalják polgármesteri hivatalt, fent az orosz zászló...Ezek jól vannak összehangolva.
Vége az Olimpiának, Putin leült komolyan játszani...
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 449
63 845
113
Az indexen "Azonosítatlan harci gépek Belbek repülőterén" mezei ukrán felségjeles MiG-29-esek, leponyvázva, éles függesztménnyel, ez nyilván a helyi keszi.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 736
76 788
113
Ez az Il 76-os repülős megoldás annyira oroszos... Hányadszor játszották el? Harmadszor? :) És még mindig működik.

Épp azon gondolkodom hogy mennyire van kész tervük az oroszoknak az ilyen helyzetekre. Vagy csak egy hirtelen döntéssel bevonulnak, az ellátást és a többit meg majd megszervezik később valahogy?
 

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 119
153
63
Egy kis érdekesség a probléma magyar részéhez:

http://www.echotv.hu/vilag-panorama-2014-02-28-vilag-panorama
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
Orosz rakétás naszád lezárta ukrán határőrségi hajókat Balaklavai öbölben
http://www.youtube.com/watch?v=_FBQsnvgf4A#t=54

Közben áttették a krimi függetleségi referendumot május 25-ről március 30-ra....sietnek...
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
612
113
A bejegyzés kötelezően megtekintendő videót tartalmaz.

http://combatgear.blog.hu/2014/03/01/orosz_kulonleges_erok_a_krim_felszigeten

Érdekes kis videó. Egyébként azt csodálom a legjobban, hogy milyen nyugodt az egész. Az elején van egy kis eksön, de ahogy le vannak fegyverezve a bent lévők, mintha az egész átcsapna egy piknikbe. Nyugisan bepakolásznak, rendezkednek kicsit, aztán meg kitessékelik a rendőröket és ez utóbbi talán a legérdekesebb az egészben. Persze nem tudjuk, hogy pontosan mi történt ott, de érdemes megfigyelni, hogy nem lökdösik a rendőröket, nem verik őket (bár ettől függetlenül pár jótékony hatású pofon elcsattanhatott a fegyverek begyűjtése előtt), sőt, mintha 2:20-től az egyik katona még nyugtatgatná is az egyik rendőrt.

Nyilván azért komoly a helyzet, de azt is érdemes megfigyelni, hogy a kamera látószögében senkire nem fognak direktbe fegyvert. Egyébként a videó második felében az ukránok pisztolyait adják vissza a házfoglalók?
 
Status
Not open for further replies.