[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 031
113
Ennél jobban már csak az idegesít hogy újra akarnak tu-160-st!!

Mert értem én hogy a "nagy dicső Oroszország" most újra megmutassa De ! mi van az mi-28mn fejlesztésésvel amivel már 2008 óta dolgoznak? ami sokkal fontosabb mint egy tu-160

Már meg ne haragudjál, de Te kommunistának vagy náci/fasisztának tetszel lenni?! Merthogy ez az a két speciális emberfajta, akik előszeretettel mondják meg, hogy MI A JOBB és FONTOSABB - MÁSNAK. :)
Hogy NEKIK mi a fontosabb, azt hadd döntsék már el az oroszok szerintem.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113
Russia: Swords clash and arrows fly at the Cossack Battle Games
https://www.youtube.com/watch?v=4gSmHLYp45I

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
21 142
34 193
113
Újraéledt a forródrót a NATO és Oroszország között.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20150503-ujraeledt-a-forrodrot-moszkva-es-a-nato-kozott.html
Csak tudnám, hogy ez jó vagy rossz.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 031
113
Újraéledt a forródrót a NATO és Oroszország között.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20150503-ujraeledt-a-forrodrot-moszkva-es-a-nato-kozott.html

Ha tényleg szükség van rá, az nem jelent jót szerintem, ugyanis könnyen háborúba torkolló veszélyhelyzetet jelent.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 260
113
10403572_10153085758644760_3719680866674434064_n.jpg

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 688
5
36
<blockquote rel="joker">Újraéledt a forródrót a NATO és Oroszország között.

Ha tényleg szükség van rá, az nem jelent jót szerintem, ugyanis könnyen háborúba torkolló veszélyhelyzetet jelent.</blockquote>

Szerintem is azt jelenti, hogy a SZU megszűnése óta nem vették komolyan, hogy atomtöltetekkel is megsemmisíthetik egymást, de most már nem annyira biztosak ebben.

Bár mondjuk nem értem, hogyan működik az ilyen forródrót?

Oroszo: - Halló USA, sok gyorsan mozgó pöttyöt látok a monitoron, amelyek felénk közelednek!!! Lőttetek ki atomrakétákat?

USA: - Hellóbelló Oroszország! Ááá nem! Reboot-oljátok a rendszert, akkor (addig) rendbejön! (He-he-he...)

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 688
246
83
laudarage!
Anno közvetlen telex (géptávíró) vonal volt kiépítve a két nagyhatalom között.
Akkor úgy kezdődött a párbeszéd: "soremelés- kocsivissza" billentyűk lenyomásával.

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 688
5
36
laudarage!
Akkor úgy kezdődött a párbeszéd: "soremelés- kocsivissza" billentyűk lenyomásával.

Jó, rendben van, de mit old meg, ha a felek eleve bizalmatlanok egymással szemben (olyannyira, hogy akár meg is ölnék egymást), akkor miért higgyen el bárki bármit is, amit a másik fél a forródróton mond (akár szóban, akár írásban)?

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 688
246
83
laudarage!
Szerintem csak kósza hír. A mai fejlett híradástechnika mellett teljesen felesleges! Amikor a "forró" drótot létesítették még órákat kellett várni egy nemzetközi (interurbán) kapcsolásra.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 618
6 129
113
<blockquote rel="akagi">laudarage!

Jó, rendben van, de mit old meg, ha a felek eleve bizalmatlanok egymással szemben (olyannyira, hogy akár meg is ölnék egymást), akkor miért higgyen el bárki bármit is, amit a másik fél a forródróton mond (akár szóban, akár írásban)?
</blockquote>

A hideghaboru alatt es meg utana is volt par eset, hogy egyik s masik fel tevesen azt eszlelte, hogy tomeges raketainditas tortent es mar o is akarta volna inditani a raketakat. Na ekkor gyorsan felhivtak az ellenseges elnokot es az meggyozte, hogy nem volt raketainditas, csak valamit elneztek. :)

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 863
90 447
113
A másik dolog pedig, hogy a Nato minimálisra csokkentette áprilisban az orosz képviseletet Brusszelben.
(Nem tudom errol írt a magyar sajtó?)

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 618
6 129
113
Azert nem kell azt hinni, hogy a Obama es Putyin annyira utaljak egymast, hogy meg meg is olnek a masikat. Ha igy lenne, akkor pl. lelonek a masik gepet amikor megy egy talalkozora.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
21 142
34 193
113
Itt nem egymás utálatáról van szó, ráadásul Obama és Putyin közül max Putyin az aki döntési pozícióban van, Obama csak egy báb. Ráadásul egymás gépének a lelövése az a háború egyértelmű indítása, míg egy gyors és sikeres megelőző csapás a nuki léesítményekre a háború lezárása.