[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 850
81 365
113
A világnak egy "új gondolkodású" amerikai elnokre van szuksége.
Inkább Trump mint Clinton . A nyilatkozatai alapján egyuttmukodne az oroszokkal éstanácsadói kozott van Carter Page is.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 538
45 044
113
Ez egy nagyon jó kérdés, hogy minek a Pak-Fa. Nekem különféle elméleteim vannak ezzel kapcsolatban. Több is...

Többször is írtam már, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy azért csinálták, csinálják, mert nem akarnak nagyon meglepődni, és kell nekik tesztelési valami "hasonló", mint amit a fő ellenlábas fejleszt, irányvonalat.

Utaltam már rá, hogy nincs is annál jobb, pl. a hosszú hullámhosszal dolgozó, L-sávban használt lokátorok tesztjénél/fejlesztésénél(amiről tudjuk, hogy a Desert Storm és az F-117 megjelenése óta két ország LEGALÁBB gőzerővel fejleszti ezeket a rendszereket, az egyik Kína, a másik nem meglepő módon, az Oroszok, mindkettő mostanra működő ilyen szárazföldi telepítésű radarrendszereket gyárt), mint egy stealth gép, amit tudsz reptetni.

Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy ahogy oly sokszor már a történelemben, simán lekövették a fejlettebb nyugati technológiát, akár mindenféle komolyabb terv nélkül, és rájöttek idő közben, hogy
1. Ez túlságosan high end technika számukra, nem fogják tudni utolérni az USA-t, de még megközelíteni sem, s ezért fogják vissza a programot, már most dedikáltan 12 db. os szériákról, meg összesen max pár tucat legyártott gépről beszélnek ugye...

2. Látják benne a potenciált, de bejött az olcsó olaj, embargó, épp az anyagi reccs szélén állnak, s nincs rá pénz, hogy akár még csak a Kínaiakat is befogják a Stealth téren, kifújt az Orosz mackó.

3. Bejött nekik valami más, amire előző posztban utaltam, konténeres zavarás, amivel elkerülhetik ők is azt, hogy kacsák legyenek egy BVR vadászaton, esetleg L-sávú radart, működőt, valamilyen tényleg titkos és szintén működő tűzvezető rendszerrel, legyen az elektro - optikai, vagy bármilyen képalkotó kombó, aplikáltak mostanra a vadász méretű gépeikre, s ők is képesek hasonló távolságban észlelni, és tüzet vezetni a stealth gépekre, ahonnan azok rájuk.

Ezek hasrapcsi találgatások. De egy biztos, nagyon úgy néz ki, hogy a zsetont ŐK mostanában a NEM stealth gépekre teszik, és nem csak a vadász kategóriában. Ami fighter kategória bár ugye a legromantikusabb, legjobban néz ki hollywood-i filmeken a 9G nél fordulózó keménytökű pilóták halálos balettja, de azért akik megnyerik a háborúkat, azok a strat bombázók, a nagyok közt, s ott is azt látjuk, hogy a Tu-160 lesz újra gyártva. Szinte majdnem a nulláról.

Ami csak azért elgondolkoztató megint, mert pont itt láttam levezetve, jó pár embertől, hogy az F-22-t bár vitán felül JOBB képességekkel rendelkező gép, mint az F-35, s sokcsillagos vezető beosztásokban lévő tábornok szerint is inkább azt kéne gyártani megint, mint a minimum kérdéses F-35-öt, ami még legalább drága is, hogy annyiba kerülne újraindítani a gyártósort, hogy ezt nem csinálják meg. S az F-22 gyártása nem akkor állt le, amikor az Tu-160 é, s nem úgy, hogy a részegységek felét egy külföldi, mostanra nyílt háborús ellenlábas országban gyártották, mint most ugye a SZU széthullása után, jellemző ez a Tu-160 Ukrajnában gyártott részegységeire. Aztán valami okból kifolyólag azok a "hülye" Oroszok, mégis a nem stealth, de ellenben jó gyorsan és jó messzire repülni képes hattyú vonalát akarják erőltetni, mondhatni a nulláról, szemben a "stealth" irányvonalú Pak-Da-val.

Erre mondom azt, hogy mivel teljesen a sötétben tapogatózunk, két lehetőség van szerintem:
1. A sötétek teljesen hülyék, és nem képesek még olyan szinten sem a légierős fejlesztésekben haladni a korral, mint a Kínaiak.
2. Ők tudnak valami olyat, amit esetleg más nem, vagy esetleg ugyan olyat tudnak csak, de máshogy oldják meg, érik el azt.

Ki ki világnézete, hite szerint válogathat.
Ami a geopolitikában viszont FIX, az elmúlt pár év tapasztalata alapján, akármennyire is atlantista elfogultságú valaki, ezt látnia kell, még ha fáj is: Ott volt a Grúz háború, nagyjából pár nap alatt eldőlt, hogy a maci baszott...
Aztán ott volt a Krím, puskalövés nélkül.
Aztán ott van K.-Ukrajna, ahol mindig annyi történik, amennyit az Oroszok akarnak, kb, nekem kétségem sincs affelől, ha tényleg fel akarnák vállalni azt a konfliktust, Kijev inább órák, mint napok kérdése lenne, hogy reguláris Orosz csapatok parádézzanak.
Szíria, s Jemen. Külön topikban, rengeteg hozzászólással, lekövethető minden, nagyjából a két térségben melyik "háttér érdekkört képviselő" nagy szereplő ért el sikereket, mind a katonai, mind a diplomáciai vonalon.

Ezzel a felsorolással csak azt szerettem volna mutatni, hogy le lehet becsülni őket, csak szerintem nem szerencsés, már nagyon nem a Jelcini idők vannak ott sem...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 538
45 044
113
A világnak egy "új gondolkodású" amerikai elnokre van szuksége.
Inkább Trump mint Clinton . A nyilatkozatai alapján egyuttmukodne az oroszokkal éstanácsadói kozott van Carter Page is.
Melyik nyilatkozata alapján? A hétfői, vagy a keddi? Az az ember folyamatosan ellentmond még saját magának is. Egy bohóc. Abban egyet értünk, hogy legalább nem folyamatosan csinálna a kapkodásával szisztematikusan hülyeséget, ezért még ő is jobb lenne, mint a rosszindulatú, ellenséges Mrs. Clinton, aki a lobbysták embere, s én tartom azt, hogy a fehér amerikai középosztálybeli polgár ellensége.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 538
45 044
113
<blockquote rel="xfotel">de akkor minek a pakfa
Hogy valaki építsen már egy szép 5. gen gépet is :)
</blockquote>
Ez is elképzelhető :p. Bár azért nem a szívem csücske szépség alapján ez az egész fifth gen...
 
T

Törölt tag 008

Guest
Vagy csak rájöttek az oroszok, hogy az 5 gen most még teljesen felesleges.
A Szu-35-el teljesen jól lehet uralni a légteret, és inkább legyen 500 Szu-35 mint 200 nem bejáratott high tech technológiás a képességeit ugysem kiaknázó pakfa.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
<blockquote rel="Python"><b>Gyorsít a fegyverkezés tempóján Moszkva</b>:
Oroszországot nyugtalanítja a NATO európai katonai potenciáljának növelése, ezért kénytelen arra saját képességeinek tökéletesítésével reagálni, többek között határainak közvetlen közelében - jelentette ki pénteken Moszkvában Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a tárca vezetői értekezletén.
Sojgu szerint a "nyugati stratégiai irányban" kialakult helyzet rendkívüli figyelmet igényel Moszkva részéről. A miniszter szerint Oroszország nyugati katonai körzetének harci erejét folyamatosan tökéletesítik. Elmondta, hogy 2015-ben a térségben folytatódott az új katonai egységek, köztük két hadosztály létrehozása.
http://kitekinto.hu/europa/2016/03/25/gyorsit_a_fegyverkezes_tempojan_moszkva/

Konkretan milyen nyugati katonai potencia novekedesre gondol a miniszter ur ami ennyire kiveri nalluk a biztositekot ?
Mert a nyugati embernek esze agaban sincs haboruba menni oroszorszagba az biztos.</blockquote>

Pl. az Európába kiépülő amerikai ABM rendszer, és még számtalan példát hozhatnék. De fő szálka az ABM rendszer, ez kvázi olyan az oroszoknak, mint anno az USA számára a szovjet rakéták Kubában. Ennyi..., és nem több, se nem kevesebb. Ezek a realitások!
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113
<blockquote rel="joker"><blockquote rel="xfotel">de akkor minek a pakfa
Hogy valaki építsen már egy szép 5. gen gépet is :)
</blockquote>
Ez is elképzelhető :p. Bár azért nem a szívem csücske szépség alapján ez az egész fifth gen...
</blockquote>
Nem egy szépségverseny az 5. gen, de azért csak van némi különbség.
F-22
chim%20an%20thit%20%2812%29_xlam.jpg

F-35
f-35-a.jpg

YF-23
f239.jpg

X-32
USAF_X32B_250.jpg

J-20
J3Lyb.jpg

PAK-FA
PAK-FA-5-3.jpg
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 538
45 044
113
Szerintem ha tényleg akkora előnyt nyújt BVR-ben, amit más módszerekkel nem lehet counterelni, gondolok itt főleg arra, hogy konténerekkel megelőzöd azt, hogy leszedjenek látóhatáron túlról, vagy TE is lásd bármilyen L sávon, elektro-optikai rendszeren a stealth-et, és tüzet vezess rá, akkor szükség lenne rá, és nagyon nem lenne teljesen felesleges. Ezért maradok annál a véleményemnél, persze tisztelve a tied:
1. Nincs rá pénzük és/vagy elég technológiájuk, és szeretnék, de nem megy egyszerűen.
2. Megoldották a fentebb vázolt problémákat valahogy, mert más úton járnak, nem lekövetnek, hanem alkotnak.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 588
77 473
113
Miért kéne 10-20 km-nél nagyobb távolságról zavarni egy rakétát a Hibninek amikor az a gépek önvédelmére szolgál?Ez a távolság bőven elég ahhoz,hogy minden aktív radaros rakétát kiüssön és innentől kezdve volt AMRAAM előny nincs AMRAAM előny de ugyan ez igaz az 5.gen. gépekre is.Hiába látja a radaron a gépet ha nem az AMRAAM-ok hatástalanok akkor marad a dog fight ahol már nem olyan óriási az F-22 előnye.
Azt látom,hogy egy huszárvágással megoldották ezt a kérdést az oroszok,a leggyengébb láncszemet vagy is az AMRAAM radarját vették ki a képletbő és így borul az egész rendszer.Nyilván lehet az AMRAAM-ot is félaktív módban használni de arról meg hónapokig olvastam,hogy miért sza.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 538
45 044
113
<blockquote rel="kalapacs"><blockquote rel="Python"><b>Gyorsít a fegyverkezés tempóján Moszkva</b>:
Oroszországot nyugtalanítja a NATO európai katonai potenciáljának növelése, ezért kénytelen arra saját képességeinek tökéletesítésével reagálni, többek között határainak közvetlen közelében - jelentette ki pénteken Moszkvában Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a tárca vezetői értekezletén.
Sojgu szerint a "nyugati stratégiai irányban" kialakult helyzet rendkívüli figyelmet igényel Moszkva részéről. A miniszter szerint Oroszország nyugati katonai körzetének harci erejét folyamatosan tökéletesítik. Elmondta, hogy 2015-ben a térségben folytatódott az új katonai egységek, köztük két hadosztály létrehozása.
http://kitekinto.hu/europa/2016/03/25/gyorsit_a_fegyverkezes_tempojan_moszkva/

Konkretan milyen nyugati katonai potencia novekedesre gondol a miniszter ur ami ennyire kiveri nalluk a biztositekot ?
Mert a nyugati embernek esze agaban sincs haboruba menni oroszorszagba az biztos.</blockquote>

Pl. az Európába kiépülő amerikai ABM rendszer, és még számtalan példát hozhatnék. De fő szálka az ABM rendszer, ez kvázi olyan az oroszoknak, mint anno az USA számára a szovjet rakéták Kubában. Ennyi..., és nem több, se nem kevesebb. Ezek a realitások!</blockquote>
Igen, erre próbáltam utalni én is, pár hozzászólással feljebb, kicsit bővebben. A fő szálka egyértelműen ez, s van még azért itt ott más is. Én szemben azzal, amit itt szerintem igen sokan gondolnak rólam, nem vagyok Orosz buzi, sem USA gyűlölő, de a tények makacs dolgok. Most éppen nem az Oroszok próbálják felrugdosni a csillagos égig a másikat, ez nem a kubai rakétaválság ideje, hanem az, amikor a "közel külföldjükön" meg a tradicionális közel keleti érdekszféráikban sorra "tavaszodnak" be az országok. Ez mellett én nem tudok szó nélkül elmenni... Kalapács is biztosra veheti, hogy amint azt fogom látni, hogy Kanadában és Mexikóban megpuccsolódik a mostani kormány, gyanús körülmények közt, majd elkezdik vegzálni az amerikai kettős állampolgárokat, s a két szomszédnál + Kubában Topol települ, valami helyre kis ABM rendszerrel, s betavaszodik Szaud Arábia, és Izrael, míg Japán és Dél Korea, Ausztráliával meg csatlakozik az Eurázsiai únióhoz, ÉN AZONNAL az USA pártját fogom onnantól fogni, és igazat fogok nekik adni, ha azt állítják, joggal kényszerítik bele őket egy fegyverkezési versenybe.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 538
45 044
113
Miért kéne 10-20 km-nél nagyobb távolságról zavarni egy rakétát a Hibninek amikor az a gépek önvédelmére szolgál?Ez a távolság bőven elég ahhoz,hogy minden aktív radaros rakétát kiüssön és innentől kezdve volt AMRAAM előny nincs AMRAAM előny de ugyan ez igaz az 5.gen. gépekre is.Hiába látja a radaron a gépet ha nem az AMRAAM-ok hatástalanok akkor marad a dog fight ahol már nem olyan óriási az F-22 előnye.
Azt látom,hogy egy huszárvágással megoldották ezt a kérdést az oroszok,a leggyengébb láncszemet vagy is az AMRAAM radarját vették ki a képletbő és így borul az egész rendszer.Nyilván lehet az AMRAAM-ot is félaktív módban használni de arról meg hónapokig olvastam,hogy miért szar.

<blockquote rel="dudi">Nyilván lehet az AMRAAM-ot is félaktív módban használni de arról meg hónapokig olvastam,hogy miért sza.

Csak akkor ha orosz. Amerikai félaktív az jó, sőt...</blockquote>

Bizony, bár hiteles adatok nincsenek pro és kontra, de a józan paraszti ésszel felfogható ahogy LAIKI kb. fél évvel ezelőtt levezette a szuhoj topikban, a tombolásunk közepette, elég szépen, összeszedetten, hogy miért is lehet a csökkentett reflexiójú/zavarást használó célpontok ellen létjogosultsága, akár ELŐNYE mégis inkább a SARH rávezetési módnak az ARH-val szemben. Nagyon egyszerű a dolog, csak a visszaverődő jeleket érzékelő eszközt kell hordoznia a rakétának, a kibocsátó eszköz nem kell hogy elférjen. Ez valóban döntő LEHET, hogy milyen kisugárzási jelerősség, és számítási kapacitás áll rendelkezésre, ha minden kötél szakad, akár "átégetni" az ellenséges zavarást(ha jól tudom, a korszerű RUS radarok, valami elképesztően nagy kisugárzási jelerősséggel is tudnak operálni), illetve kiszűrni különféle algoritmusokkal az elektronikus ellen tevékenységet.
Nos, szerintem könnyű belátni, hogy egy aktív rakétában található hely, lényegesen korlátozottabb, mint egy nagyméretű vadászgép orrában található hely. Azt én megadom, hogy tisztán meglévő légi célnál, ami nem stealth, nem végez komoly ECM ellentevékenységet, taktiailag előnyös egy ARH rakéta, ellövöd és kifordulhatsz, nem kell másnak biztos távolból hátulról alá világítani, de NEM tartom elképzelhetetlennek, hogy még egyszer valaha jól jön majd az, hogy jelenleg a RUS légierő, szemben mondjuk a nyugatiakkal, nem dobta el teljesen a félaktív vezérlésű rakétákat, sőt, gyanúsan fejlesztik is őket, párhuzamosan, ahogy igaz ez, a BVR infrás rakétákra is. HA jól tudom, a világon senkinek sincs rendszerben a mai napig sem R-27ET hatótávolságú infrás rakétája.

Sok találgatás mellett, ezért én annyit látok, hogy miután láttunk már sokak örömére, és BÁNATÁRA R-77-1 et szolgálatban, elmondhatjuk, hogy jelenleg az egyetlen légierő, amely tud olyan gépet felmutatni, amely ha kell, vegyesen pakol fel ARH-s, SARH-s, és BVR képes infrás rakétát, emelyekből akár egy célpontra tud úgy indítani BVR harcban, hogy a létező összes spektrumot zavarnia kell a célpontnak, ahhoz, hogy túléljen.

S nem, nem állítom azt, hogy az Oroszok a TOP1 légierő a világon, erről szó sincs, csak azért akik ilyen "még lengyelország is megcsinálná őket az anyjuk hátán" szintű okosságokat írnak le, gondolják át ezt még 1x, szerintem.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 447
55 432
113
Szerintem is a BVR rakéta a leggyengébb láncszem. Picike radar antenna, és a kis hely és súly miatt kicsi számtech teljesítmény.
Egy szuper számítógéppel operáló EW rendszer könnyen legyűrheti a BVR rakétát.
Persze a rakéta a zavarás irányába is tud menni, de biztos erre is létezik általam nem ismert megoldás.
Vontatott csalik szintén szerepet játszanak.

Igazából én úgy látom, hogy a nyugat és az oroszok ismét más úton járnak. Az MBT-knél amit nyugaton passzív páncéllal oldottak meg, azt az oroszok reaktívval oldották meg.
A repülőknél is ezt látom. Amit nyugaton a passzív "lopakodó" technológiával oldottak meg, azt az oroszok aktív "EW/ECM" technológiával oldanák meg.
Hozzá tenném, hogy nem csak az oroszok gondolják így. A Rafale vagy az EF-2000 EW/ECM rendszere is nagyon jó!

Ettől még szerintem szükségük lesz a PAKFA-ra, ugyanis nem mindegy, hogy mekkora radarjelű a gép amit aktív rendszerekkel el kell rejteni.
És azt is hozzá tenném, hogy az F-22 és az F-35 is rendelkezik komoly EW képességekkel.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 538
45 044
113
Szerintem is a BVR rakéta a leggyengébb láncszem. Picike radar antenna, és a kis hely és súly miatt kicsi számtech teljesítmény.
Egy szuper számítógéppel operáló EW rendszer könnyen legyűrheti a BVR rakétát.
Persze a rakéta a zavarás irányába is tud menni, de biztos erre is létezik általam nem ismert megoldás.
Vontatott csalik szintén szerepet játszanak.

Igazából én úgy látom, hogy a nyugat és az oroszok ismét más úton járnak. Az MBT-knél amit nyugaton passzív páncéllal oldottak meg, azt az oroszok reaktívval oldották meg.
A repülőknél is ezt látom. Amit nyugaton a passzív "lopakodó" technológiával oldottak meg, azt az oroszok aktív "EW/ECM" technológiával oldanák meg.
Hozzá tenném, hogy nem csak az oroszok gondolják így. A Rafale vagy az EF-2000 EW/ECM rendszere is nagyon jó!

Ettől még szerintem szükségük lesz a PAKFA-ra, ugyanis nem mindegy, hogy mekkora radarjelű a gép amit aktív rendszerekkel el kell rejteni.
És azt is hozzá tenném, hogy az F-22 és az F-35 is rendelkezik komoly EW képességekkel.

Egyet értek sok mindennel, azzal nem, hogy az én ismereteim szerint, ha működik az ECM rendszered, hatásosan, akkor teljesen mindegy, hogy milyen a gép RCS-je. Gyakorlatilag az ellenfél vagy egy kikkúrt nagy pacát, fehérzajt lát, vagy rajtad kívül még rengeteg fals jelet, vagy akár még láthat is téged, csak hamis irányszögben, távolságban, ergo érdemben tüzet vezetni rád nem fog tudni, rádiólokációs elven. Ilyen scenarióban jöhet egyébként teljesen hyptotetikusan csak szerintem, jól egy R-27ET kategóriás rakéta, mert ha minden lokátoros mutatvány bukik, megy a nagy tapogatózás a sötétben, akkor bizony normál látási körülmények közt, a leghosszabb kard mégis az az infrás növelt hatótávolságú R-27ET-lesz, amit sokan lesajnálnak jelenleg...

S igen, a Rafi és a Typhoon sem leírandó, szerény ismereteim szerint, egy képzeletbeli dogfightban, mindkettő komoly ellenfél az F-22-nek is, az F-35 öt pedig dominálnák, sanszosan.
 

kalapacs

Member
2015. november 27.
565
3
18
Vagy csak rájöttek az oroszok, hogy az 5 gen most még teljesen felesleges.
A Szu-35-el teljesen jól lehet uralni a légteret, és inkább legyen 500 Szu-35 mint 200 nem bejáratott high tech technológiás a képességeit ugysem kiaknázó pakfa.

Amig az etiopok ellen kell harcolni addig jo az Ansaldo is csak hat amikor mar a BT-5/7 sot T-34 sek jottek akkor kiderult hogy nem ugazan volt jo dontes.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 050
113
Kalapács is biztosra veheti, hogy amint azt fogom látni, hogy Kanadában és Mexikóban megpuccsolódik a mostani kormány, gyanús körülmények közt, majd elkezdik vegzálni az amerikai kettős állampolgárokat, s a két szomszédnál + Kubában Topol települ, valami helyre kis ABM rendszerrel, s betavaszodik Szaud Arábia, és Izrael, míg Japán és Dél Korea, Ausztráliával meg csatlakozik az Eurázsiai únióhoz, ÉN AZONNAL az USA pártját fogom onnantól fogni, és igazat fogok nekik adni, ha azt állítják, joggal kényszerítik bele őket egy fegyverkezési versenybe.

Erre ő tuti nem fog reagálni mert elbukna
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 538
45 044
113
Kalapács is biztosra veheti, hogy amint azt fogom látni, hogy Kanadában és Mexikóban megpuccsolódik a mostani kormány, gyanús körülmények közt, majd elkezdik vegzálni az amerikai kettős állampolgárokat, s a két szomszédnál + Kubában Topol települ, valami helyre kis ABM rendszerrel, s betavaszodik Szaud Arábia, és Izrael, míg Japán és Dél Korea, Ausztráliával meg csatlakozik az Eurázsiai únióhoz, ÉN AZONNAL az USA pártját fogom onnantól fogni, és igazat fogok nekik adni, ha azt állítják, joggal kényszerítik bele őket egy fegyverkezési versenybe.

Erre ő tuti nem fog reagálni mert elbukna

Nem biztos az Roni, azért írtam le ilyen részletesen ezeket, mert várom egy magyarul szépen beszélő amerikai állampolgár véleményét komolyan ezzel kapcsolatban, aki ráadásul még nem is civil, hanem saját bevallása szerint US NAVY tag, hogy Ő hogy látja a helyzetet, de konkrétan, mert ez a "nem is érti hogy miért látják fenyegetve magukat az Oroszok", ez azért nem kielégítő vélemény számomra egy kompetens US Navy soraiban lévő embertől.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 538
45 044
113
<blockquote rel="Fennek">Vagy csak rájöttek az oroszok, hogy az 5 gen most még teljesen felesleges.
A Szu-35-el teljesen jól lehet uralni a légteret, és inkább legyen 500 Szu-35 mint 200 nem bejáratott high tech technológiás a képességeit ugysem kiaknázó pakfa.

Amig az etiopok ellen kell harcolni addig jo az Ansaldo is csak hat amikor mar a BT-5/7 sot T-34 sek jottek akkor kiderult hogy nem ugazan volt jo dontes.</blockquote>

Az 1940-es években az Ansaldonak felelteted meg napjaink Szu-35 ösét. Szép :p. Kissé elbizakodottnak tűnik nekem, de a vélemény szabad. Csak nehogy kopp legyen belőle aztán nektek egyszer ebből a hozzáállásból, magabiztosságból, ott a nagy vizen túl...
 

kalapacs

Member
2015. november 27.
565
3
18
<blockquote rel="kalapacs"><blockquote rel="Fennek">Vagy csak rájöttek az oroszok, hogy az 5 gen most még teljesen felesleges.
A Szu-35-el teljesen jól lehet uralni a légteret, és inkább legyen 500 Szu-35 mint 200 nem bejáratott high tech technológiás a képességeit ugysem kiaknázó pakfa.

Amig az etiopok ellen kell harcolni addig jo az Ansaldo is csak hat amikor mar a BT-5/7 sot T-34 sek jottek akkor kiderult hogy nem ugazan volt jo dontes.</blockquote>

Az 1940-es években az Ansaldonak felelteted meg napjaink Szu-35 ösét. Szép :p. Kissé elbizakodottnak tűnik nekem, de a vélemény szabad. Csak nehogy kopp legyen belőle aztán nektek egyszer ebből a hozzáállásból, magabiztosságból, ott a nagy vizen túl... </blockquote>

Szerintm nem allok messze az igazsagtol ha azt mondom hogy a SZU-35 es a mogotte levo rendszer hasonloan aranylik az F-22 es rendszere ellen mint az Ansaldo VS T-34

De ez egy maganvelemeny.