Elvileg egy Il-22M is leesett, de a roncsokról még nem látni semmit.
A veszteség itt inkább szervezeti jellegű, ha orosz kombattáns lennék (akár pmc akár katona) nagyon elbizonytalanodnék látva ezt a műsort.
-Ha wagneres vagyok: Mennyire bízhatok a parancsnokaimban? Meghirdetnek egy puccskísérletet habzó szájjal, amit 1. feladnak a cél előtt 2. eleve a renitensek beugratására terveznek a politikai vezetés érdekében. Minek vállaljak a cégért kockázatot, ha ilyen (konspirált?) manőverekre használ és csak feláldozható vagyok? Hazatelefonáltam a családnak, akiket vagy elkezd vegzálni az FSzB, vagy nem...
-Ha katona, rendőr, belügyes, nemzeti gárdista vagyok: miért kockáztassak legközelebb egy ilyen helyzetben, ha úgyis megáll az egész/előre le van szervezve? Rendezzék le a fejesek egymás között, nem akadályozok meg semmit. Ha lelövik a gépem az elnök közvetlen bizalmasának emberei semmi következménye nem lesz rájuk nézve, feláldozható vagyok.
-Szeparatista mozgalmak, GUR, más asszimetrikus erők: kellő erő és gyorsaság esetén, ha nem kívülről jön a támadás (mint Belgorodban) a szilovikok lefagynak.
-Nyugati hírszerzők: egy lázadás támogatottsága még nem többségi, de jóval magasabb a vártnál, erre tudunk építeni középtávon.
A Wagnernek meg kell szűnnie mert egy kompetens csoport, ahogy a szakadárok is ilyenek voltak, aki egy kicsit is önálló azt bedarálják.