Nincs olyan dolog az oroszoknál ami világpiacon kizárólag náluk lrnne, így a világpiaci árak felé nem mehetnek jelentősen. A piac szabályozza az árakat amióta világ a világ. Érdekes módon azt elfelejted, hogy Kína hol állt 30 éve meg az oroszok...
Erre még válaszolok, oszt befejeztem:
Nem felejtem el, hol állt Kína.
Ha olvastad volna az előző hsz-t, pont rá hivatkoztam.
A saját ipari bázis továbbfejlesztése egy fokkal mindig könnyebb hosszútávon, mint elég és megfizethető nyersanyagot és energiahordozót szerezni folyamatosan, ha amúgy saját nincs.
Ezt nevezik egyenlőtlen fejlődésnek, volt már erről szó évekkel ezelőtt is, nem megyek bele.
Ha pedig bőven van kurrens és elegendő alapanyagod, akkor mindig lesz vevő, aki vagy manival, vagy épp akár közös technológiai fejlesztéssel fizet és baromira nem kell mindent magadnak legyártanod, ha ez a partner pont abban a legerősebb.
Jut eszembe, a Nyugat is így csinálja egy csomó K+F esetben.
Nincs olyan, ami csak náluk lenne, de ami van, az igen meghatározó tétel, így pedig a világpiaci árakat is képesek befolyásolni az aktuális konjunktúra függvényében.
A többi sem tud többet tenni ebben az ügyben, van, aki még ennyit sem.
Ezzel befejeztem ezt a témát, jósolni nem akarok semelyik oldallal kapcsolatban, de mint írtam, kissé korai még az oroszok temetése is.