Értem. Na erre nem adok időt és ahogy látom, az érdemi kérdésekre sem jön válasz, ergo a semmit veszítem csak.
Bocs, ha elsiklottam a kérdéseid felett. Eddig csak rávilágítottam az egyébként kulturált véleményed pontatlanságaira.
A Dugini fasizmus sajnos tényleg nagy befolyással van Putyinra, láttuk már ezt 100 éve Bajorországban.
Az ilyen eszmék sokszor az értelmiségi embereket is megtévesztik, ezért fontos az orosz narratíva mellett más véleményeket is bemutatni.
A tárgyi, történelmi pontatlanságok, fél igazságok elemei, eszközei a megtévesztésnek. Van, hogy a sokat hallot dolgokat tényként kezeljük.
Én is sokat tanulok itt másoktól, és természetesen tévedhetek is.
Kételyeim nekem is vannak mindkét fél narratívájával kapcsolatban.
Az orosz gazdaság megroppantása illúzió, de a nyugat ennyit tud tenni a szankciókkal.
Ha nem tenné, azzal Putyin dolgát könnyítené.
Ha annyira hatástalanok lennének, akkor nem hoznák rendszeresen fel orosz részről. És a propaganda sem harsogná, hogy hatástalan.

Putyin stratégiai célja az orosz érdekszféra kiterjesztése, a nyugati világ határainak visszaszorításával.
A fegyveres erő alkalmazása siker esetén bizonyította volna Oroszország erejét.
Ukrajna területe, lakossága és ásványkincsei az Orosz birodalmat erősítették volna.
A Fekete tenger uralma Odessza és a Krím nélkül elképzelhetetlen.
Lukasenka balfék módon bemutatott egy térképet, ami szerint Odessza után egy füst alatt Moldáviát is behúzták VOLNA.
A kijevi vereség után szerintem a realitás az, hogy minél nagyobb koncot szakítson ki Ukrajnából. Viszont nem a terület, az ott élő oroszok vagy az ásványkincsek miatt!
Az igazi orosz érdek, amire még mindig van esély, az, hogy Ukrajna semleges maradjon. Létérdeke, hogy NE LEGYEN NATO tag! Ez számára és a jövő szempontjából a legfontosabb.
A kérdés, hogy ezt hogyan tudja elérni. Szerintem úgy, hogy az Ukránnak ad valamit, amiért az hajlandó lemondani a NATO tagságról.
Mit tippelsz, mi lenne az?

Bizony, a területek!
Ezért érdemes minél nagyobb területet megszállni.
Putyin szempontjából a kérdés, hogy lesz e még esélye Ukrajna megszerzésére vagy nem?
NATO védő ernyő alatt nyilván nem, ezért érthető, hogy mindent megtett eddig is ez ellen. Ezért valójában azzal járna a legrosszabbul, ha az ukrán lemondana a területekről, mert akkor a béke után egyből fel is vennék a NATO-ba, és sakk-matt.
Nyilván a háború folytatása is lehet opció, csak nagyon kétesélyes a dolog: ha rosszul sül el, bukhaja a területeket is és a NATO "bekebelezi" Ukrajnát.