Mit szeretnél mondani? Az is egy masodkozlo oldal, baszki, ezt magyaráztam.
Kezdem éleszteni a türelmem, ezt te idézted (én meg bemásoltam, és még az általam berakott magyar cikk forrását is odaraktam) és tudom hogy tudsz angolul.
Megértem hogy van egy helyzeti álláspontod.
A nagykövetnek meg tudnia kell hogy mit nyilatkozik. Mindenki tudja, pláne egy diplomata, hogy ha még 20 percig is nyilatkozik "tölteléket", az az egy két üzenet kulcsmondat számít.
Az Ukán vezetők pedig már régen arra hivatkoznak Magyarországgal szemben, hogy Ukrajna már kvázi NATO tag, fontosabb a NATO-nak mint Magyarország. És amikor a magyar vezetés kiállás kért a NATO- tól ( is) a magyar kisebbség mellett, a NATO-tól azt a választ kapta akkor, hogy ez a két ország belügye, oldjátok meg ti magatok. Akkorra az Ukránok elkezdtek ég nagy és komoly kontingens telepíteni Kárpátaljára( ami azóta még nagyobb)
A Kárpátaljai újságírók már minimum az egzisztencájukat veszélyeztetik egy- egy cikk megírásakor, még akkor is, ha azt egy Ukrán másodközlő oldaltól eszik át és fordítsák magyarra. És nem hallottam/ olvastam azzal kapcsolatban, hogy a magyar cikkel szemben helyreigazítát kértek volna. Akár a nagykövetség...
Kérlek, ne rontsd a Kárpátaljai magyar újságírók hírnevét, szakmai becsületét. Számukra az, amit egy nagykövet, követség munkatárs, diplomata nyilatkozik nem csak egy hír, hanem egy fontos információ közvetítés.
Ha egy hír miatt feszültség támad a brit és az amerikai nagykövetség között, az biztos nem a harmadközlő Kárpátaljai újságírók hibája.