Ez valóban így van!
...kivéve ha "van vele/velük" egy(-két) Griff.
...EW-vel, +... !
+ : ...asszem' van chaff/infra-gyárunk. ...vagy tölteteink. Egy besugárzásjelző szerintem nem ördöngösség az L-39-nek.
...ha nincs neki.
Az Aero Vodochody-ban --szerintem, ha nincs az L-39-ben eredetileg-- a MiG-21-ét is bele tudják faragni.
...vagy a BME-sek "szakkörben" is csinálni tudnak(/tudtak volna, már 20 éve is, már az akkori BME-s "korsó- és szoba-szomszédok" is).
Ahogy emlékszem a HTKA-s szak-infókra, a "kicsit" öregecske" verziójú Patriot-nak akár egy kínai HARM is "elég"!
Ezzel a pár "egyszerű", automatizálható védelmi rutinnal sokkal többe kerül lelőni a félmillió körüli drónt.
Az egy jó cél: 4-5-10-szer többe kerüljön a támadó eszközt elhárítani az ellenségnek, mint nekünk támadni.
Ezért írtam 20 körüli mennyiséget, mert ha egy 3-4-5 fős drón-csapattal megy 2 Griff zavarni, és radart-gyilkolni, akkor az összesen 20-30 drón +10+ Gripen 2-3 szomszédot is "el tud foglalni".
Jó koreográfiával bőven csak a "filléres" drónokat fogják lelövöldözni, a sokszor-többe-kerülő eszközöket elhasználva/lenullázva és kapacitást is lekötve.
Mikor elfogynak a rakéták, túl vannak terhelve, mehet a csapásmérő verzió!
...már ez előtt "át akarnak állni" majd,(vagy békét akarnak kötni), pusztán a történelmi tapasztalatok alapján!
...vagy nem lesz támadás sem???
Ez egy lehetséges, költséghatékony megoldás!
...csak, hogy a "letolt gatya" fel legyen már húzva legalább térdig!
Az "én környékemen" kb. ilyesmi egy alkotó kritika, "jár" hozzá javaslat is!
U.i: Engem inkább az aggaszt, hogy a "medve-bajusz-cibálás" egy "túl izgalmas pillanatában" adnak 100-150 Abrams-t a szomszédnak,
amiket nem szoktak hazavinni!!!