[BIZTPOL] Szíriai helyzet

off

J
ahh és a másik dolog ami nagyon bacca a csőrömet igaz mára már idejét múlta itthon : annak idején jópár ismerősöm bliccelte el a sorkatonai szolgálatot, de persze Izraelbe kiment 3 évet leszolgálni.

Gondolom ott látták értelmét is a dolognak...

Vártam már mikor jön valaki az irgunnal és tsiaval.
mivel a határ a tegnapi linkben adott meghatározások szerint (14. oldal) nem a terroristacsoport, hanem a felkelők kategóriájába tartozik.
http://www.princeton.edu/~achaney/tmve/wiki100k/docs/Irgun.html
http://www.britains-smallwars.com/Palestine/kidnap.htm

duckdodgers

Az a 300 km akkor működik, ha azon belül van amire lőni kell. Az oroszoktól HA megkapják a célpontok koordinátáit az nem tudom, hogy ilyen esetben minek számít. Minimum valamilyen szintű beavatkozásnak, habár csak ezért nem fognak elkezdeni orosz hajókra lőni. Viszont ha kilőnek / elsüllyesztenek / hatástalanítanak valami nagyot / fontosat / drágát / amerikait az már elég sok ellenszenvet keltene az oroszokkal szemben egyeseknél. Majd meglátjuk mi lesz, remélhetőleg semmi.

OFF
A kuruc.info olvasással (nem kell félni leírni a nevét, nem szégyen az, a nepsz***.com na az szégyen) nincs semmi gond, lefednek egy olyan területet, amit a mainstream média nem akar, nem mer, nem szabad neki, stb. Nem egyetlen hírforrásom, széles körben olvasok híreket, így tisztább kép tud kialakulni az emberből, mintha csak egy helyről tájékozódna.

Na menj a pi..ba hiryu... :))) Annyira tudtam hogy ezzel fogsz jönni... Ugyan meséld már el hogy miért ? Ez egy rohadt nagy baromság... Mert még a legutolsó hadtápos is hasznos tevékenységet végez, hogy a csapatoknál levőkről ne is beszéljünk...

joker tudom, hogy az az elméleti max hatótávolsága és erőteljesen függ a repülési profiltól, épp azért írtam a 6 percet.
Mivel kisebb magasságban nem olyan gyors, de akkor a hatótáv is kisebb.

off<u>< Ugyan meséld már el hogy miért ? Ez egy rohadt nagy baromság... Mert még a legutolsó hadtápos is hasznos tevékenységet végez, hogy a csapatoknál levőkről ne is beszéljünk...
/u>

Te megdöglöttél volna a Kremlbéli nagy atyuskáért? Én nem.

Az meg hogy önállóan mennyit ér, mutatja az elmúlt huszonév.

ahogy a dakoták mondják: "Döglött lovon ne lovagolj, nem jutsz messzire. Még akkor sem, ha az a híres állatorvosi ló"
na meg mert aktualizálva a régi történetet:

"- Meddig tart az izraeli hadseregnek megszállni Magyarországot?
- 24 óra.
- Na és ha ellenállunk?
- Akkor 12, mert elmaradnak az üdvözlő beszédek."

"- Meddig tart az izraeli hadseregnek megszállni Magyarországot?
- 24 óra.
- Na és ha ellenállunk?
- Akkor 12, mert elmaradnak az üdvözlő beszédek."

A történelmi hűség kedvéért !!!
Hazánk Német megszállása előtt hangzott el az ominózus párbeszéd 1944-ben és talán Keitel tábornagy elmélkedett arról, mennyi időbe is telne az ország megszállása. Tehát az izraeli hadsereg ezen idézetbe közlése történelmi valótlanság. :)

Újabb békefelhívást intézett a világhoz Ferenc pápa a római Szent Péter téren tartott általános audiencián, s arra kérte a világ egyházait, hogy csatlakozzanak a szombati böjt- és imanaphoz.

xfotel nem kell olvasni amit írok :P És egyébként azért ide írtam mert itt merült fel még ha OFF is.
Egyébként meg otthon anyucinak adj utasításokat ;)

http://hu.euronews.com/2013/09/04/tamogatast-ker-a-francia-kormanyfo-a-katonai-akciohoz/

http://hu.euronews.com/2013/09/05/elo-pajzskent-tuntetnek-az-aszad-kormany-mellett/

http://hu.euronews.com/2013/09/05/nem-beszel-egymassal-obama-es-putyin-a-szentpetervari-g20-csucson/

Hahaha ebben a franciás cikkben van némi khmm-khmmm...
"Kizárólag az ENSZ állapíthatja meg, ki és hogyan vetett be vegyi fegyvert. Szíriában – csakúgy, mint tíz évvel ezelőtt Irakban – Franciaországnak a nemzetközi törvényeket követve kell cselekednie. Semmi nem indokolja, hogy radikálisan megváltozzon a francia politika, diplomácia és katonai doktrína – mondta az ellenzéki képviselő. "
Irakban tényleg jól megállapították. Mint kiderült a csúcsinformátoruk egy taxisofőr volt az ügyben.

Úgy néz ki mindegyik háborúmániás a parlamentjéhez fut, mert egyedül kevés egy ilyen lépés meghozatalához. Most akkor vagy az van, hogy előre készülnek, hogy ha balul sül el a dolog, akkor mossák kezeiket, ők csak egy a száz vagy többszázbűnös között, akik ugyanúgy igen-nel szavaztak, vagy nem tudják, hogy hogyan hátráljanak ki az egészből és erre egy módszer lehet az, ha a parlamet elkaszálja a háborút.

Inkább az lehet a háttérben hogy pontosan tudják hogy az emberek nagy része nem támogatja a háborút és így részben letolják magukról a dolgot.

<blockquote rel="hiryu">gondolom ha a kid dűávidcsillagokat mutatna ki a labor, akkor mindjárt szavahihető lenne a német hírszerzés... Sose fognak Izraelre utaló nyomot kimutatni. Ez itt a lényeg.
Olyan ez, mint az ausvuci "gázkamra" egyetlen megmardt falában a cián. Két különböző labor is kimutatta, hogy nincs benne. Aztán kiderült, hogy honnan van, és egyből megtalálták.
Nyugi, a mostani laboreredményeket is Tel Avivban írták.

@ joker
"betanítják a szíreket és egyre kevesebb oroszra lesz szükség."
Az arabokat nem lehet betanítani. Alkatilag alkalmatlanok a kalasnyikovnál bonyolultabb fegyverek kezelésére. A perzsák már más tészta. Az 1500 év muzulmánság ugyan nyomot hagyott rajtuk, de a régi civilizéből maradt valami. Elnézve a fejlesztéseiket. Perzsákkal ugyan nem dolgoztam, de arabokkal bőven. Buták, nagy pofájúak, fanatikusok, és türelmetlenek. Általában kúúrva linkek.

Inkább az lehet a háttérben hogy pontosan tudják hogy az emberek nagy része nem támogatja a háborút és így részben letolják magukról a dolgot.

Bukják is a következő választást emiatt. Ha meg ki akarnak hátrálni a háborúból, akkor csak annyit kellene tenniük, hogy az ENSZ-re és a megkötött egyezményekre hivatkonak, hogy mikor indíthtnak háborút.