<blockquote rel="zsolti"><blockquote rel="szpg9">Fórumtársak, nem hiszem, hogy itt mindenki ruszofób lenne, aki az oroszokat kritizálja. Sajnos, a legutóbbi teljesítményük alapján ezt meg lehet tenni. ugyanilyen kemény kritika kell hogy érje a szíreket....A béka segge alatt teljesítettek egy hete... Egy potens nagyhatalom számára ma már nem 8 x 40-es látcsővel jelölik ki a földi célokat. Vannak elvileg az oroszoknál is, földicél felderítő radarral ellátott repülőgépek. A földi helyzet ellenőrzése nem asszad távcsöves szemén kellene múlnia. ezzel szemben látjuk, mi történt egy hete. Ez mindenképpen kritikát kell hogy keltsen az oroszokkal szemben. Nem olyan szép és jó és csúcs az orosz hadsereg, ezt láttuk szíria kapcsán, ahogy azt láttatni szeretnék az ún. oroszpárti véleményformálók, itt a HTKA fórumain is... Ez sajnos tény... Engem aztán ruszofóbiával nem lehet vádolni, mert amikor fiatal koromban megpuccsolták a vezetést, anno én még voltam tüntetni a SZU nagykövetsége előtt és vittem egy el a kezekkel Gorbacsovtól feliratú molinót is....
Neked is csak azt tudom mondani, hogy ruszofóbia, oroszpártiság ide - oda, a fától az erdőt nem sikerül látni, gyanúsan. SEMMIT nem tudunk a háttér alkukról. Fel sem merült, hogy a török kamionok amik hozták az utánpótlást most azért nem bombázódtak le úgy mint ahogy eddig lebombázódtak, mert nem volt rá akarat? Aztán hogy esetleg ASSZAD még mindig teljes Szíriában gondolkodik, az Oroszok meg nem, és kicsit néha hagyják, hogy rájöjjön arra, hogy esélytelen neki? Annyi minden lehet itt még...</blockquote>
Tudjátok, lehet nem vagyok egy politikus alkat, de megvetem azokat, akik a barátaikat úgy cserélik, mint a mosott ruhát... Sajnálom, így fogok meghalni, és amit próbálsz kimosdatni az nagyon gusztustalan dolog. Nem kívánok veletek vitatkozni, de én nem tudom feldolgozni azt, hogy aki néhány hónapja rossz terrorista volt, az ma jó terrorista.. Aki néhány hónapja le lett bombázva, az ma jöhet-mehet. Ezt nem csak az oroszokkal szemben gondolom így, hanem a nyugatiakkal és az USA-val is. Lehet, túl öreg vagyok ahhoz, hogy toleráljam ezt a köpönyeg forgatást. Számomra a rossz terrorista az élő és a jó terrorista a holt.... Ezr már régen is így gondoltam és most is így gondolom, de így fogom gondolni évrek múltán is, ha még élek... Bocs...</blockquote>
Ohhh, ezért nem kell elnézést kérni, ugyan így látom én is a helyzetet. Marha mód nem próbálom én kimosni az Oroszokat. Ugyan olyan szinten eladják ők is bármelyik szövetségesüket, ha a változáshoz nagyobb érdekük fűződik, mint bárki más. Arról is meg vagyok győződve, hogy semmivel sem lennének másabbak ők sem, mint az amerikaiak, ha nekik lenne meg az erejük hozzá, hogy úgy viselkedjenek, meg abban is biztos vagyok, hogy amint Kínának meg lesz(mert szerintem meg lesz) a lehetősége rá, Ő velük sem fogunk rosszul járni. Lehet sokan benézik ezt velem kapcsolatban, de én nem vagyok Orosz fan sem.
Az tény, hogy nem szoktam szó nélkül hagyni, mikor agyatlanul fikázzák az Orosz rendszereket, és azt is elmondtam számtalanszor, hogy jelenleg én úgy látom, hogy a macit a SAS basztatja, keríti be, provokálja inkább, mint fordítva, mert meg kell nézni, hogy kinek hol vannak a másik területéhez képest bázisai, ki forgat fel kivel közelségben-szomszédságban lévő országokat, vagy kinek a tradicionális érdekszférájába tartozó országok buktak - tavaszodtak be. Ezek szerintem tények.
ETTŐL még én biztos vagyok benne, hogy HA megtehetnék, az OROSZOK sem lennének jobbak mint a Demokrácia őshazája. ERDOGAN szerintem is egy szar muzulmán diktátor, ahogy még mindig azt mondom, hogy Szíria ha tetszik ha nem, bár Asszad sem jó ember, de vele/egy hozzá hasonló szekularizált vezetővel járna a legjobban.
Én Európa, és azon belül szerintem érthető módon a MAGYAR érdekeket nézve próbálom azt mondani/vagyok azon a véleményen, hogy NEM érdemes nekünk a Lengyel politikát folytatni, mert OROSZORSZÁG sokkal erősebb, mint azt sokan gondolják, és KURVA közel van. NEM vagyok beléjük szerelmes, csak ismerem a történelmet, és tudom azt, hogy a geopolitikában simán benne van, hogy megint leül egy sötét szobában pár vezér, azt leírják egy papírra, hogy Hungary - 100% Russia... Azt akkor nagyon nem mindegy, mennyire púposkodunk most ellenük, ezért a fröcsögést marha mód kártékonynak tartom. Ahogy egyébként az USA elleni agyatlan erőlködést sem tartom hasznosnak, mert akár gazdaságilag is ha akarnak, elnyomnak mint egy porszemet, ha nagyon ugrálunk. Én akkor lennék boldog, ha nálunk CSAK magyar katona lenne, és korszerű magyar haderő, semmilyen idegen haderőnek az itt állomásoztatása nem dob fel, hogy finom legyek...