Elég csalódást keltő fejlemények ezek. Otthon 5 napja elment a net(éljen a t-online),azóta sem csinálták meg,most sem otthonról írok és volt mit végigolvasni. Mindent egybevetve csalódást keltő,hogy leálltak az oroszok. Nyilvánvaló politikai okokat sejtek mögötte jó szándék mutatása a törökök felé, ami számomra érthetetlen 2 szempontból:
1. A törökök mentek sírva az oroszokhoz, hogy jó lenne végre kibékülni,(mert óriásit buktak az elmaradó orosz turisták miatt, az építőipari cégeik is ki lettek tiltva Oroszországból,így nem építhettek a strandolókra dőlő aquaparkokat+ vízumkényszer, stb,stb) nem az oroszok csúsztak térden a szultán előtt
2. Az oroszok rábólintottak a békülésre. Eddig OK a dolog. Ami viszont nem OK: egy ilyen megbocsátás után az lett volna a minimum, hogy az oroszok diktálják a feltételeket a törököknek a hogyan tovább kérdésével kapcsolatban minden területen! Mert ugye ők voltak a jó fiúk, nem ők lövöldözték le a másik ország harci gépét, továbbá Erdogan nem kis részben pont nekik köszönheti, hogy sikerrel megakadályozta a puccsot.
Az oroszoknak szerintem Tu-160-asokkal, Szu-34-esekkel,Ka-52-essel, Kalibr-el, kapával kaszával stb, minden módon segíteni kellett volna a bénázó szír kormányhadsereget. Az lett volna az egyetlen esély a gyors győzelemre. Persze,ha ők arra játszanak, hogy az ősszel odaúszó Kuzi MiG-29K gépeiről is készülhessenek látványos bevetési felvételek, akkor érthető a dolog,nem akarják "túl gyorsan" megnyerni a háborút. Putyin elnök nyilván jóval többet tud a szír helyzetről mint én. Én az oroszok helyében látványos féregirtást csináltam volna Aleppoban. A nyugati média biztos tele lett volna a szörnyülködéssel és a fikázódással, az USA párti nyugati média kiderítette volna, hogy Aleppo-ban minden második épület kórház volt, az oroszok egy terroristát sem bombáztak le, csak és kizárólag kórházakat, a halott terroristák pedig csak az ijedtségtől kaptak szívrohamot.Utána lehetett volna továbbmenni Rakkához és az egyéb még terrorista kézen lévő településekhez.A nyugati fikahullám végével viszont kész helyzet előtt álltak volna a terroristák, és a nyugat is. Az oroszok és Asszad szava döntött volna Szíriával kapcsolatban.
Szerintem most ezt az opciót bukták az oroszok, valószínűleg nem teljesen,de ha ismét el akarnák érni az további óriási anyagi befektetésekkel fog járni és hónapokkal, ne adj Isten évekkel tolhatja el a háború végét.
Azt,hogy nem volt technikájuk/erejük/tudásuk, a szír kormánycsapatok megfelelő támogatásához, azt inkább hagyjuk. Egy két telefon és lett volna ott minden mint a búcsúban,RPG-től a Kalibr-ig. Szerintem egyszerűen a szándék hiányzott. A kérdés szokás szerint, hogy miért hiányzott a szándék? Erre a pontos választ valószínűleg nem itt fogjuk megtudni, legalábbis én nem tudok a Kreml-ben dolgozó magas rangú HTKA fórumozóról.