[BIZTPOL] Szíriai helyzet

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 864
32 143
113
Az oldalirányú kitérésnél meg azt hiszem, hogy az indítás helye-, a te (kamera) helyzeted-, és a becsapódás helye által bezárt szög koszinuszával meg kell szorozd az indítás hangja és a robbanás hangja minusz az utazás ideje által megadott időt.

• Tetszik
Reactions: aquarell

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 864
32 143
113
Ha a kérdés nekem szólt, akkor épp most próbálom matematikailag is igazolni (vagy cáfolni) csak előtte egy óra szarakodás kellett ahoz, hogy a nem találó eredmények miatt végül kiköbözzem, hogy az excel szögfüggvényei (meg a google-é is, meg a windows számológépéjé is) radiánban számolnak fokok helyett. Láttam, hogy nem jó az érték, csak nem tudtam miért :) Ha sikerűl valami csodát tennem az ügyben, akkor posztolom, hanem elhallgatom :D

• Tetszik
Reactions: arcas

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Így már értem hogy jutott oda a Visztrel meg a másik jármű. A Mi-8 vajon Palmírából startolhatott,vagy a levegőben volt? Mert máshonnét odaérni nem 5 perc, igaz egy MI-8 indítás is kb 10perc + az út. Gyors egy roham lehetett a helikopterig mindenkinek, nem sok idejük volt. Talán a Mi-8 a levegőben volt a 35-el. A teherautókkal másképp gyorsabb lett volna kimenteni.
A tifuri reptér egy köpésre van,elképzelhető,hogy onnan riasztották a szállító helit. Homsz és Palmíra között fut a 3/32 főút amin nagy a katonai forgalom az oroszok sűrűn használják szerintem a beszivárgás/pokolgépes próbálkozások miatt sok az őrjárat/technikai felderítés nem kizárt,hogy a kocsikat onnan ugrasztották.

• Tetszik
Reactions: antigonosz

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 262
1 661
113
Kellene már a segítség, mert stagnál a helyzet

CwaKd4LUcAAGs6N.jpg:large

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
7 090
17 348
113
Kellene már a segítség, mert stagnál a helyzet

CwaKd4LUcAAGs6N.jpg:large

Megy már a segítség :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 262
1 661
113
Megy már a segítség :

Odaszóltál? :)

• Tetszik
Reactions: szegcsab

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 864
32 143
113
Ha a kérdés nekem szólt, akkor épp most próbálom matematikailag is igazolni (vagy cáfolni) csak előtte egy óra szarakodás kellett ahoz, hogy a nem találó eredmények miatt végül kiköbözzem, hogy az excel szögfüggvényei (meg a google-é is, meg a windows számológépéjé is) radiánban számolnak fokok helyett. Láttam, hogy nem jó az érték, csak nem tudtam miért :) Ha sikerűl valami csodát tennem az ügyben, akkor posztolom, hanem elhallgatom :D
Ha csodát nem is tettem, de kiderűlt, hogy jó irányba halad az elméletem, még ha tökéletesítésre is szorúlt. Arra jutottam, hogy a kilövőállásra és a célpontra is rá kell láss ahoz, hogy a kettő közti távolságot meg tudd adni. Tehát kell lásd és halld az indítást és a becsapódást is, hanem nem tudod megmondani hogy egyik vagy másik milyen távolságra van tőled, így a kettőjük közti távolságot sincs ahogy kiszámold. (lézeres távmérővel ha fel vagy szerelve akkor a helyszínen lehetséges, vagy ha tereptárgyakból megállapíthatóa távolság) Ha nem vagy közvetlen a tűzvonalban, akkor néhány trigonometriai képlettel, szögfüggvénnyel és szögmérővel kiszámítható pontosan, aki gyorsabb módszert szeret és képletek nélkül (lehet ha hasonlóan pontosan), az arányaiban felrajzolhatja egy lapra a két irányt, köztük pontosan a szöget, méretarányosan a távolságokat és összekötve összekötve méretarányosan meglesz az indító és a célpont közti táv. Ha van plusz infó a rakéta sebességéről, akkor abból is kiszámolható, ott csak rálátás kell az indítóra meg a célra, nem kell hallani. Nem kaptam olyan módszert ahol pontos távolságméréshez elégséges lenne csak hallani az indítást vagy a becsapódást, esetleg az indításnál azt mondhatod, hogy max X méterről hallod, és használod azt az értéket vagy a felét vagy akármi, a ziránynál is saccolsz, de pontosnak nem lesz pontos egyetlen megfigyelőpontról ha nem látsz rá az indítóra meg a célra is.