[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Oroszország évszázadok óta úgy tesz mint Izrael....Semmi keresnivalója olyan területeken,amik ma Oroszárszág részei.Mit keres a Kaukázusban,Karéliában és sorolhatnám...?Gyarmatosít,elnyom,népeket és kúltúrákat semmisít meg!!

Jól gondoltam, hogy te írtad ide egyszer, hogy a csecsenek a "szabadságért" harcoltak.....
Te mirol beszélsz ?, minden nép használhatja a saját nyelvét , kultúráját ...stb. Néhány helyen már annyira elszaporodtak, hogy már tobbségben vannak ... A torténelem folyamán így alakult. Ez a mai Oroszország , mely teruleti egységet a nemzetkozi jog szerint minden ország elismer.

Boki......
A helyzet az, hogy egyrészt igazad van. Másrészt nagyjából a krími-háború idején - kevéssé ismert -, hogy az akkori Oroszország pacifikálta a csecsen, ingus és egyéb ott élő népeket. Több felkelés, háború után sohasem volt igazán béke ott. Az erőszakos orosz betelepítések miatt igen sok orosz ajkú polgári lakos élt-él ott. Nem az ő bűnük. Mindig ők szenvednek, akár oroszok, akár nem. A birodalmi gondolkodásról való leszokás valójában Oroszország megújulásának kulcsa. Igaz, kevesebb nyersanyag lesz, de egy modern Oroszország nem élhet a birodalmi maradványok között......

Littlejohn
Ha megnézed a torténelmi orosz birodalom teruletét és a mostani Oo határait , láthatod, hogy mennyi teruletet elvesztett........
Ha a krími -háborúra gondolsz ott a krími-tatárok éltek (torokhoz kozeli népcsoport) Ma eléggé problémásak , erosen terjed az iszlám fundamentalizmus, jelenleg is 400 fegyveres krími -tatár harcol Szíriában. Lesz még veluk probléma, még hallunk róluk..

Igen Boki, ez kétségtelen..... Mégis.... Ha Oroszország továbbra is ily módon kezeli muszlim vagy nem muszlim kisebbségeit, abból lesz az igazi nagy baj. A krími-háborúról beszélek, de nem a krími tatárok élőhelyéről. Ajánlom Néked Zicherman István: A kaukázusi tűzfészek c. munkáját.

Ja a kaukázusi háborúkrol beszélsz, igen az kemény dio volt az oroszoknak, sokáig ellánáltak eleinte a kaukázusi népek......ismeros. :)

:) Persze, Boki, Te ezt biztos jobban ismered. Én csak az egykori (és nagyjából mai) Török-orosz határra jutottam el egyszer. Egyébként minden vértől és könnytől eltekintve... csodálatos vidék..

Boki!Nem hiszem,hogy valaha vágyott volna az orosz államszervezetre, egy karéliai finn,vagy egy azovi,vagy krímí netán baskíriai tatár de akár a csecsenek vagy ingusok de sorolhatnám holnap reggelig azokat a népeket akiket pont úgy gyarmatosítottak a 18.19.században az oroszok mint anno a Föld nagy részét a britek...Szívnak is még úgy is az ebből fakadó "előnyökkel" (multikulti,bevándorlás....),hogy Roosvelt kikényszerítette az Atlanti Charta aláírásával a Brit Birodalom feladását.Lehet az Orosz Föderáció a különböző népek és kúltúrák,vallások együttélésének legmagasabb ma elérhető fokozata,ahol a kisebbségek és a többség harmóniában ünnepli az Egység napját....De ezt szerintem Te sem hiszed....Isten ments a totális káosztól ami Oroszország helyén maradna egy mindenki független állapot esetén,de a mai helyzet sem fenntartható!1991-1996 közti Orosz-Csecsen háborút,a csecsenek minden szélsőséges megnyílvánulása ellenére (szintúgy orosz részről is,teszem hozzá) szabadságharcot vívtak a függetlenségükért...Ekkor éppen a nagyhatalmak nem voltak elisme

Mi lenne , ha mindegyik nemzet vagy kissebbség kulon államot akarna, pl. Belgiumban, Spanyolországban ......stb. ?
Oroszországra visszatérve, szerintem oruljunk, ahogy most van , mert néhány tíz év múlva (2050-re prognosztizálják) már moszlim tobbségu Oo. lesz...... Persze nem akarok senkit megijeszteni.:)

Belgiumban lesz egy Flamand (Holland) állam és talán egy Vallón (Francia),amik vagy függetlenek lesznek,vagy mennek haza (területileg egyesülve),oda ahova régen minden tekintetben tartoztak.A Flamandok Hollandiába a Vallonok Franciaországba.Spanyolország is egy tákolmány,nem véletlen a nagy Román,Szlovák,Spanyol,Szerb összeborulgatósdi...De csak kicsit működőképesebb tákolmány Olaszország vagy Franciaország vagy Nagy_Britannia.Ha nem vennétek észre a történelemben ciklusosan ismétlődik a jön egy nagy és szarrá nyom,majd mindenki szabad állapot térségünkben (Európa)....Nagyjából a Római birodalom óta megy ez a csiki-csuki.A leendő muszlim többség miatt is kellene Oroszországnak a valódi kiegyezésre koncentrálnia ....Oroszország az én szememben ekkor válna tényleges "NAGY" hatalommá ha,békével el tudná engedni azokat akiknek valójában semmi keresnivalójuk ebben az olvasztótégelyben.

Boki..... Én más tendenciát látok.... az egész világon. Igen, terjed a migrációval az iszlám, de ez olyan jelenség, amit a világ egyszer már látott a kereszténység terjedésekor. Az iszlám épp terjedése miatt fog veszíteni radikalizmusából, más gondolatok is beépülnek és eljön majd a moszlim reformáció ideje is. A modernizáció és a globalizmus hozománya ez. Például én büszke vagyok keresztény magyarságomra, de szívem mélyén ez mást jelent, mint a turbómagyaroknál. Befogadást, toleranciát. Az iszlám is el fog ide jutni, kérdés, mikor, milyen áron. Én azt a tendenciát látom, hogy a nyugati hatalmak inkább megosztani próbálják a moszlimokat, az iszlám különböző ágai mentén és ez vált ki radikalizmust.

off
ha van türelmed. átböngészheted egy jó fordítóprogrammal:

http://www.cast.ru/eng/news/?id=404
párhónapos hónapos anyag:

http://rbth.co.uk/society/2013/07/24/russian_army_responds_to_problems_seen_in_drills_28353.html

Littlejohn
A hagyományos iszlámmal semmi gond, de ami aggaszto a radikális iszlám ,a wahabizmus terjedése -terjeszkedése . Ez a legnagyobb veszélyforrás Oo. nemzetbiztonságára nézve. Ott van Afganisztán- Nato kivonulása után a talibok visszaszerzik a hatalmat. Ott sosem lesz moszlim reformácio, maradnak a kozépkori állapotok...
Másik dolog meg a moszlim lakosság igen magas szaporodása az orosz foderácio egyes etnikai államaiban, ahol igen terjed a wahabizmus ,a tiszta iszlám állam megalapításának eszmélye. + a migrácio . Egyes becslések szerint kb 1 millio wahabita van jelenleg Oo-ban.

<b>Kérek mindenkit, hogy az off-topikkal vonuljon el a fórum megfelelő részére.</b>

Nem csak T-72 vannak benne, a zenei aláfestésért pedig én kérek elnézést (akik voltak katonák, azok tudják, hogy csak a birka szarvai között lehet... :P) de ez e nyekergős arab zene azért tud ütni...!
http://www.youtube.com/watch?v=2Lj3WXPgw9U