[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

hangtompito

Member
2013. október 22.
44
0
6
Oroszország évszázadok óta úgy tesz mint Izrael....Semmi keresnivalója olyan területeken,amik ma Oroszárszág részei.Mit keres a Kaukázusban,Karéliában és sorolhatnám...?Gyarmatosít,elnyom,népeket és kúltúrákat semmisít meg!!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
Jól gondoltam, hogy te írtad ide egyszer, hogy a csecsenek a "szabadságért" harcoltak.....
Te mirol beszélsz ?, minden nép használhatja a saját nyelvét , kultúráját ...stb. Néhány helyen már annyira elszaporodtak, hogy már tobbségben vannak ... A torténelem folyamán így alakult. Ez a mai Oroszország , mely teruleti egységet a nemzetkozi jog szerint minden ország elismer.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 526
15 128
113
Boki......
A helyzet az, hogy egyrészt igazad van. Másrészt nagyjából a krími-háború idején - kevéssé ismert -, hogy az akkori Oroszország pacifikálta a csecsen, ingus és egyéb ott élő népeket. Több felkelés, háború után sohasem volt igazán béke ott. Az erőszakos orosz betelepítések miatt igen sok orosz ajkú polgári lakos élt-él ott. Nem az ő bűnük. Mindig ők szenvednek, akár oroszok, akár nem. A birodalmi gondolkodásról való leszokás valójában Oroszország megújulásának kulcsa. Igaz, kevesebb nyersanyag lesz, de egy modern Oroszország nem élhet a birodalmi maradványok között......
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
Littlejohn
Ha megnézed a torténelmi orosz birodalom teruletét és a mostani Oo határait , láthatod, hogy mennyi teruletet elvesztett........
Ha a krími -háborúra gondolsz ott a krími-tatárok éltek (torokhoz kozeli népcsoport) Ma eléggé problémásak , erosen terjed az iszlám fundamentalizmus, jelenleg is 400 fegyveres krími -tatár harcol Szíriában. Lesz még veluk probléma, még hallunk róluk..
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 526
15 128
113
Igen Boki, ez kétségtelen..... Mégis.... Ha Oroszország továbbra is ily módon kezeli muszlim vagy nem muszlim kisebbségeit, abból lesz az igazi nagy baj. A krími-háborúról beszélek, de nem a krími tatárok élőhelyéről. Ajánlom Néked Zicherman István: A kaukázusi tűzfészek c. munkáját.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
Ja a kaukázusi háborúkrol beszélsz, igen az kemény dio volt az oroszoknak, sokáig ellánáltak eleinte a kaukázusi népek......ismeros. :)
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 526
15 128
113
:) Persze, Boki, Te ezt biztos jobban ismered. Én csak az egykori (és nagyjából mai) Török-orosz határra jutottam el egyszer. Egyébként minden vértől és könnytől eltekintve... csodálatos vidék..
 

hangtompito

Member
2013. október 22.
44
0
6
Boki!Nem hiszem,hogy valaha vágyott volna az orosz államszervezetre, egy karéliai finn,vagy egy azovi,vagy krímí netán baskíriai tatár de akár a csecsenek vagy ingusok de sorolhatnám holnap reggelig azokat a népeket akiket pont úgy gyarmatosítottak a 18.19.században az oroszok mint anno a Föld nagy részét a britek...Szívnak is még úgy is az ebből fakadó "előnyökkel" (multikulti,bevándorlás....),hogy Roosvelt kikényszerítette az Atlanti Charta aláírásával a Brit Birodalom feladását.Lehet az Orosz Föderáció a különböző népek és kúltúrák,vallások együttélésének legmagasabb ma elérhető fokozata,ahol a kisebbségek és a többség harmóniában ünnepli az Egység napját....De ezt szerintem Te sem hiszed....Isten ments a totális káosztól ami Oroszország helyén maradna egy mindenki független állapot esetén,de a mai helyzet sem fenntartható!1991-1996 közti Orosz-Csecsen háborút,a csecsenek minden szélsőséges megnyílvánulása ellenére (szintúgy orosz részről is,teszem hozzá) szabadságharcot vívtak a függetlenségükért...Ekkor éppen a nagyhatalmak nem voltak elisme
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
Mi lenne , ha mindegyik nemzet vagy kissebbség kulon államot akarna, pl. Belgiumban, Spanyolországban ......stb. ?
Oroszországra visszatérve, szerintem oruljunk, ahogy most van , mert néhány tíz év múlva (2050-re prognosztizálják) már moszlim tobbségu Oo. lesz...... Persze nem akarok senkit megijeszteni.:)
 

hangtompito

Member
2013. október 22.
44
0
6
Belgiumban lesz egy Flamand (Holland) állam és talán egy Vallón (Francia),amik vagy függetlenek lesznek,vagy mennek haza (területileg egyesülve),oda ahova régen minden tekintetben tartoztak.A Flamandok Hollandiába a Vallonok Franciaországba.Spanyolország is egy tákolmány,nem véletlen a nagy Román,Szlovák,Spanyol,Szerb összeborulgatósdi...De csak kicsit működőképesebb tákolmány Olaszország vagy Franciaország vagy Nagy_Britannia.Ha nem vennétek észre a történelemben ciklusosan ismétlődik a jön egy nagy és szarrá nyom,majd mindenki szabad állapot térségünkben (Európa)....Nagyjából a Római birodalom óta megy ez a csiki-csuki.A leendő muszlim többség miatt is kellene Oroszországnak a valódi kiegyezésre koncentrálnia ....Oroszország az én szememben ekkor válna tényleges "NAGY" hatalommá ha,békével el tudná engedni azokat akiknek valójában semmi keresnivalójuk ebben az olvasztótégelyben.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 526
15 128
113
Boki..... Én más tendenciát látok.... az egész világon. Igen, terjed a migrációval az iszlám, de ez olyan jelenség, amit a világ egyszer már látott a kereszténység terjedésekor. Az iszlám épp terjedése miatt fog veszíteni radikalizmusából, más gondolatok is beépülnek és eljön majd a moszlim reformáció ideje is. A modernizáció és a globalizmus hozománya ez. Például én büszke vagyok keresztény magyarságomra, de szívem mélyén ez mást jelent, mint a turbómagyaroknál. Befogadást, toleranciát. Az iszlám is el fog ide jutni, kérdés, mikor, milyen áron. Én azt a tendenciát látom, hogy a nyugati hatalmak inkább megosztani próbálják a moszlimokat, az iszlám különböző ágai mentén és ez vált ki radikalizmust.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
off
ha van türelmed. átböngészheted egy jó fordítóprogrammal:

http://www.cast.ru/eng/news/?id=404
párhónapos hónapos anyag:

http://rbth.co.uk/society/2013/07/24/russian_army_responds_to_problems_seen_in_drills_28353.html
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
Littlejohn
A hagyományos iszlámmal semmi gond, de ami aggaszto a radikális iszlám ,a wahabizmus terjedése -terjeszkedése . Ez a legnagyobb veszélyforrás Oo. nemzetbiztonságára nézve. Ott van Afganisztán- Nato kivonulása után a talibok visszaszerzik a hatalmat. Ott sosem lesz moszlim reformácio, maradnak a kozépkori állapotok...
Másik dolog meg a moszlim lakosság igen magas szaporodása az orosz foderácio egyes etnikai államaiban, ahol igen terjed a wahabizmus ,a tiszta iszlám állam megalapításának eszmélye. + a migrácio . Egyes becslések szerint kb 1 millio wahabita van jelenleg Oo-ban.
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
<b>Kérek mindenkit, hogy az off-topikkal vonuljon el a fórum megfelelő részére.</b>
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 046
113
http://hungarian.ruvr.ru/2013_10_21/Megoltek-a-Sz-riai-Szabad-Hadsereg-egyik-vezetojet/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nem csak T-72 vannak benne, a zenei aláfestésért pedig én kérek elnézést (akik voltak katonák, azok tudják, hogy csak a birka szarvai között lehet... :p) de ez e nyekergős arab zene azért tud ütni...!
http://www.youtube.com/watch?v=2Lj3WXPgw9U