Gondoltam hogy a Tóth Gergely írta, kiváncsiságból meg is néztem és tessék, igazam lett. A fickó vérbeli moderált lázadó terrorista fan, olyan pártatlanul és tényszerűen ír...http://index.hu/kulfold/2016/12/12/palmura_iszlam_allam_sziria_visszafoglalta/
Van benne egy érdekes "időzavar":
"
Amikor azonban a 2015 őszétől beérkező orosz csapatoknak köszönhetően Aszad újra erőfölénybe került, akkor több oldalról is felmerült a romváros visszafoglalásának igénye:
- az orosz „terrorellenes” intervenciót egyre kevésbé lehetett igazolni az aleppói kórházak lebombázásával, ezért szükség volt egy látványos és a nemzetközi médiában is jól eladható sikerre;
- Tadmor fontos közlekedési csomópont a nagyrészt az Iszlám Állam által megszállt régiók, Rakka és Deiz-ezzór irányába;
- a régió északi részén fontos gázmező fekszik, kiépült feldolgozó-infrastruktúrával, melynek biztosítása fontos gazdasági érdek..."
Az aleppói kórházakat csak mostanában terrorbombázta az orosz putyinista fenevad légierő, 2016 első felében még nem. Ez a mantrázott narratíva csak mostanság jelent meg a "rezsim"-ellenes nyugati médiában, tehát erre alapozni Palmüra korábbi felszabaditásának igényét minimum fals érvelés.
Azután az általában hiteles Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja is megerősítette egy nagyszabású támadás tényét, és hétfő d...
Na eddig olvastam.