Gondoltam hogy a Tóth Gergely írta, kiváncsiságból meg is néztem és tessék, igazam lett.http://index.hu/kulfold/2016/12/12/palmura_iszlam_allam_sziria_visszafoglalta/
Van benne egy érdekes "időzavar":
"
Amikor azonban a 2015 őszétől beérkező orosz csapatoknak köszönhetően Aszad újra erőfölénybe került, akkor több oldalról is felmerült a romváros visszafoglalásának igénye:
- az orosz „terrorellenes” intervenciót egyre kevésbé lehetett igazolni az aleppói kórházak lebombázásával, ezért szükség volt egy látványos és a nemzetközi médiában is jól eladható sikerre;
- Tadmor fontos közlekedési csomópont a nagyrészt az Iszlám Állam által megszállt régiók, Rakka és Deiz-ezzór irányába;
- a régió északi részén fontos gázmező fekszik, kiépült feldolgozó-infrastruktúrával, melynek biztosítása fontos gazdasági érdek..."
Az aleppói kórházakat csak mostanában terrorbombázta az orosz putyinista fenevad légierő, 2016 első felében még nem. Ez a mantrázott narratíva csak mostanság jelent meg a "rezsim"-ellenes nyugati médiában, tehát erre alapozni Palmüra korábbi felszabaditásának igényét minimum fals érvelés.
![Smile :) :)](/data/assets/smilies/smile.png)
![Big Grin :D :D](/data/assets/smilies/biggrin.png)
Azután az általában hiteles Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja is megerősítette egy nagyszabású támadás tényét, és hétfő d...
Na eddig olvastam.