[BIZTPOL] Szíriai helyzet

http://index.hu/kulfold/2016/12/12/palmura_iszlam_allam_sziria_visszafoglalta/

Van benne egy érdekes "időzavar":

"
Amikor azonban a 2015 őszétől beérkező orosz csapatoknak köszönhetően Aszad újra erőfölénybe került, akkor több oldalról is felmerült a romváros visszafoglalásának igénye:

1. az orosz „terrorellenes” intervenciót egyre kevésbé lehetett igazolni az aleppói kórházak lebombázásával, ezért szükség volt egy látványos és a nemzetközi médiában is jól eladható sikerre;
  2. Tadmor fontos közlekedési csomópont a nagyrészt az Iszlám Állam által megszállt régiók, Rakka és Deiz-ezzór irányába;
  3. a régió északi részén fontos gázmező fekszik, kiépült feldolgozó-infrastruktúrával, melynek biztosítása fontos gazdasági érdek..."

Az aleppói kórházakat csak mostanában terrorbombázta az orosz putyinista fenevad légierő, 2016 első felében még nem. Ez a mantrázott narratíva csak mostanság jelent meg a "rezsim"-ellenes nyugati médiában, tehát erre alapozni Palmüra korábbi felszabaditásának igényét minimum fals érvelés.
Gondoltam hogy a Tóth Gergely írta, kiváncsiságból meg is néztem és tessék, igazam lett. :) A fickó vérbeli moderált lázadó terrorista fan, olyan pártatlanul és tényszerűen ír... :D

Azután az általában hiteles Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja is megerősítette egy nagyszabású támadás tényét, és hétfő d...
Na eddig olvastam.

• Tetszik
Reactions: zeal and lgabo
Deir Ezzor, 57mm löveg kapott találatot az Isistől.
CyuWusPUkAEffTU.jpg
CyuWvjuUQAA4gS5.jpg
CyuWv5tUkAAvo7S.jpg
CyuWwiUVIAEyELI.jpg

• Tetszik
Reactions: gacsat
Kivàncsi vagyok, mikor indul be a hírözön nyugaton: Kivégzèsek, gyerekképek, atrocitàsok az SAA àltal, kórhàzbombàzàs (talân van még valahol?), eltünt felkelők....

CNN hozza màr a formàjàt, van ott minden amit feljebb emlitettem. Màr ők is tudjàk, hogy partizànhàború lesz, mert a kûlső tâmogatók (Saudi Arabia, Quatar....) nem adjàk fel a "mèrsekelt ellenzék" tàmogatàsàt stb. :) és sz US nem hagyhatja cserben csatlósait a Perzsa Öbölben :)

Több üzenet látott napvilágot Aleppoból. Ami szerint az iszlamisták tanácsot kérnek iszlám hittudósoktól,hogy jogosan megölhetik e a feleségeiket lányaikat ,hogy így elkerüljék az esetleges megalázásukat.
Eddig nem érkezett hír tömeges erőszakról.