Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
14 amerikai katona halt meg egy orosz bombázásban ?
https://biztpol.hungarianforum.net/t88p1075-biztpol-sziria-es-irak-5#12008
Miért van egyre inkább olyan érzésem hogy még csak most kezdődik igazán a tánc?...
Azért mert eddig a zavarosban halászás folyt és most kezd tisztulni a kép. "Iszlám" állam nem sikerült, most jön az elnyomott szerencsétlen szabadságszerető kurdok megmentése a kurdok "Nagy Kurdisztánja" című előadás.Miért van egyre inkább olyan érzésem hogy még csak most kezdődik igazán a tánc?...
Azért mert eddig a zavarosban halászás folyt és most kezd tisztulni a kép. "Iszlám" állam nem sikerült,
Jahm... A kurdokat felhasználják a nagyobb hatalmak a saját érdekeik mentén. Valóban igaz. És az ukrajnai oroszokat-oroszérzelműeket talán nem? A kurdok meg kicsit régebb óta élnek a térségben... (Mondtam, ugye, hogy nem fogom szó nélkül hagyni? )most jön az elnyomott szerencsétlen szabadságszerető kurdok megmentése a kurdok "Nagy Kurdisztánja" című előadás.
A szétdarabolt legyengített, vazallus iraki maradékon és "Nagy Kurdisztán"- on keresztül az öbölbeli gáz elérheti a Földközi-tengert és onnan az európai piacokat kiszorítva az ott eddig szinte monopolhelyzetben lévő oroszokat.
Hmm, ki is "kaszálta" a legnagyobbat az Iszlám Államon, meg a szíriai bulin? Fegyverreklámok/potenciális eladási lehetőségek, további, sokkal nagyobb mértékű befolyásszerzés Szíriában nemzetközi hallgatólagos jóváhagyás és már-már támogatás mellett, meg a kaukázusi problémás terrorpisták jelentős részének egy helyre gyűjtése, meg az amcsi befolyású Irak elköteleződésének megingatása? Navajonki? Ugye? Akkor hát az oroszok állnának az ISIS mögött?
Jahm... A kurdokat felhasználják a nagyobb hatalmak a saját érdekeik mentén. Valóban igaz. És az ukrajnai oroszokat-oroszérzelműeket talán nem? A kurdok meg kicsit régebb óta élnek a térségben... (Mondtam, ugye, hogy nem fogom szó nélkül hagyni? )
Szaúd-Arábia-(Irak esetén akár ki is hagyható)-Jordánia-Izrael? Hmm...
Kevesebb konteósbaromoldal? Hmmm...
Rossz napod van?
"Az egész cikk egy nulla,értékelhetetlen semmi, egyszerü emberek(gyengék) butítására van."
Hát így megy ez, mint látod. Mindegyik oldalról.
Bár ne így lenne... De tartok tőle, hogy igazad van/lesz.
Közepes...
De mint mondtam, tele a tököm a kettősmércével. Ha az egyik oldalról mehetnek a vadabbnál vadabb kitalációk és ferdítések, akkor... Nos, semmi olyat nem írtam, ami ne lehetne akár reális. Persze nem állítom, hogy az is minden. Én nem... Csak lehetséges dolgokat vázoltam. Ha már, ugye. Az meg nagyon nem pálya, hogy a kurdokat fikázzák, amikor ők sokkal szarabbul jártak, mint mi, magyarok. Nekünk legalább van egy csonka országunk, ami úgy-ahogy, de a miénk még.
Azt, hogy mi történt/történik a háttérben azt mi soha nem fogjuk megtudni. Soha senki nem kommentálja a háttér müveleteket, eseményeket. SE nem fogják megerősíteni, se cáfolni.
Azzal is , hogy vannak beépült amerikai ügynökok (tanácsadók) az ISIS , Nusra és más iszlámista csoportok között. ( múltkori dologra reagálok -az ISIS parancsnokok/tanácsadók kimentése Deir ez Zorból- más következtetést vártam). Többit letudod következtetni...
Nem a kettős mérceségetkell vitatni, mert itt nem arról van szó. A kérdés az melyik fél mit akar Szíriában. Ha erre todod a választ, akkor megérted a résztvevők stratégiáját, filózófiáját is. Abban igazad van, hogy az oroszoknak megérte a beavatkozás, mert a fegyvermegrendelések kapcsán megtérül nekik a szíriai kiadás. De ezt előre ők sem tudták...
@wolfram
Emlékszel az ISIS videókra ahol, orosz kémeket fejeznek le/vágják el a torkukat? Ugyanúgy az oroszok is megpróbáltak beépülni a terroristák közé -főleg csecsenek(Kadirovosok), de voltak muzulmán hitre konvertált oroszok is.
Kurdokhoz: Nekem alapjában véve szimpatikus szereplők, sokat szenvedtek, keményen harcoltak, történelmileg hányattatottak. Ami viszont ellenszenves, hogy most úgy tűnik nem csak az általuk lakott, régi kurd területek vannak a céljaik közt, hanem az olajmezők, gázmezők, illetve az hogy blokkolják a síita félholdat.