[BIZTPOL] Szíriai helyzet

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 796
86 012
113
Ezt kommunikálta hivatalosan a Pentagon:
Q6x7XA1sSb4.jpg

Ez pedig a 76 találatot kapott Barzeh(ami a képek alapján egy nagy hazugság):

7awaXpwXJUM.jpg

K_G0veTlhpw.jpg

2dq5KmUHKeM.jpg

JGO2ICQG5z4.jpg

o4UWQxI5xm4.jpg

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
A zsidók természetesen kapásból fenyegetőznek és háborús oknak tekintenek egy tisztán védelmi fegyver rendszeresítését.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Loken and gacsat

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Gyakorlatilag megszűnt az ellenállás a zsákokban sorra utaznak inkább...

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 412
52 264
113
ezt már minden épeszű belátta másnap délutánra....
Ahogy én elnéztem, oda ahhoz a pusztításhoz ami a képeken látszik, ha azt feltételezzük hogy minden kilőtt CM műszaki hiba nélkül, pontosan eltalálta a célt, én szemre olyan 9-10 találatot látok bele. Egy Tomahawk/JASSM-ER-nek van 450kg-os harci része... Egyszerűen oda nem ért szerintem egy tucatnál több oda, vagy ha igen a kurvára le vannak maradva harci rész rombolóerőben (nem, mert láttam videót hogy mit tud egy TLAM, meggyőző).

Ordas nagy kamu/színház van e mögött.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 796
86 012
113
Jó-jó, de az eredeti hír, miszerint a szírek átadtak 2 rakétát az oroszoknak, valóban igaz? Van rá bizonyíték? Ki nyilatkozta? Mert ha az nem igaz, akkor a te megállapításod sem.

A szír védelmi minisztérium jelentette, hogy a támadások helyszínén találtak két fel nem robbant és "jó állapotban " lévő robotrepülőgépet, amit április 17-én átadtak az oroszoknak és amit az oroszok április 18-án repülővel Oo-ba szállítottak. A szírek ezt ma közölték, egy nappal a szállítás után. Ma ezt egy orosz katonai forrás meg is erősítette. Nem csak a két rakétát, de a támadásban használt más precíziós fegyverek maradványait is elvitték.

kopoltyu

Well-Known Member
2017. február 3.
117
287
63
Amúgy mutatnák a két nem működő Tomahawk-ot ahogy épp gyűjtik be a sivatagban/már fel van pakolva Tartuszban, jobban el lehetne hinni, mint így bemondásra.
es ha nem tomahawk ? repulorol is kuldtek az aldast nemigaz? pl. mi van ha agm-158 at talaltak vagy valami mas levego-fold robotrepcsit amibe meg nem tudtak belekukkantani?

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 412
52 264
113
A zsidók természetesen kapásból fenyegetőznek és háborús oknak tekintenek egy tisztán védelmi fegyver rendszeresítését.
Ez nyilván kétélű dolog, mert az meg azért van ott, hogy ezt megakadályozza. Ha megpróbálják, lehet megint lehullik egy két F-16. Mérlegelni kell, aztán eldönteni mi éri meg.

• Tetszik
Reactions: gioo

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 412
52 264
113
es ha nem tomahawk ? repulorol is kuldtek az aldast nemigaz? pl. mi van ha agm-158 at talaltak vagy valami mas levego-fold robotrepcsit amibe meg nem tudtak belekukkantani?
Hivatalos US forrás szerint arra a célpontra 19 JASSM-ER ment, és 57 db Tomahawk. Mindkettőnek a harci része 1000 fontos. Ez kb. 450kg rombolóbombának felel meg.
Oda NEM ment be 76x1000 font a fényképek alapján.
Én úgy kb. 10 re saccolom. Max egy tucat. Nem vagyok szakértője a témának, csak megnéztem a neten szabadon elérhető forrásból, hogy egy nem megerősített célponttal mit csinál egy 450kg/1000 fontos harci rész, meg az elérhető fotókat a támadás helyszínéről.

Vicc az egész. Ahogy az Orosz állítást meg azért tartom kambának, mert ha lelőttek volna 71 Tomahawkot/JASSM-ER-t/Scalp/StormShadowt, tele lenne a net a roncsokkal.
Nincs tele.

Szerintem bunda, mindenki kemény otthon, az US költségvetésből leírtak kb. 100 millió+ dollárt, aki elhiszi a felé erőt mutattak odahaza/világban.
Oroszok szintén a saját hívőknek elmondják hogy amúgy megtámadtak még 4 másik célpontot, amelyek valóban fontosak voltak, de 30 éves technikával is lelőttünk minden támadó CM-et ami reptérre ment volna. Arról sincs semmi győzelmi portrésorozat, csak bemondás.

A végén még kiderül hogy Trump tényleg Putyin embere :p!

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 412
52 264
113
ez nekem is megfordult a fejemben,a franciák is lődöztek valami új cuccot
Scalpot, ami gyakorlatilag az a cucc amit a britek ellőttek Storm Shadow néven. Annak is 450-es harci része van.
Nincs különbség lényegében egy találatnál jelen állás szerint, hogy US Tomahawk, vagy JASSM-ER, vagy francia Scalp, esetleg brit StormShadow köszönt be.
Egy hülyeség ilyen téren mind.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 796
86 012
113
Hivatalos US forrás szerint arra a célpontra 19 JASSM-ER ment, és 57 db Tomahawk. Mindkettőnek a harci része 1000 fontos. Ez kb. 450kg rombolóbombának felel meg.
Oda NEM ment be 76x1000 font a fényképek alapján.
Én úgy kb. 10 re saccolom. Max egy tucat. Nem vagyok szakértője a témának, csak megnéztem a neten szabadon elérhető forrásból, hogy egy nem megerősített célponttal mit csinál egy 450kg/1000 fontos harci rész, meg az elérhető fotókat a támadás helyszínéről.

Vicc az egész. Ahogy az Orosz állítást meg azért tartom kambának, mert ha lelőttek volna 71 Tomahawkot/JASSM-ER-t/Scalp/StormShadowt, tele lenne a net a roncsokkal.
Nincs tele.

Szerintem bunda, mindenki kemény otthon, az US költségvetésből leírtak kb. 100 millió+ dollárt, aki elhiszi a felé erőt mutattak odahaza/világban.
Oroszok szintén a saját hívőknek elmondják hogy amúgy megtámadtak még 4 másik célpontot, amelyek valóban fontosak voltak, de 30 éves technikával is lelőttünk minden támadó CM-et ami reptérre ment volna. Arról sincs semmi győzelmi portrésorozat, csak bemondás.

A végén még kiderül hogy Trump tényleg Putyin embere :p!

Nézd, pár napja írtam, hogy az orosz EW erők parancsnoka elégedetten nyilatkozott a Krasuha-2 és Krasuha-4 teljesítményéről Szíriában. Nyilván mindenki tudja, hogy a szírek soha nem tudnának lelőni 105-ből 70+ rakétát. Viszont ide bele kell számolni a GPS jel zavarás által mellé ment rakéták számát is. (most nem azt állítom, hogy a 70+ szám igaz)

Kínaiak mérték a GPS jeleket: Teljesen el volt nyomva az adott napon.
G82vUJpCSX0.jpg

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 796
86 012
113
Nézd, pár napja írtam, hogy az orosz EW erők parancsnoka elégedetten nyilatkozott a Krasuha-2 és Krasuha-4 teljesítményéről Szíriában. Nyilván mindenki tudja, hogy a szírek soha nem tudnának lelőni 105-ből 70+ rakétát. Viszont ide bele kell számolni a GPS jel zavarás által mellé ment rakéták számát is. (most nem azt állítom, hogy a 70+ szám igaz)

Kínaiak mérték a GPS jeleket: Teljesen el volt nyomva az adott napon.
G82vUJpCSX0.jpg

4858518_b53fa3013bd4bb6219c6d403de8c14c5.jpg

4858518_69d5197812d151f8d934e1fa19a63445.jpg

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 166
2 907
113
A szír védelmi minisztérium jelentette, hogy a támadások helyszínén találtak két fel nem robbant és "jó állapotban " lévő robotrepülőgépet, amit április 17-én átadtak az oroszoknak és amit az oroszok április 18-án repülővel Oo-ba szállítottak. A szírek ezt ma közölték, egy nappal a szállítás után. Ma ezt egy orosz katonai forrás meg is erősítette. Nem csak a két rakétát, de a támadásban használt más precíziós fegyverek maradványait is elvitték.
Most olvasok az orosz védelmi forrás nyilatkozatát , hogy igen, több cuccrol van szó. Oroszok szétszedik és tanulmányozni fognak navigációt, rádióhullámok elnyelő borítását , irányító rendszereket .... egyéb elemeket ... Szerintem ennek azért van jelentősége a jövőbeli esetleges zavaras szempontjából .....

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 166
2 907
113
Lassan jönnének már a képek is.... minden célba talált cuccrol ..... :) Szerintem csak ido kérdése , bár , nem zárom ki, hogy a Putyin most értékelni fog szankciók visszavonását és nem fog kellemetlenséget okozni Trumpnak .... egyelőre

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 412
52 264
113
Ha JASSM-ER-t majdnem sértetlenül le tudtak téríteni a céljáról/elérni hogy ne működjön el a harci rész, az mondjuk marha nagy teljesítény lenne a szememben. Az a cucc ugye épphogy csak a jelen, inkább még a jövőben akarják hogy elterjedjen igazán az USA-ban is. Gyakorlatilag a "stealth" tomahawk. Na arra biztos nagyon kíváncsiak, a régi Tomahawk szerintem már annyira nem hozza őket lázba.

Képek jönnének a sok lelőtt/eltérített CM-ről, megemelem a kalapom, mea culpa, akkor egyértelműen az US hazudik, szírek/oroszok mondják a frankót.
Jelenleg tényleg azt tartom valószínűnek, hogy mindkettő hazudik, s szépen le volt dumálva ez az egész, hogy otthon kemény lehessen mindenki.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 796
86 012
113
Ha JASSM-ER-t majdnem sértetlenül le tudtak téríteni a céljáról/elérni hogy ne működjön el a harci rész, az mondjuk marha nagy teljesítény lenne a szememben. Az a cucc ugye épphogy csak a jelen, inkább még a jövőben akarják hogy elterjedjen igazán az USA-ban is. Gyakorlatilag a "stealth" tomahawk. Na arra biztos nagyon kíváncsiak, a régi Tomahawk szerintem már annyira nem hozza őket lázba.

Képek jönnének a sok lelőtt/eltérített CM-ről, megemelem a kalapom, mea culpa, akkor egyértelműen az US hazudik, szírek/oroszok mondják a frankót.
Jelenleg tényleg azt tartom valószínűnek, hogy mindkettő hazudik, s szépen le volt dumálva ez az egész, hogy otthon kemény lehessen mindenki.

Azért a Tomahawk Block IV-re is kíváncsiak szerintem. ;)

• Tetszik
Reactions: zsolti