[BIZTPOL] Szíriai helyzet

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 310
51 547
113
Azért tegyük a szivünkre a kezünket, hülyék lettek volna nem meglépni.
Aki most megteheti -mert ereje van rá- az igyekszik megszerezni egy szeletet Sziriából, hogy meglegyen a maga kis homokozója. Évtizedek múltán is geopolitikai hercehurcák, alkuk és nagy tervek origója lesz ez a hely - sajnos.
Egyértelmű! Sőt én nem vagyok állszent, teljesen megértem ha egy régióban élő drúz, vagy random keresztény inkább választana/örül egy izraeli megszállási övezetnek a falujával, mint hogy ez a HTS vonal kösse Toyota után!

Csak akkor ha ezt helyesli valaki - én megértem! - akkor mikor az orosz ezt csinálja, ne legyen már az egyik fekete, a másik meg fehér háééé!!!

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 310
51 547
113

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 646
16 070
113
Én hülye! Csak azt nem értem, hogy az a nagyondemokratikus Nyugat miért nem a Szaúdi, Katari, Dubai diktátort buktatja meg! Vagy azok nagyondemokratikusak? Ebben a nagy nyugati demokráciában majd akkor kezdek hinni, mikor a szaúdi fővárosban felszentelik az első róm. kat. templomot...

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 307
8 794
113
Én hülye! Csak azt nem értem, hogy az a nagyondemokratikus Nyugat miért nem a Szaúdi, Katari, Dubai diktátort buktatja meg! Vagy azok nagyondemokratikusak? Ebben a nagy nyugati demokráciában majd akkor kezdek hinni, mikor a szaúdi fővárosban felszentelik az első róm. kat. templomot...

Nekem ilyenkor mindig a Diktátor című film ikonikus mondata jut eszembe:

Ezek fasiszták, de nem jó értelemben!

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 166
26 083
113
Egyértelmű! Sőt én nem vagyok állszent, teljesen megértem ha egy régióban élő drúz, vagy random keresztény inkább választana/örül egy izraeli megszállási övezetnek a falujával, mint hogy ez a HTS vonal kösse Toyota után!

Csak akkor ha ezt helyesli valaki - én megértem! - akkor mikor az orosz ezt csinálja, ne legyen már az egyik fekete, a másik meg fehér háééé!!!
Ukrajna egy funkcionáló állam, SY megszűnt annak lenni.

• Vicces
Reactions: blitzkrieg

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 310
51 547
113
Ukrajna egy funkcionáló állam, SY megszűnt annak lenni.
Persze. Ha az oroszok szétbasszák majd kajakra, totál diszfunkcionálóra, akkor jogos lesz a területszerzésük?!

Figyelj, itt mindenki saját védelméhez, kisebbségének védelméhez hasznos puffert akar magának. Nincs különbség ebben Izrael és Oroszország között, semmi!

Vagy Ti is geci agresszorok, megszállók vagytok, vagy ők sem. Pont.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 166
26 083
113
Persze. Ha az oroszok szétbasszák majd kajakra, totál diszfunkcionálóra, akkor jogos lesz a területszerzésük?!

Figyelj, itt mindenki saját védelméhez, kisebbségének védelméhez hasznos puffert akar magának. Nincs különbség ebben Izrael és Oroszország között, semmi!

Vagy Ti is geci agresszorok, megszállók vagytok, vagy ők sem. Pont.
akkor sem gondolom u.annak valakit megtámadni, vagy a senkiét ideiglenesen kölcsön venni

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 310
51 547
113
akkor sem gondolom u.annak valakit megtámadni, vagy a senkiét ideiglenesen kölcsön venni
Zsidó vagy te tényleg bazzmeg, így félrebeszélni más ember fia nem tud :D!

Na én leírom neked akkor a frankót: Nem ideiglenesen veszitek kölcsön, hanem befészkelitek magatok, közben folyamatosan bombáztátok az előző tulajt, támogattátok az ellenségeit fegyverrel, hírszerzéssel, gyógykezeléssel, államilag rendelt merényletekkel etc. - nem úgy indult hogy a senkié volt tudod - szóval nem, semmivel sem vagytok másabbak még nemzetközi jogilag is az miafaszom volt mikor szétbombáztátok a szír haditengerészetet, légierőt?

Semmi, nulla, zéró jogotok volt rá, hozzá!
Logikus volt, érhető? Naná!
Elítélem e? Nem! Adott helyzetben én is ezt tettem volna!

Az a kettős mérce amit egyértelmű szituban alkalmazol és sokan alkalmaztok, okádék szint!

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 677
22 379
113
Tudom, hogy az idő hajlamos "megszépíteni" az emlékeket, de a valóság az, hogy az amerikai légierő első beavatkozása 2014 őszén történt, egy évvel az orosz hadsereg 2015 szeptember végi beavatkozása előtt. És történetesen már a legelső beavatkozásokkor is az ISIS-t és az ISIS által használt kőolajjal kapcsolatos infrastruktúrát bombázták.

Az amerikaiak pedig már a beavatkozás kezdetén is a kurdokra "tettek". A "kobani-i csata", vagyis az ISIS támadása Kobani ellen 2014 szeptember közepén kezdődött és már szeptember végén kaptak légitámogatást az amerikai-koalíciós légierőtől a kurdok.

És itt van egy animált térkép Szíriáról, az amerikai-koalíciós légierő beavatkozásának kezdete, 2014 szeptember 22-től:

És az orosz katonai beavatkozás kezdete, 2015 szeptember 30-tól:

Az észrevétel jogos. Így 10 év távlatából nem árt frissíteni a memóriát.

Elő lehet szedni azokat a filmeket is amelyeken olyan vonatok láthatók amelyek hadianyagot szállítanak a törököktől az IÁ-nak. Amit az amcsik nem "láttak".
Az amcsik egyébként 2014. okt. 20-án dobtak le először hadisegélyt a kurdoknak Kobani mellett egy C-130-as gépről.

Emlékeztetőül a Kobani csata eleje, a kritikus fázis és a "kvázi" vége.
qTkg0AV.png

z9VkofY.png

ZkIECqo.png

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 307
8 794
113

Tényleg nem ugyanaz a sajátot vissza venni, mint keselyűként lecsapni a koncra és marakodni a többi dögevővel.

A románok legalább annyit adtak a látszatra, hogy pár nappal az összeomlás előtt hadat üzentek, mint amikor a bolgárok már a padlón voltak a balkáni háborúban.

Amúgy viszont egyet értek Zsoltival, az ott élőknek mindenképpen jobb most Izraelhez tartozni, mint ahhoz a káoszhoz, ami ott van és ami még lesz.
Persze az nagy kérdés, hogy Izraelnek kellenek-e az ott élők, vagy csak a terület? Értem ez alatt, hogy:
"Ó mi csak ideiglenes vonultunk be X évre, az itt élők tehát nem izraeli állampolgárok, vagyis nem jár nekik se útlevél, se nyugdíj, se oktatásra pénz, se orvosi ellátás, max a nemzetközi segély szervezetek amit küldenek - és persze nem is szavazhatnak".
És egyébként ez így logikus is, csak közben majd meg megy a kolonizáció a háttérben, mint a többi ideiglenesen megszállt területen.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 166
26 083
113
Zsidó vagy te tényleg bazzmeg, így félrebeszélni más ember fia nem tud :D!

Na én leírom neked akkor a frankót: Nem ideiglenesen veszitek kölcsön, hanem befészkelitek magatok, közben folyamatosan bombáztátok az előző tulajt, támogattátok az ellenségeit fegyverrel, hírszerzéssel, gyógykezeléssel, államilag rendelt merényletekkel etc. - nem úgy indult hogy a senkié volt tudod - szóval nem, semmivel sem vagytok másabbak még nemzetközi jogilag is az miafaszom volt mikor szétbombáztátok a szír haditengerészetet, légierőt?

Semmi, nulla, zéró jogotok volt rá, hozzá!
Logikus volt, érhető? Naná!
Elítélem e? Nem! Adott helyzetben én is ezt tettem volna!

Az a kettős mérce amit egyértelmű szituban alkalmazol és sokan alkalmaztok, okádék szint!
iCBoFQt.gif

Nem kellett volna nekik a hezbollahnak fegyvereket csempészniük.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 310
51 547
113
Hogy továbbra sem érdekelnek a szlávok
Tehát ennyi...

Nincs több érv arra hogy az eddig vérbe cikizett geci ork orosz után megcsinálja a szeretett államod - egyébként mondom, szerintem is érthető okból - ugyan azt, és erre rámutat szerény személyemben valaki.

Ez csak azért furcsa, hogy nem érdekelnek hirtelen a szlávok, mert bazzmeg 2022 óta egy napi tucat poszttal szórakoztattad eddig a fórum közösségét Orosz-Ukrán viszonylatban, n+1 szer elmondva az oroszokat minden szar szemét mocskos agresszornak.

Hopp, most meg nem érdekelnek már a szlávok :D!

Az a rossz hírem van, hogy én azt látom bele, Koszovó óta. ez a. politika nem megy már, hogy saját szabályainkat megbasszuk (pl. határok sérthetetlensége), majd azt monsjuk hogy jó, ezt most csak mi, csak most, csak egyszer! Vagy hogy jó, akkor nem érdekelnek már a szlávok, ha kellemetlen egy párhuzam.

Az van felebarátom, hogy mostanra elértük hogy a szlávok érdeklődnek utánunk, és világítanak sikerrel rá minden nemzetközi fórumon, hogy mekkora sunyi kétkulacsos alamuszi albáncigány tróger szint az EuroAtlanti térség...

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 166
26 083
113
Tehát ennyi...

Nincs több érv arra hogy az eddig vérbe cikizett geci ork orosz után megcsinálja a szeretett államod - egyébként mondom, szerintem is érthető okból - ugyan azt, és erre rámutat szerény személyemben valaki.
IL nem lépett fel agresszorként történelme során.
Ez csak azért furcsa, hogy nem érdekelnek hirtelen a szlávok, mert bazzmeg 2022 óta egy napi tucat poszttal szórakoztattad eddig a fórum közösségét Orosz-Ukrán viszonylatban, n+1 szer elmondva az oroszokat minden szar szemét mocskos agresszornak.
hol van már a tavalyi hó
Hopp, most meg nem érdekelnek már a szlávok :D!
sose érdekeltek (csehek kivétel, őket szeretem)
Az a rossz hírem van, hogy én azt látom bele, Koszovó óta. ez a. politika nem megy már, hogy saját szabályainkat megbasszuk (pl. határok sérthetetlensége), majd azt monsjuk hogy jó, ezt most csak mi, csak most, csak egyszer! Vagy hogy jó, akkor nem érdekelnek már a szlávok, ha kellemetlen egy párhuzam.

Az van felebarátom, hogy mostanra elértük hogy a szlávok érdeklődnek utánunk, és világítanak sikerrel rá minden nemzetközi fórumon, hogy mekkora sunyi kétkulacsos alamuszi albáncigány tróger szint az EuroAtlanti térség...
IL se nem euro, se nem atlanti

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 341
8 416
113

Ez oda-vissza igaz.
Az nem a demokrácia győzelme lesz, hanem a szélsőséges, vahabita iszlám veresége, és a vallások megbékélésének kezdete.