<blockquote rel="blogen"><blockquote rel="szegcsab">Önjáró SAA D-30 :
Ez olyan mértékben ül hátul, hogy éppenhogy nem borul meg. Szerintem az első lövés seggre ülteti.</blockquote>
Nagyon tetszik! Csak a D-30 3,2 tonna és akkor még egy lőszer sincs hozzá. Kétlem, hogy a normál pickupok hitelesítve vannak ennyire, csoda, ha elindul. A löveg meg pont a hátső tengely felett van, szóval ha csak nem hátrafele lőnek, tuti a borulás. Mindenesetre tanulságos lenne látni videón, ahogy felborul!
</blockquote>
Nagyobb gond, hogy a felfüggesztése szétesne. Hátul nem látok talpszárakat a tehermentesítésére. Amúgy értelmetlen, ha az irányzáshoz szükséges segédberendezéseket ugyanúgy kell telepíteni, mint a vontatottaknál.
<blockquote rel="joker">Ezek után ne mondja nekem senki, hogy egy iparilag rendben levő ország nem tudna magának fejleszteni egy teherautó alvázra szerelt önjáró löveget, mint pl az Archer. Tudom ez és az Archer messze nem ugyanaz, de akkoris az egy ágyú, egy alváz, és egy leengedhető lábak egyvelege.
Hát nem. Az Archer egy komplett torony, automata töltőberendezéssel és távolságtól függően deciméteres/méteres pontosságot lehetővé tevő célzóberendezéssel. Egy Archer nagyon-nagyon messze áll az olyan primitív rendszerektől, mint a CAESAR, ATMOS vagy éppen a szerbek NORA-ja.
</blockquote>
Ez igazán megalapozott hozzászólás. A legmodernebb rendszereket szóltad le.