[BIZTPOL] Szíriai helyzet

na ugy nez ki megint ki...sztak Assadekkal es az oroszokkal. A lazadok nem engedik be a buszokat Kafraya and Fouaa telepulsekre, ahonnan az SAA -nak kellene elvinni a sajatjait.

Islamic World News Retweeted
Aldin Abazović ‏@Ald_Aba 3h3 hours ago
Rebels still blocking evacuation of wounded from besieged villages of Kafraya and Fouaa. 3000 rebels and families so far evacuated, #Aleppo
Nem mondom, hogy megmondtam, mert nem mondtam meg, de láttam rá egy nagyon reális esélyt. De az úgynevezett lázadók ezzel meg is pecsételték a sorsukat, mert ha egy katonai is meghal azok közül akiket ki kellett volna engedniük vagy nem engedik el őket, akkor a továbbiakban nem lesz szabad eltávozás, csak Allah irányába.

• Tetszik
Reactions: lgabo
Egy francia újságíró megjegyzése: tegnap az Eiffel torony olyan fekete volt mint a Nuszra és az IÁ zászlója.
Czq3SjKWgAAl4LM.jpg:large

Naponta százak halnak meg, nincs étel, víz, gyógyszer, fűtés, de twitterezni azt tudnak.

http://index.hu/kulfold/2016/12/16/aleppo_twitter_ostrom_evakualas/

A szalagcím is jó"
Merkel: Oroszország emberiesség elleni bűncselekményekért felelős

És a NATO? xD
"Aleppóban 4000 kormányellenes felkelő, az ő 10 ezer családtagjuk és további civilek vannak, a becslések szerint legalább 50 ezren. Az oroszok azt állítják, hogy az ostrom alatt több mint 100 ezer embert, köztük 47 ezer gyereket evakuáltak." -> ennél bulippoék mindig több lakosról beszéltek.

http://index.hu/kulfold/2016/12/15/ujra_megprobaljak_evakualni_aleppot/

Még azt magyarázza meg nekem valaki, ha megtömött buszokra kezdenek el lövöldözni, akkor hogy hogy csak 1-2 ember áldozat van meg pár sérült?

• Tetszik
Nincs élelem, viz, àram.... de tèrerö, az van twitterezni ès képet, videòkat feltölteni a hàlòra. Meg a mobilt fel lehet tölteni...:)
Hol volt 4 évig ez a "polgàrmester" ? Eddig nem aggòdott?

• Tetszik
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Megakadt az evakualasi folyamat:

- a melydemokratak nehezfegyvereket akartak kicsmpeszni kelet-Aleppobol
- foglyokat is probaltak kicsempeszni, akiket a megallapodas ertelmeben el kellett volna engedniuk
- termeszetesen nem egedtek be/ki egyetlen buszt sem a Kafraya and Fouaa telepulsekrol

szamomra ez utobbi hihetetlen, 8000 embert kiengedtek ugy, hogy cserebe egyetlen busz sem jott ki Kafrabol....

UJRA lovik kelet-Aleppot es kiujultak a harcok is.

Orosz vedelmi miniszterium:

Kelet Aleppo evakualasa kesz, 9500 embert kihoztak, a tobbi, aki ott maradt az radikalis dzsihadista.

a soros buszkonvoly 800 emberrel vissza lett forditva es jeleneg kelet-Aleppoban van. Nem ertem, ha nem is lovik agyom oket legalabb bebortonozhetnek oket, nem pedig visszakuldeni oket a fegyverukkel egyutt.... :confused:

Jelenleg a al-Sukkari & al-Ansari keruletekben folyik a harc

Nem mondom, hogy megmondtam, mert nem mondtam meg, de láttam rá egy nagyon reális esélyt. De az úgynevezett lázadók ezzel meg is pecsételték a sorsukat, mert ha egy katonai is meghal azok közül akiket ki kellett volna engedniük vagy nem engedik el őket, akkor a továbbiakban nem lesz szabad eltávozás, csak Allah irányába.
Látva az oroszok fokozatos és számomra érthetetlen engedékenységét ilyen helyzetekben,nem vagyok benne biztos.Mindenesetre remélem, ha majd Idlib-a zöldek lényegében utolsó bástyája- el elesik nem fogunk hasonlókat látni.

• Tetszik
Látva az oroszok fokozatos és számomra érthetetlen engedékenységét ilyen helyzetekben,nem vagyok benne biztos.Mindenesetre remélem, ha majd Idlib-a zöldek lényegében utolsó bástyája- el elesik nem fogunk hasonlókat látni.
A földön nincs elég ember, levegőből nem lehet mindent megoldani, és nem akarnak szárazföldiekkel bevonulni. Próbálják kihozni a lehetőségekből amit csak lehet, így néha engednek. Persze sokszor én is fogom a fejem, hogy a tűzszünet helyett miért nem szedik elő a FOAB-okat, de vannak dolgok amibe sajnos nem látok bele (és vannak amibe ők sem).

• Tetszik
Nekem úgy tűnik hogy a politikai célok sokkal nagyobb súlyt nyomnak az orosz döntéshozatalban mint a katonai. Az ami most van és az ahogy a nyugat lereagálja, ugyanaz mint a menekült válság és annak kommunikálása. Mindenütt azt olvasni hogy az SAA olyan mint a Mongolok a 13. században, ezért szerintem inkább azon vannak hogy hiteltelenítsék ezeket a hangokat mint hogy igazolják őket. Amíg ilyen nagy ellenszéllel kell cselekedniük a legjobb nekik az ha nem mutatnak brutalitást hanem kompromisszum késznek tűnnek. Ugyanazt csinálják mint Ukrajnában, folyamatosan egyezkednek majd megmutatják hogy a másik fél nem nézi semmibe az egyezségeket. Ez jó propaganda mert az ellenfél saját magát járatja le. De ez csak egy tipp, nem is igazán gondoltam végig.