[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Ehhez a súlyos kárhoz hány cirkáló rakéta kellett?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Remélem senki sem veszi ezt itt magára, mert nem az anyagot hozót kritizálom, de muszáj kifejezni kételyeimet az anyagok egy részével kapcsolatban.
Elvileg ezek mai felvételek szintén passz...azért rakok be minél többet,hogy a sas szemű hozzáértők hátha kiszúrnak ezt azt. 23 rob.rep. csapódott be elvileg és mind a reptérre.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Jaj Uli...... Ha éppen nem az SAA.-t akkor egymást gyilkolják.Ép most is. Líbia,Irak hagyjuk ezt a baromságot....
Pedig ki van zárva az, hogy Aszad valaha egyesíthetné az országot.

Ott vannak azok a területek ahol az oroszok nem fogják segíteni őket, maguktól pedig soha nem fogják visszaszerezni, ilyen az izraeli kék, a török sötétzöld és az amerikai-kurd sárga területek. A világoszöld területeket visszaszerezheti Aszad, de csak ha legyalulja az egészet. A feketét is visszaszerezheti, de csak ha a sárgák nem szerzik meg előbb.

Aszad nélkül viszont a világoszöld, sötétzöld és sárga területek visszatérhetnek háború nélkül és csak a feketét kell erővel visszavenni a kéket meg örökre elfelejteni.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Nem vagyok egy nagy Tomahawk szakértő, de elképzelhető, hogy azért ért viszonylag kevés célba belőlük, mert a légvédelem leszedte őket? Akár zavarással, akár valami komolyabb orosz rendszer segítségével. Csak, mert ha alapból ilyen a T-k megbízhatósága azért az nem túl fényes.
Én se de azért az biztos,hogy valami nem kerek a történetben.A kár 59-hez nagyon kevés 23-máe hihetőbb. Nincs arról infó,hogy az orosz légvédelem működött e.Szerintem lenne róla civil felvétel legalább. Marad az elektronikai zavarás ami viszont elképzelhető.Vagy valami nagyon nem jó az amcsi cuccokkal.
 
  • Tetszik
Reactions: jani22

vonKronenberg

New Member
2017. április 7.
20
10
3
Nos, látva a mai nap fejleményeit a véleményem a következő:

1. Izrael légicsapást mér a Hezbollahra.
2. Szíria Scudokat lő ki Izraelre, mellyel magára haragítja Izraelt, McCainéket, meg a Trumpvejet.
3. Ennek ellenére Trump bejelenti, hogy neki oké Asszad.
4. Az Unió bejelenti, hogy neki nem.
5. Szír/orosz légicsapás végez egy raktárral, melyben a "felkelők" (értsd. terroristák) vegyi fegyvert is tárolnak, vagy sem, de valamit szétütnek.
6. Trump szóvivője a békére törekszik Szíriával.
7. Kapva az alkalmon Oscar díjas alakítás a Fehér Sisakos idiótáktól aki vagy eljátsszák a vegyi fegyveres baromságot, vagy tényleg ott voltak a fegyverek és felrobbantak, de picit tupírozva összejönnek a díjnyertes képek, videók, hivatkoznak a szarinra, annak ellenére, hogy csak a hülye nem tudja, hogy ha szarint vetnek be, ott nem aznap forgat rövidgatyában és pólóban egy tvstáb, hanem először kb. másfél hónappal a támadás után.
8. A filmet beveszi Ivanka, és odarohan a papihoz, hogy apa, dobjál rájuk atomot, nyírd ki Asszadot! (Mögötte McCain és a barátai bólogatnak.
9. Beindul az össznemzeti sivalkodás a médiában.
10. Beindul az USA ENSZ nagykövete, rendkívüli ülés, majd mutogatja a nagy semmit, mint Powell a kis kémcsövet anno Irak esetében.
11. Trump, bár tudja, hogy kamu az egész, úgy érzi, hogy oké, most jó pontokat szerezhet mindenkinél, mint Bust 9/11 kapcsán.
12. Trump nem akart balhét a ruszkikkal, felkészíti őket, hogy mi várható. Szépen el fog indítani egy szokásos katonai és diplomácia protokolt, hogy vagesznek látszódjon, betömje a neokonok száját, és kiszúrja a szemüket a pórnak egy látványos, de semmilyen akcióval.
13. Putyin is hasonlót protokolt (sivalkodás, fenyegetés, valami hatályon kívül helyezése, ENSZ rendkívüli ülés, civil halottakkal, Mosullal történő visszavágás) készít elő, de a végrehajtás utánra.
14. Megkezdődik az akció, valamennyi robotrepülőt kilőnek, de szólnak a ruszkiknak, mivel direkt olyan célpontot választanak, hogy azok tudjanak szólni a szíreknek, és mire a Tomahawkok odaérnek, kb. minden ami lényegtelen megsemmisül, minden ami lényeges (kifutó, reptér, ruszki gépek) megússza. Minimális kár és kevés áldozat.
15. A ruszkik kipróbálják a zavaróikat, a szírek lelőnek egy-két robotrepülőt, pár célbatalál. 88 millás kiadással pármillás kár.
16. Álhírek terjesztése Izrael és csapásmérése kapcsán, anticionista kommentek szerte a világban.
17. A törökök megint elkezdenek illúziókba ringatózni, miközben a kurdokkal se bírnak.
18. Beindul a ruszki protokol: sivalkodás, fenyegetés, a kölcsönös tájékoztatás hatályon kívül helyezése, ENSZ rendkívüli ülés, civil halottakkal, Mosullal történő visszavágás).
19. Az USA ütött, Trumpot a stupidok elkezdik tisztelni, Trump jól jön ki, egy hülye se firtatja, hogy galambra atomot?
19. Trump bejelenti, hogy nincs több csapás.
20. A ruszkik a sivalkodási protokol után leülnek a seggükre, mint a törökök ruszki gép lelövése után, és minden megy tovább.
21. Az ellenzéknek egy idővel leesik, hogy át lettek verve, ismét jönnek a Fehérsisakosok a hülye Oscar díjas alakításaikkal, hogy a végzetük előtt még megpróbálják a hülye McCainnel közösen elérni, hogy ismét benyalja Trump a mesét. Vsz csináltak más beállítással más képeket, hogy később felhasználhassák őket más bombázásnál.
22. Trump és Putyin kötéltánca folytatódik.


És mi van, ha a vegyigyümi bevetése tényleg valós? Csak nyilván nem szarin, hanem valami más, mert bár a biológia nem az erősségem, de az tény, hogy nem valószínű, hogy támadás után védőfelszerelés nélkül mászkálgatnának emberek ilyen helyen ... Mondjuk azt nyilatkozták, hogy az első kiérkező mentőcsapatok vért hánytak. Ami nem tudom jellemző e a szarinra. A túl gyors amerikai beavatkozás miatt szerintem kétesélyes a dolog. Vagy tényleg bevetettek a szírek valamit vagy eltaláltak valamit a környéken, mert a szavahihetősége a két oldalnak pontosan megegyezik. Egyik se fog igazat mondani. Majd 30 év után kiderül, hogy mi is volt és milyen infók alapján hoztak döntéseket.

De azért azt nem hinném, hogy Trump vejének ilyen ráhatása lenne az eseményekre, ez max. nálunk elképzelhető, hogy a főnök rokonsága, akár az államot is beboríthatná.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 973
87 545
113
Egyszerűen Trumpnak kellett valamit tennie a hülye média miatt, és ezzel el is intézte. Mint a lány Mátyás királynál: hozott ajándékok, meg nem is ...

Tökéletes végrehajtás. Bár a két emberről (Trump és Putyin) minden rosszat elmondtak, de mindkettő baromira észnél van.

Pár hónap, és valami faszom kis városban közösen fognak találkozni, és lezárnak minden ellenségeskedést. Eltakarítják Kínával közösen Észak-Koreát (azt Kína megkapja piacának, kb. a nulláról kell majd belőle Dél-Koreát csinálnia. Ha az megvan, országegyesítés.

Rendbe teszik a három ország kapcsolatát, és az USA és Kína előtt megnyílnak a ruszki piacok, mint 1904-05 körül, amikor kikaptak a Japóktól a ruszkik, és a franciák és britek felvásárolták fél Oroszországot.

Kb. Az Unió meg ha nem bassza ki a jelenlegi elitjét, és az illegális bevándorlóit, szépen belefullad a saját ürülékébe.

Ez lenne az elkövetkezendő 5-10 év történése.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and gacsat

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 529
20 617
113
Ez azért nem biztos. Ha Aszad lelépne sok helyen ki lehetne egyezni háború nélkül. Ha csak az ISIS-t és a Nuszrát kéne legyőzni a többiek meg kiegyeznének egy Aszad nélküli Szíriában akkor hamarabb vége lehetne a háborúnak. Ha Aszad mindenkit le akar győzni és Szíria 100%-át visszafoglalni az még legalább egy évtized háború. Ha Aszad nélkül ki lehet egyezni az SDF-el, FSA-val, kisebb csoportokkal és csak az ISIS meg a Nuszra marad ahhoz is évek kellenek, de hamarabb vége lesz.

Az is csak délibáb, hogy Aszad "nyerésre áll". Törökország, Izrael, Szaud-Arábia és most már USA is nyíltan ellene van. Ha akarnák fel tudnák borítani a helyzetet, a törökök megindulnak Aleppo felé, Izrael megindul Damaszkus felé, Trump beszáll teljes gőzzel és máris egész másképp állna, hogy ki áll nyerésre.

Ja, a törököket pórázon tartja Putyin, az izraeliek csak óvatoskodtak eddig és kizárólag a Hezbollah miatt, a szaudiak az ISIS-t tolják, már ameddig lesz, az USA meg nem fog bajuszt akasztani az oroszokkal... Van még valami érved? A történelemben nincs feltételes mód, nem tudtad? :D
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Nem vagyok egy nagy Tomahawk szakértő, de elképzelhető, hogy azért ért viszonylag kevés célba belőlük, mert a légvédelem leszedte őket? Akár zavarással, akár valami komolyabb orosz rendszer segítségével. Csak, mert ha alapból ilyen a T-k megbízhatósága azért az nem túl fényes.
Én nem venném készpénznek, hogy olyan kevés Tomahawk ért csak célba. Ilyen rövid idő alatt meg se lehet állapítani pontosan melyik hova talált. Meglehet, hogy az a hír csak a propaganda kompenzációja, hogy legyen egy kis öröm is az ürömben. Az valószerű, hogy nem ért mind célba, de hogy csak a harmada az azért gyanús.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 973
87 545
113
És mi van, ha a vegyigyümi bevetése tényleg valós? Csak nyilván nem szarin, hanem valami más, mert bár a biológia nem az erősségem, de az tény, hogy nem valószínű, hogy támadás után védőfelszerelés nélkül mászkálgatnának emberek ilyen helyen ... Mondjuk azt nyilatkozták, hogy az első kiérkező mentőcsapatok vért hánytak. Ami nem tudom jellemző e a szarinra. A túl gyors amerikai beavatkozás miatt szerintem kétesélyes a dolog. Vagy tényleg bevetettek a szírek valamit vagy eltaláltak valamit a környéken, mert a szavahihetősége a két oldalnak pontosan megegyezik. Egyik se fog igazat mondani. Majd 30 év után kiderül, hogy mi is volt és milyen infók alapján hoztak döntéseket.

De azért azt nem hinném, hogy Trump vejének ilyen ráhatása lenne az eseményekre, ez max. nálunk elképzelhető, hogy a főnök rokonsága, akár az államot is beboríthatná.

Szarint mondtak a lázadóknak nevezett terroristák, a média, minden idióta. Ha sima vegyi fegyver, az pedig szintén raktár és az mindennapos a frontokon, már csak a ki tudja milyen raktárak felhasználása miatt is.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
És mi van, ha a vegyigyümi bevetése tényleg valós? Csak nyilván nem szarin, hanem valami más, mert bár a biológia nem az erősségem, de az tény, hogy nem valószínű, hogy támadás után védőfelszerelés nélkül mászkálgatnának emberek ilyen helyen ... Mondjuk azt nyilatkozták, hogy az első kiérkező mentőcsapatok vért hánytak. Ami nem tudom jellemző e a szarinra. A túl gyors amerikai beavatkozás miatt szerintem kétesélyes a dolog. Vagy tényleg bevetettek a szírek valamit vagy eltaláltak valamit a környéken, mert a szavahihetősége a két oldalnak pontosan megegyezik. Egyik se fog igazat mondani. Majd 30 év után kiderül, hogy mi is volt és milyen infók alapján hoztak döntéseket.

De azért azt nem hinném, hogy Trump vejének ilyen ráhatása lenne az eseményekre, ez max. nálunk elképzelhető, hogy a főnök rokonsága, akár az államot is beboríthatná.
Mindenről van felvétel csak a vérhányásról nincs egy olyan helyen ahol még a teve reggeli ürítését is kiposztolják....o_O
Egyszerűen nincs logikai magyarázata a gáz bevetésének csak az őrült diktátor teória.
 

vonKronenberg

New Member
2017. április 7.
20
10
3
Én se de azért az biztos,hogy valami nem kerek a történetben.A kár 59-hez nagyon kevés 23-máe hihetőbb. Nincs arról infó,hogy az orosz légvédelem működött e.Szerintem lenne róla civil felvétel legalább. Marad az elektronikai zavarás ami viszont elképzelhető.Vagy valami nagyon nem jó az amcsi cuccokkal.

Valaminek lennie kellett, mert szinte durván a fele/harmada ért célba akkor, ami alulmúlná az É-Koreai teszteket is. Elnézve a károkat, azért pár nap alatt helyrekapható az egész infrastruktúra, a kerozintároló kivételével. Lehet szimplán csak a kínai tárgyalásokra akartak hatni ezzel. Ezt se tudjuk meg soha.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Én nem venném készpénznek, hogy olyan kevés Tomahawk ért csak célba. Ilyen rövid idő alatt meg se lehet állapítani pontosan melyik hova talált. Meglehet, hogy az a hír csak a propaganda kompenzációja, hogy legyen egy kis öröm is az ürömben. Az valószerű, hogy nem ért mind célba, de hogy csak a harmada az azért gyanús.
Ja hát persze...de azért a szemeden csak látod a felvételeket.Ott tartunk,hogy még az is gyanús,hogy tényleg Tom. voltak e!
 

vonKronenberg

New Member
2017. április 7.
20
10
3
Mindenről van felvétel csak a vérhányásról nincs egy olyan helyen ahol még a teve reggeli ürítését is kiposztolják....o_O
Egyszerűen nincs logikai magyarázata a gáz bevetésének csak az őrült diktátor teória.

Óóó, a logikát ne keverjük ide. Ez az egész már régen nem a logikáról szól, noha lakosságra ledobni tényleg semmi értelme nincs. Amúgy mondjuk szarin támadás esetén nem lenne több áldozat? Mondjuk még sosem haltam meg szarin támadásban, fogalmam sincs. Azért az arabok nagyok abban, hogy a raktáraikat, vezetési pontjaikat civil lakosság közé/alá rejtsék, hogy a csapás után tudjanak nyivákolni. De persze ez felesleges okoskodás, mert valójában nem tudunk semmit, csak az egyik s a másik fél által előadottakat.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Tehát meg kell halnia.Logikus Uli mint mindég.
Elég lenne nyugdíjba mennie és azzal rengeteg szír életét megmenthetné. Tény, hogy Aszad magától soha nem fogja visszaszerezni sem az izraeli, sem a török, sem az amerikai érdekeltségű területeket és ebben az oroszokra sem számíthat. Tény, hogy Aszad a világoszöld területeket is csak a totális pusztítás árán szerezheti vissza.

Ideje lenne belátnia, hogy ő a béke akadálya. Hátra kéne lépnie és hagyni, hogy a béketárgyalásokon az ISIS-t és Nuszrát leszámítva a többiek valahogy kiegyezzenek, mert vele ez nem fog menni.
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 240
1 489
113
jKdH2NlQ
UB block mindent kibír :)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 973
87 545
113
Valaminek lennie kellett, mert szinte durván a fele/harmada ért célba akkor, ami alulmúlná az É-Koreai teszteket is. Elnézve a károkat, azért pár nap alatt helyrekapható az egész infrastruktúra, a kerozintároló kivételével. Lehet szimplán csak a kínai tárgyalásokra akartak hatni ezzel. Ezt se tudjuk meg soha.

Orosz zavarás? Lejárt Tomahawkok? Megsemmisítés helyett ezt a módszert választották?
 

vonKronenberg

New Member
2017. április 7.
20
10
3
Orosz zavarás? Lejárt Tomahawkok? Megsemmisítés helyett ezt a módszert választották?

Nyilván nem lehettek lejártak, mert mi van, ha az 59 "lejárt" T-ből mondjuk több lakott területbe csapódik? Akkor máris nagyobb a szopás, főleg azután, hogy előre szóltak. Inkább zavarás lesz ez. A katonai (és szír állítás szerint civil) áldozatok meg vagy kamu vagy szépen ott hagyták őket a célterületen.