[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Nagyon helyesen ahelyett,hogy sebezhető folyosót nyitnának megálltak és ma a zsák alját kezdték feltölteni.
Q_sRR7hX
4Jb2E_HHtWs.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Eltaláltak egy helikoptert a terroristák K-Ghutában

Legnagyobb sajnálatomra úgy tűnik, hogy a kurdok messze nem építettek ki olyan védelmet a terület belső részein, mint vártam. Így a végén maradni fognak a gerilla akciók és annak várása, hogy végül hazamennek a törökök :(
Persze a kurdok köszönhetik ezt annak is, hogy a diplomáciai, politikai és úgy tűnik, hogy a stratégiai érzékük minimális, így aztán mindig egyedül maradnak végül, de azért reméltem, hogy Erdogánt nehéz helyzetbe fogják hozni, csalódtam.

Latakia. Elég aktívaknak tűnnek...

Kb. az áll a szövegben,hogy: "nem tudom?? ki égette fel Rómát de Rajot felégettük"
DXxCDhpWkAEK_bV.jpg

VKSZ. Kafr Zita, Hamatól északra

• Tetszik
Reactions: jani22
K-Ghouta

Legnagyobb sajnálatomra úgy tűnik, hogy a kurdok messze nem építettek ki olyan védelmet a terület belső részein, mint vártam. Így a végén maradni fognak a gerilla akciók és annak várása, hogy végül hazamennek a törökök :(
Persze a kurdok köszönhetik ezt annak is, hogy a diplomáciai, politikai és úgy tűnik, hogy a stratégiai érzékük minimális, így aztán mindig egyedül maradnak végül, de azért reméltem, hogy Erdogánt nehéz helyzetbe fogják hozni, csalódtam.
Még nem tudjuk,hogy a völgyben mit építettek ki.Ha végig erődítések és bunkerek vannak akkor a hegyekbe kényszeríthetik a törököket ahol kicsit ki egyenlítettebb a helyzet.De hathatós nehéz fegyverzet nélkül nincs esélyük.

Megvan a török propaganda pár évre, kurdok IED-t raknak le erre jönnek a civilek.

Ha nem történik komolyabb változás akkor Afrinnak hamarosan vége.

lB467oe.jpg

Afrin, márc. 8., kurd térkép.
Jindiris tehát részben már elesett. Az a kevés filmanyag ami bejön mutatja a romos városközpontot, amit nyilván szétbombázott a török légierő.
Nem látok semmi esélyt kurd sikerre. A terepen max. ezer méteres "dombok" vannak, nincs mélység, 10 km-nél nagyobb távolság már alig van Afrin városától.
Az állandó drón felderítés és a folyamatos légi bombázás még komolyabb erőkoncentrációt se tesz lehetővé. Ezzel együtt is gondolom harcolni fognak az utolsó pillanatig.
A SOHR szerint 500 fő körüli a veszteségük és ennek nyilván többszöröse sérült, tehát nem morzsolták fel őket, hisz kezdetkor volt a létszám 8-10 ezer fő körül, ami azóta jelentősen megnőhetett.
Nem hiszem viszont, hogy ez a vége. A törököknek több ezer főt állandó jelleggel ott tartaniuk a saját erőikből, ha meg is akarják tartani Afrin régiót. A lgiójuk ehhez édeskevés lesz. Ha kiteszik a lábukat non-stop kurd betörésekre számítok. Az SAA zóna ehhez feltehetően rendelkezésükre áll. Nagy kérdés meddig bővítik a törökök az övezetet.
DXzOdRaXUAECAit.jpg:large

Törökök Jindirisben (szerintem kamufilm).

A törökök szerint ez egy YPG tank és tüzérség. (volt ilyen valaha is a kurdoknak az Eufrátesztől nyugatra?)
DXyXrZbXUAAK8U3.jpg

DXyXrorX4AAKV5_.jpg