[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

drqv

Well-Known Member
2015. február 20.
722
1 144
93
Ennyit a holttestek mozgatásáról, folytatás a következő hozzászólásban.

[2/2]

Egy ideig úgy voltam vele, hogy ezt a részt nem írom meg, de aztán mégis a közlés mellett döntöttem, talán valaki más tud adni egy elfogadható magyarázatot a jelenségre.

A szarinhoz hasonló idegmérgek egyik tünete lehet a fokozott nyáktermelés miatt fellépő orrfolyás/nyáladzás. Ha az áldozat nem képes rendesen kiköpni/kiüríteni a folyadékot, de még tud egy ideig lélegezni, a váladék egy része a szájon/orron át felhabosodva távozhat. A súlyos klórmérgezés szintén képes lehet hasonló tünetet produkálni, ha a nyálkahártya ingerlése miatt termelődő váladék a köhögőgörcs miatt nem képes rendesen távozni a légutakból. Mindkét esetben elmondható, hogy ezt a tünetet a súlyos(ha az áldozat nem már nem tudja felköhögni a váladékot), de nem azonnal halálos(ekkor lent maradna a váladék) esetek produkálhatják.

A dúmai támadásnál nagyjából a házban lévő holttestek felénél látható az orrból vagy a szájból távozó váladék(néhol vércsíkkal), aminek több esetben egészen kemény, habos az állaga. Most nem azzal fogok foglalkozni, hogy ez mennyire lehet életszerű(tegye meg az, aki jobban ért hozzá), hanem néhány olyan esetet fogok bemutatni, ahol nagyon gyanús, hogy az első felvételek és a későbbiek között valamiért többlet hab jelent meg a holttesteken.
LiveLeak-dot-com-duma-foam-1_1524389013.jpg

Erről a nőről már volt szó, a 4. videóban látható bőségesen habzó szájnak nyoma sincs az első videón. Tény, hogy az 1. videóban csak rövid ideig, és nem a legjobb szögből veszi a kamera, viszont felmerülhet a kérdés, hogy nem kéne-e mégis látni valamennyit abból a habból(elsősorban a száj környékén). Bennem felmerült, emiatt jobban megnéztem néhány másik holttestet is.
LiveLeak-dot-com-duma-foam-3_1524389020.jpg

LiveLeak-dot-com-duma-foam-3-fr_1524389026.jpg

Ez az egyik földszinti szobában a hátán fekvő fiú a 3. videóban szerepel először, itt jól látható, hogy a száj bal szélén eltűnőben van a hab, a szájtól kicsit balra lentebb pedig már csak egy vékony, átlátszó réteg van az arcon. A 6. videóban sajnos nincs rendes közeli felvétel, távolról az arcnak ugyanazon részén ránézésre friss, vastag, egyáltalán nem átlátszó hab vehető ki. Ha ez nem lenne elég, a francia jelentésben van egy közeli kép a fiúról, ami megerősíti a videóban látottakat.
LiveLeak-dot-com-duma-foam-2_1524389016.jpg
LiveLeak-dot-com-duma-foam-2-fr_1524389018.jpg

LiveLeak-dot-com-943447526_1524388992.jpg

A végére hagytam a leglátványosabb esetet. A fekete fejkendős nő az 1. videóban szerepel először, a harmadikban pedig egy részletes közeli felvételt is készítettek róla. Itt még jól kivehetőek az ajkak láthatóak a fogak, egy kis átlátszó váladék van a szájban, de ezen kívül a száj környékén a habzó váladék csak nyomokban található meg. Példának az 5. videóból tettem be egy részletet, de a 4. videótól kezdődően mindenhol ugyanaz látható, a francia jelentésben pedig van egy kép is, ami talán minden videónál jobban megmutatja, hogy mi is a probléma: a később készült felvételeken a szájból látszólag vastag, átlátszatlan hab tör elő, a fogaknak már nyoma sincs, az ajkakat a száj bal szélén teljesen befedi a hab, helyenként még túl is nyúlik rajtuk. Betettem egy képet a Getty Images oldaláról, ami szintén ugyanezt mutatja, de emellett feltűnik benne egy másik érdekesség is: a nőnek még a nyaka is habos. Ez a részlet leellenőrizhető a videókon, az 1.-ben, a 3.-ban és a 4.-ben nem látható, az 5.-ben már igen.

Laikusként én erre a jelenségre nem tudok megnyugtató magyarázatot adni, ezek a holttestek az első kivételével nem voltak mozgatva, ha valami ki akart folyni belőlük, annak a legelső felvételek előtt is volt épp elég ideje. Esetleg arra tudok gondolni, hogy ha a légutakban még volt elég anyag, akkor az kívülről a mellkasra helyezett nyomás hatására talán meg tudott indulni kifelé, mindenesetre külső emberi segítség nélkül nem tudom elképzelni a dolgot.

Na, én erről a dúmai vegyitámadásról összesen ennyit akartam írni, persze ha látok még valami érdekességet, vagy lesz lényegi fejlemény, azt meg fogom veletek osztani.
 

drqv

Well-Known Member
2015. február 20.
722
1 144
93
Egyébként ahogy nézem gyanús, hogy az utolsó két bejegyzésben a képek nem fognak mindenkinek megnyílni(vagy senkinek sem). A rendes képmegosztókról sajna legkésőbb néhány nap alatt le szoktak törlődni a hasonló tartalmú képek, ami egyrészt megérthető, másrészt viszont nem nagyon van nekik alternatívájuk, tíz képért nem fogok fizetett tárhelyet venni valahol.

Szóval ha nem nyílnának meg a képek, akkor a Liveleaken ömlesztve megtalálhatóak, lehet egy kicsit gondolkozni, hogy melyik melyik akart lenni, de egyelőre ennél jobb áthidaló megoldást nem találtam.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 694
113
Hány orosz hadihajó van most a szíreknél ? Vagy ott a környéken ?

Admiral Grigorovics, Admiral Esszen-projekt 11356R fregattok, Ma érkezik meg a Pitlivij és Szmetlivij fregattok. A jövő héten érkezik meg a Jaroszlav Mudrij fregatt.
Két DE tengeralattjáró van még ott a Kolpino és a Velikij Novgorod. Ezenkívül 2 nukleáris meghajtású vadász-tengeralattjáró .
 

Ainz

Member
2017. április 18.
58
88
18
Admiral Grigorovics, Admiral Esszen-projekt 11356R fregattok, Ma érkezik meg a Pitlivij és Szmetlivij fregattok. A jövő héten érkezik meg a Jaroszlav Mudrij fregatt.
Két DE tengeralattjáró van még ott a Kolpino és a Velikij Novgorod. Ezenkívül 2 nukleáris meghajtású vadász-tengeralattjáró .
Köszi!
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Admiral Grigorovics, Admiral Esszen-projekt 11356R fregattok, Ma érkezik meg a Pitlivij és Szmetlivij fregattok. A jövő héten érkezik meg a Jaroszlav Mudrij fregatt.
Két DE tengeralattjáró van még ott a Kolpino és a Velikij Novgorod. Ezenkívül 2 nukleáris meghajtású vadász-tengeralattjáró .
Mit csinálnak ott a nukik? Csak nem az amerikai nagyvasakat követték odáig?
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
678
2 052
93
RT beszámoló, miszerint Macron kijelentette, hogy a háború után az Amcsi és Francia erőknek maradniuk kellene Szíriában hogy újjáépítsék-miután leszámoltak (Ők!) az Izizzel.
Gondolom a Kurd területekre értette, de hát akkor is elég vastag a bőr az orcáján...
https://www.rt.com/news/424816-macron-syria-not-leave/

The day we’ll have finished this war against ISIS [Islamic State, IS]; if we leave definitely and totally – even from [the] political point of view – we will leave the floor to the Iranian regime, Bashar Assad and these guys and they will prepare [a] new war. They will fuel the new terrorists.”
Nyersen a lényeg:
"Azon a napon mikor eljövünk Szíriából, már ha teljes mértékben kivonulunk politikai szempontból is-odadobjuk a földet az Iráni rezsimnek, Asszadnak és ezek a srácok előkészítenek egy új háborút majd. Ők táplálni (támogatni) fogják az új terroristákat."

Azt gondolom hogy rendben van hogy a politika sok hazugság és manipuláció, de ez kimondotta minősíthetetlen és elfogadhatatlan. Irán és Asszad harcoltak az IS és a nyugat által pénzelt terrorcsoportok ellen (Oroszokkal karöltve persze).

Tovább a cikk:
Április 14.-én Franciaország tevőlegesen részt vett a Szíria elleni katonai csapásban amit az USA indított. A cikk továbbá részletezi, hogy Franciaország légierejével és limitált katonai kontingenssel részt vett az USA Isis elleni koalíciós légihadjáratában. Oroszország és Irán is küldött katonai erőt Szíriába az Iszlám Állam és a terroristák elleni harchoz, ezt azonban eme utóbbi országok Asszad kérésére, felhatalmazással tették.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 861
86 909
113
Admiral Grigorovics, Admiral Esszen-projekt 11356R fregattok, Ma érkezik meg a Pitlivij és Szmetlivij fregattok. A jövő héten érkezik meg a Jaroszlav Mudrij fregatt.
Két DE tengeralattjáró van még ott a Kolpino és a Velikij Novgorod. Ezenkívül 2 nukleáris meghajtású vadász-tengeralattjáró .

Csak nehogy megismétlődjön 1905 ...
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
678
2 052
93
Antallfy Tiborbá fordítása saját blogján a Newsweekből, nagyon érdekes, ezt ő írja felvezetésnek:
"Az alábbi anyag annyira valószínűtlen, hogy ha nem a NewWeek-ben jelenik meg eszem ágában se lett volna lefordítani"
:

http://www.antalffy-tibor.hu/?p=23757

"Orosz külügyminiszter Szergej Lavrov állítása szerint Moszkva tűzte ki, hogy az USA, UK, és Franciaország hol végezhet légitámadást a feltételezett szír vegyi fegyver létesítmények ellen, jelentette a Sky News...."