Nem tudom hogy, kiegészítsenek vagy cáfolatnak vagy minek szántad, de kiegészítésként helytálló, cáfolatként meg nem .
Egyről beszéltem az úriemberrel csak más megközelítésből, amit biztos ő is tud csak 5 percben és egy pár száz karakteres hozzászólásban kifejteni nem lehet . Pár mondatban vezettem végig mi vezetett a mai iszlámhoz a kezdeni iszlámból.( napokat lehetne róla beszélni )
Azt amit iszlám aranykornak nevezünk valóban hódítás eredménye mert az arab félszigetről legfeljebb teveszart hoztak. Az a videó egyetlen hibája hogy rövid és ezért belekeverte a mai iszlámot a kezdetivel. Az hogy most tudományosan még mindig a középkorban vannak az okozat, az ok maga a vallás felépítése. A kereszténységnél ez az agresszivitás a felvevő népek sajátja volt de ott a cél pont ennek a fékezése volt tehát magától értetődő volt hogy merre fog tartani idővel. Tehát pont egymás ellentettjei, hasonlóságuk ellenére .
Az hogy a szolgákkal együtt jött a tudomány igaz, de azok az emberek se foglalkoztak vele, egyszerűen megőrizték a régi írásokat de nem tudtak vele és nem is akartak mit kezdeni, se a reál se a humán tudományokkal. Az iszlám meg felhasználta a reál tudományokat, a humánnak meg teret nem adott a felépítése miatt, de akkor is egy toleránsabb vallás volt mint a mai formája.
Az alexandriai könyvtárat is keresztények rombolták le, és az iszlám hódítás kezdetének idejében még ugyan ez a szemlélet volt a irányadó. Tehát csak a római kultúra romjai és a keresztény területek egybeesése miatt mondhatjuk hogy Európából hozott tudás, de ez csak fizikai értelemben igaz, szellemileg nem volt az akkori Európa fejeltebb.
Azért írtam csak ilyen hosszúra mert nem tudtam minek szántad, és félre értés ne essék szerintem az iszlámot meg kell szüntetni, de ehhez a mai állapot ok okozati összefüggésének ismerete szükséges.