Ami kiszivárgott : szeretnék megtartani a tartuszi bázist(azért írtam,hogy minimum), az orosz fegyver exportot Szíriába. Persze a mostani helyzet kedvezo az oroszoknak - Aszad orosz barát , de nem hiszem, hogy kitart, illetve o kitart, de vagy elárulják vagy merénylet áldozata lesz (saját véleményem), nem hiszem, hogy onként távozna. Azért írtam, hogy az oroszok taktikáznak, mivel a saját éredekeiket kell nézniuk, ebbe benne van az ellenzékkel tartott politikai kapcsolat is.
a beavatkozás alatt értsd, hogy létrehoznának ehg repulés tilalmi zónát (A Patriotok már ott vannak a torok határon) Kitalálnák, hogy a szírek vegyi fegyvert alkalmaztak, bekuldenek speciális alakulatokat....stb. van toobféle forgatókonyv, De konkrét orosz-Nato osszecsapásra nem kerulne sor, de ahogy írtam orosz beavatkozás (harci) nem lesz. A fegyver exportról: Moszkva leszálította a régebben megkotott uzletek "termékeit " nem új szállítások, meg mibol fizetne Szíria, mikor most is kolcsonokbol finanszírozza a háborút a radikális iszlámistákkal.
Szíria bukása esetén, Irán a kovetkezo célpont - ez így van. De nem az atomlétesítmények bombázása lesz a cél, hanem a rezsim megdontése. Ez még egy kicsit odébb van. De egy valami biztos, ha megszunik a siiták (Szíriában alaviták) alkotta uralkodói rendszer , akkor az utat nyit a radikális szunita iszlám tovább terjedésének és veszélyeztetné OO biztonságát és egységét.