[BIZTPOL] Szíriai helyzet

ja...az f-22-t meg felhúzott gatyagumi hajtja, és papírból van.
Akkor még egyszerűbb, ha nincs aki kimentse a túszokat, nincs sok esély a menekülésükre, úgyis éhenhalnak vagy kivégzik őket, nem lesz a jövőben sem több infó velük kapcsolatban, akkor nincs vesztenivalójuk és bármivel próbálkozhatnak hátha bejön.

Szíriába
n a katonák mentesülnek a bankkölcsönök visszafizetése alól
2013. augusztus 14, szerda, 17:44

Szíriában a katonák mentesülnek a bankkölcsönök visszafizetése alól

A szíriai elnök rendeletben mentesítette a hadsereg több ezer tartalékosát a bankkölcsönök részletfizetési kötelezettsége alól a katonai szolgálat idejére – jelentette szerdán a SANA állami hírügynökség.

Az érintett katonák – akik korábban valamelyik állami banktól vettek fel hitelt – a késedelmi díjak megfizetése alól is mentesülnek.

Bassár el-Aszadnak a rendelettel feltehetően az a célja, hogy javítsa a hangulatot a hadseregben és elejét vegye a dezertálásnak. Szíriában már két és fél éve folynak véres belharcok a kormányerők és a lázadók között. Az utóbbi időben a felkelőknek sikerült nagyobb területeket ellenőrzésük alá vonni, és a hadsereget elhagyó katonák elmondása szerint kifejezetten rossz a közhangulat a kormányerők körében. Előfordul, hogy a tisztek lényegében bezárva tartják katonáikat a barakkokban, mert attól tartanak, hogy megszöknek vagy átállnak a felkelők oldalára.

A londoni Stratégiai Tanulmányok Nemzetközi Intézete (IISS) szerint a felkelés 2011 eleji kezdete és 2012 ősze között a szíriai hadsereg állománya nagyjából a felére – 110 ezer főre – csökkent a
dezertálások és a harctéri veszteségek következtében.
breuerpress

az alkaida végleg elzavarta az FSA-t Raqqából, a vezetőjüket is megölték
FSA, Hezbollah és Al-Kaida egymást öli az "ellenségem ellensége is az ellenségem" elv alapján. Az amcsik ilyenkor csak egy kólát kérnek.

Ez tortént augusztus 16.-án:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UsIljVG_ztY

2:19-től megint előjönnek az ismerős bulgár meg román rendszámok, most is pont ugyanazok, mint a régebbi videókon, igaz a ciprusit még nem láttam, az új volt nekem. Valami adabázisból ki kell halásszam, hátha kiderül, hogy kijé (volt) a román kocsi.

0:53-nál mik azok a konzervek a földön? egy előző videóban is láttam, amint egy ilyent kihajítanak az egyik tank tetején

A hüvely kivetésről. Tudtommal az ötös pontnál megy ki.
al-72.1.gif

joker

Minden Rapira lövegek osztott lőszert tüzelnek ami két részből áll egy lövedékből és egy hüvelből/töltetből.A töltet elégőhüvelyes azaz hüvelytest elég a lőporral együtt kivéve a hüvelytalpat amit te konzervnek nevezel( :D )ezt a hüvelytalpat dobja ki a torony hátulján a töltőgép.

erre én is gondoltam, csak minden lövésnél nem látszik, hogy kidob egy ilyen hüvelytaplat ezért nem voltam biztos benne

xfotel, jól látod:) A két "rendes tetőajtó"-n kívül van egy kissebb a torony hátsó részén, ahol a hüvelytalpakat kiveti a töltőgép.