[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 073
18 821
113
Egy kis olvasnivaló...:
http://energiaklub.hu/blog/eghajlatvaltozas-a-dinamit-ami-sziriaban-berobbant

A cikkben írt évi 20 cm csapadékmennyiség csökkenés, 200 mm. Azért ekkora csökkenés erős túlzásnak tűnik. :)

Szíriában az évi csapadékmennyiség északi részeken, 750 - 1000 mm. Keleti részeken, 250 mm. Sivatagi részeken évi 100 mm.
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
az amerikaiak kis késéssel megerősítették, hogy közös teszt volt, aminek a előzetes jelzésétől elfeledkeztek. a konteósok szerint, célrakéta helyett rendes rakétát lőttek ki Szíriára (hogy a kongresszusi szavazás tárgytalanná tegyék), azonban az Aegis leszedte.

a franciák részéről Hollande közölte, hogy ha az amerikai törvényhozáson nem megy át a támadás, akkor ők is elállnak a dologtól. tegnapelőtt valami olyat makogott hogy mindenképpen megtorlás kell, mert az elvekből nem engedünk.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 375
14 043
113
Tényleg mi van az ENSZ ellenőrökkel. Kimutattak már valamit hivatalosan vegyi fegyver ügyben?
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 073
18 821
113
Az ENSZ akkor érdekli a nagyhatalmakat, amikor nekik tetsző döntéseket hoz. Ellenkező esetben úgy érzik, nem létezik ilyen világszervezet. :)
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 375
14 043
113
Ez rendben, de maga az ENSZ miért van csendben? Kint voltak a helyszinen és méricskéltek, meg mintákat vettek.
Mi az eredmény?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 841
30 995
113
Azt mondták az ellenőrök, hogy három hét amíg meglesznek az erdemények. Errefel rájuk szóltak felülről, hogy siessenek mert sürgős, akkor az volt a válasz, hogy jó meglesz két hét alatt. Ezeknek nem volt egyértelmű, hogy sürgős a dolog és alapból egy ráérősebb tempót választottak? Utána meg a tervek szernit vissza fognak menni tovább vizsgálódni meg mintákat gyűjteni. Ezekszerint nincs elég mintájuk egy épkézláb elemzéshez, ha meg van akkor minek visszamenni? Kissé zavaros számomra ez az egész vizsgálódósdi.

A kuruc cikke szerint Obama támogatókra talált a demokraták és a republikánusok fejesei képében, szóval nehéz lesz elkerülni a háborút. Na de hátha kapnak a lehetséges orosz reakció függvényében valami "megdönthetetlen bizonyítékot", amin az FSA bevallja, hogy ők szarinozták a civileket.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
http://hu.euronews.com/2013/09/03/torvenyszeki-orvosszakertoi-bizonyitekokat-emleget-a-sziriai-ellenzek/
 

hangtomito

Member
2013. augusztus 30.
115
10
18
Szarinnal bizonyítottan mindenki rendelkezik...Az az anyag volt....Innen kezdve mindenk a maga érdekének megfelelő titkosszolgálati bizonyítékokat gyárt...
 

hangtomito

Member
2013. augusztus 30.
115
10
18
Egyébként ropogós...friss hírem van a damaszkuszi haveromtól....egyre többen beszélik arrafelé jól értesültek,hogy tervezték a lázadók a gáztámadást,de 1-2 órával késöbbre...Lehetséges,hogy az a lázadó egység amelyik ezt végre akarta hajtani,bekapott egy szír 152mm-est,de telibe...Néhány napja találtak néhány "emberi maradványt" viszonylag egy robbanási sugárban,és feltönő vegyvédelmi cuccos is volt rajtuk a normál ruha alatt.Azt tudni kell,a "gáztámadás" elött a damaszkuszt védő szír tüzérosztályok,rendesen megszórták az érintett kerületet.
 

szittya88

Member
2010. október 23.
916
5
18
Na most van készülőben valami (az olajár lasan de biztosan kúszik fel a napok óta tartó mesterséges mélypontból... Ahogy az arany az ezüst is amikből a napokba apránként tetemes mennyiség került a piacra (Nem hirtelen csak lassan pénzt felszabadítva (a mozgásokon látszott a nagyértékü mozgások pilanatképbe de rögtön korigálták is (és nem úgy ahogy nyereségre szoktak játszani) Ez tőkekivét vólt mégpedig hatalmas összegek cseréltek gazdát...
A réz árát is megzuhantották majd hirtelen a piacon nagy bevásárlába kezdtek (valódirézből) ez a hiány a réz árát is megdobta (ebből bár még nem merek hosszbtávra következtetni de ha még pár nap ez fog zajlani valaki szárazföldi háborúra készül pár hónapon belűl (Ha meg mejjelennek a tollasok a falvakba szinte biztos a háború valahol a földön 3-4 hónap múlva...)
A fegyver és hadianyag gyártók cégei is töbletpénzzt kaphattak (csak erről nincs konkrét bizonyítékom) csak a részvények nagyméretü hirtelen pár 100as nagytételben történő ugrása (amit valószínűleg hamarosan vagy egy bejelentés fog követni) vagy egy tetemesebb megrendelés USA (Bár nemszokás egyszerre több nagy beszállítótól nagytételbe rendelni csak ha hadiállapot van készülőbe vagy egy fegyverkezési program esetleg gazdaság élénkítés (De se fegyverkezésiporgram se gazdaság élénkítési program nem vólt terítéken mostanába...) Tehát támadás a hét közepe vége után várható (Péntek este (USA-időzónák szerint)-szombat vasárnap.(ekkor a tőzsde se játszik.) Nagyobb méretű offenzíva meg a tollasok megjelenésére 3-4 hónapra (Figyeljétek az Apokalipszis vörös lovát !!! Akarom mondani a piros ladát :D
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 375
14 043
113
Ezt a vegyvédelmi ruhás dolgot kicsit nehéz elképzelni. Elég nehéz szerintem rávenni bármilyen más ruhát.
 

szittya88

Member
2010. október 23.
916
5
18
A gáztámadásról az a véleményem hogy csak fényképeket láttam...
A holtakat is csak egymásmellé helyezve.
Olyan felvételt nemigen ahol az utcán házakba lennének szerencsétlenek.
Az is érdekes számomra hogy elég gyorsan bemerészkedtek értük a vegyi fertőzött területekre. Védőfelszeelés nélkül...
Az elemzést a helyszinen egy AABV-felderítő is megtudta volna tenni (a helyszineni maradvány anyagokból.)
Ha viszont elakarták vólna takarítani az is megoldható lett vólna.
A támadás szerintem egy sima mérgesgázt tartalmazó kézigránát vólt... A halottak számát eltúlozták... Sok embert lefektettek egymásmellé majd lefényképezték őket... Pár ellenséges alakot lehet eltettek lábalol gázzal de az egy gránátnál nem lehetett nagyobb. Gyanusan sok gyerek vólt sok képen felnött 1-2 akadt (vágom én hogy kissebbek a testük a szervezetük kevésbé ellenálló.) De azon a területen ahol tüzérségi gránátok csapódnak be és már napok óta tüzérséggel lőnek plusszba fegyveres harc is folyik az utcákon... Nemszokott ennyi gyerek lenni ilyen területen (Az arabokról meg sok rosszat lehet mondani de hogy szarnának a gyerekeik épségére nem igazán...))
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
--- ó rakétakíséret, hajrá akkor viszont csókoltatom az orosz ügyeletes szeméyzetet, amely két ilyen rakétát mint ballisztikus rakéta indítását adja tovább....
vagy a Kreml előásott a naftalinból néhány propagandistát, akik még együtt ártak ovódába Brezsnyev elvtárssal.

ugyanis ha jól emléxem vidáman ballisztikus rakétákról beszéltek, ami a következő:

(azoknak akik ilyesmit csak augusztus huszadikán látnak:)

http://hu.wikipedia.org/wiki/Ballisztikus_rak%C3%A9ta

avagy:

Olyan rakéta, amelynek hajtóműve az indítás után csak egy meghatározott ideig (égésvégi pontig) működik, és attól kezdve a rakéta hasznos terhe (többnyire a robbanófej) mint elhajított test folytatja útját. Ha viszonylag kis sebességre gyorsítja fel a hajtómű a rakétát, akkor a hajtómű leállása után a rakéta ellipszis alakú ballisztikus pályán halad tovább. Nagyobb, 4-7 km/s sebesség esetén a pálya már nem a hagyományosan felrajzolható ballisztikus görbe (közép- és nagy hatótávolságú, valamint interkontinentális rakéták, űrrakéták), az első kozmikus sebesség 7,91 km/s elérésekor pedig már kör alakú.


Ezzel szemben az elfogórakétarendszer emlékeim szerint kicsit más:
mostanában így néz ki:

http://www.raketaezred.hu/index.php/hirek/szakmai-hirek/523-muholdrol-erkeztek-a-celadatok-a-raketainditashoz



http://www.raketaezred.hu/index.php/hirek/szakmai-hirek/445-izrael-tovabb-kemenyiti-a-raketapajzsot

mellesleg:
az általm ismert (haditengerészeti) elfogórakéták a célrakéta röppályájának leszálló ágában fogják el a célpontot...
Aegis, SM-3....

nem utánalövik a célrakétának...
 

hangtomito

Member
2013. augusztus 30.
115
10
18
A támadás szerintem egy sima mérgesgázt tartalmazó kézigránát vólt...
Istenem.....Láttál már "sima" mérgesgáz kézigránátot????
Mi neked a sima mérgesgáz????A gyerekek lehettek az óvóhelyeken,esetleg a szétterülő anyag ott érte őket...Az,hogy valaki használt, vagy legalábbis Damaszkusz azon részén a levegőbe került, vszinüleg szarin, már nem nagyon vitatéma....Én személyesen öltöztem mér be vegyvédelmi ruhába,amire vettem rá gyakorlót...igaz 2 számmal nagyobbat...tehát nem lehetetlen.Baromi meleg,kényelmetlen,de az ember életvágya ennyit megkövetel.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
hozzátéve emlékeim szerint Hec-2 rendszer nem létezik, csak Hetz-2, ami úgy rémlik az Arrow módosított változata...

http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/fegyverek/lo/arrow2/
 

szittya88

Member
2010. október 23.
916
5
18
Szerintem meg még mindig kérdés. Én nem látok valódi bizonyítékokat (Attól hogy a média kijelentette és a töbség elhiszi még nem lessz bizonyított a dolog.) Álítólag szarint vetettek be.
De tudod én se összehányt felső ruházatú se össze vizelt székelt ruházatú emberekről nem láttam képet vagy videót... Persze tudom én biztos nem mutatták azokat mert a médiába túl durva képkockák lennének... Hát persze... Csak hogy ha valaki szarin mérgezést kap ez a dolog bármilyen undorító vagy feláborodást keltő dolog Ott kell lenni ezeknk a dolgoknak. Különben nem szarin a tettes. (amit mellesleg valójában nemigen lehet felhalmozni se...) De ha nem a szarin a tettes mert nincsenek szarinmérgezésre utaló jelek. (Ha viszemlékszik valaki az első napokban a szakértők vegyészek és vegyvédelmis katonák a szarint kizárták a képek alapján...) De ha nem szarin miért hazudják hogy az... Ha az anyagba hazudnak a képek miért nem lehetnek manipuláltak vagy beálítottak esetleg megrendezettekk. (Nem kell hozzá Hollywoodi filmes technika az álloó képen az se baj ha kicsit megmozdúl valaki...) Ovóhely... ha napók óta harcok folynak egy adott területen az első lehendő alkalommal az óvóhelyról is elmenekülnek az emberek... 2 a szarin illékony anyag nem szokása nagyon terjengeni... 3 már a harcok kitörése elött elmenekül a lakosság amikor látja hogy túl nagy a mozgás és a készülődés. Ha meg nincs túl nagy mozgás készülődés a gáz bevetése megint felesleges 1-2 tucat lázadó likvidálására...