[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

hangtomito

Member
2013. augusztus 30.
115
10
18
A német titkosszolgálat pártatlanságáról annyit,hogy a "szakmában" a Moszad európai csápjának tartják.A berlini központjukban 20 állandó jelleggel delegált izraeli "tanácsadó" "segíti" a munkájukat...Bármikor,bármilyen fedett izraeli akcióhoz kell német útlevél 2(!)óra alatt,kérdés nélkül,hogy mire kell,megkapják...Még annyit sem érnek a "bizonyítékaik",mint mondjuk a Franciáké,azok legalább néha borsot törnek az CIA orra alá...Semmi értelme bizonyítékokra várni,mindenki tud a saját szája ízének megfelelőt alkotni.A "független" szakértői intézmények,lehet függetlenek,de hogy a kutatói és vezetői állomány 100% beszervezett ügynök az biztos.Csak 1 példa,az iraki vegyi programot vizsgáló ENSZ szakértői csoport egykori vezetője is természetesen fizetett CIA alkalmazott volt,nemhiába ontották az akkor már nemlétező iraki vegyifegyver programról a "hiteles,és megdöbbentő erejű bizonyítékokat"...Amiből persze egy szó sem volt igaz.
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
hangtomito: Én ellentmondást érzek abban hogy amíg a damaszkuszi haverod állítását megbízhatónak tartod, addig a német titkosszolgálat minden egyes szavát hazugságnak. Az a baj az Assad barátokkal hogy a tényeket igazítják az elképzeléseikhez és nem fordítva.

Kezdem egyre kétségbeesettebben figyelni azt a folyamatot itt, hogy míg bárki -legyen az akár egy neves hiteles szervezet- nyugati szempontból előnyös megállapításokat tesz az minden egyértelműen hazudik illetve kedvenc népünk befolyása alatt van, addig ha Assad párti a szóbeszéd származzon akár egy kósza kóbor kutyától is az mind halálbiztos és rögtön következtetés lesz belőle.
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
Nincs az az épeszű orosz hajó, ami a feje föllé engedne egy tomahawkot. Ha kitör a belhé akkor meglesz a kis repüléstilalmi zónájuk, amin belül mindenre lőni fognak. Csak a saját biztonságuk miatt.
Elvileg, ha orosz hajók széles sávban elhelyezkednek amerikai rombolók és a szír partok között, akkor a saját biztonságukra hívatkozva lelőhetik part felé tartó rakétákat?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 830
30 922
113
<blockquote>Nincs az az épeszű orosz hajó, ami a feje föllé engedne egy tomahawkot. Ha kitör a belhé akkor meglesz a kis repüléstilalmi zónájuk, amin belül mindenre lőni fognak. Csak a saját biztonságuk miatt.
Elvileg, ha orosz hajók széles sávban elhelyezkednek amerikai rombolók és a szír partok között, akkor a saját biztonságukra hívatkozva lelőhetik part felé tartó rakétákat?</blockquote>

Az amerikaiak lőttek már le iráni személyszállító Airbus A300-ast a saját biztonságukra hivatkozva, mindenki (290 személy) meghalt. A történet szerint nem tudták se beazonosítani se felvenni vele a kapcsolatot és beléptek egy bizonyos távolságon belüli légtérbe a hadihajó körül. Szóval létezik egy védett zóna a hadihajók körül amit mindenképp el kell kerülni, mert lehet ha nemcsak lelövik a támadó rakétát, hanem viszonzásul indítanak féltucat másikat a támadóra.
 

hangtomito

Member
2013. augusztus 30.
115
10
18
"Neves,hiteles szervezet"...na ilyen nincs....Nem vagyok elfogult,meg van a véleményem Putyinról is (Le is írtam).Nem vagyok híve az elnyomó rendszereknek sem.De bele kellene verni a nagy "demokratikus" államok vezetőinek a fejébe,hogyha már annak idején vonalzókkal húzkodták az országhatárokat (Pld:az egész Közel-Kelet) és így olyan államokat sikerült létrehozni ahol vallások és népek tucatjai élnek együtt,ráadásnak ezek a "demokratikus" államok vezetőinek a leghororrisztikusabb félelme,hogy a tákolmányaik békésen osztódjanak (mi azt ugye nem ismerjük ám el...nehogy a Spanyolok,Belgák,Britek,Franciák is így járjanak...),akkor bizony az ilyen "vonalzós" államok irányítása csak az európai izlésnél keményebb módon történhet meg.Ebben a kategóriában nem a legrosszabb,sőt az egyik legsikeresebb képviselő volt már az öreg Asszad.A fia meg már-már szinte a többi hasonszőrű vezetőhöz képest maga volt a "humánum".Kedves "panoz",hidd el a a titkosszolgálatok legfontosabb feladata,a politika számára a bizonyítékok feltárása.Akármire.Pártásra,ellenzékire,szomszédra,cégvezetőre....amire a megbízás jön.Ha nincs bizonyíték,akkor gyártanak....Egy email a baráti szolgálattól (vagy az összekötő szól...)és a külképviseleten hosszasan gyűjtött,lehalgatott rádiózás,mobiltelefonálás digitalizált adataiból,ha akarod 1 órán belűl akár Te is beszélgethetsz a saját hangodon Basszar Al Asszaddal a holnapi nukleáris támadásról...Néhány napos "kezelés" után erről akár nagy nyilvánosság elött Te is beszélsz,teljes őszinteséggel...Naívitás nagy kincs,vigyázzunk rá...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 830
30 922
113
A terroristák felfegyverzése és kiképzése a CIA-től átkerül(t) a Pentagonhoz, ez felgyorsítja az egész folyamatot a várakozások szerint.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 607
79 817
113
Ezt olvassátok mit találtam!!!

"Oroszország rendkívül korszerű hadihajó elleni rombolórakétákat küldött Szíriának:
www.facebook.com/Enigmatv

...könnyen előfordulhat, hogy a médiában hamarosan süllyedő amerikai hadihajókról készült felvételeket láthatunk...

Oroszország a legmodernebb rakétakilövőket, légvédelmi rakétákat és hadihajó támadórakétákat adott el Szíriának. (Éppen ilyenek semmisültek meg egy szíriai fegyverraktár ellen még július 5-én végrehajtott rakétatámadásban, amit eddig senki nem vállalt magára. A Sunday Times szerint a támadást egy Delfin osztályú izraeli tengeralattjáróról hajtották végre.)

A P-800 Yakhont hajóromboló rakéták az oroszok legfejlettebb rakétáinak számítanak. Szíria megtámadása esetén az Egyesült Államok még komoly meglepetésekkel találhatja szemben magát, mert ilyen felszerelt hadsereggel még nem ütköztek meg a közel-keleten. Ezek a rakéták a Földközi-tenger szinte bármely pontját elérhetik, még akár ciprusi bázisokat is eltalálhatnak. Amennyiben a támadás mellett döntenek, igen könnyen előfordulhat, hogy a médiában hamarosan süllyedő amerikai hadihajókról készült felvételeket láthatunk, ami viszont gyorsan igazi háborúhoz vezethet.

Szíria olyan fegyverekkel rendelkezik, amelyeket még soha nem vetettek be a közel-keleten. Mac Slavo a következőket írta néhány hete:

A szíriai Dam Press oldal és a Dyar lap cikkei szerint az oroszok nem hátrálnak meg Szíriával kapcsolatos politikájukban, sőt, Assad csapatainak felfegyverzésével készülnek visszavágni. Az értesülések szerint olyan fegyverekről van szó, amilyeneket a közel-keleten még soha nem láttak.

Amennyiben a nyugati erők valóban harcba szállnak a szír erők ellen, biztosak lehetünk benne, hogy nem a 91-es iraki konfliktus megismétlődését fogjuk látni, ahol Saddam Hussein százezer katonája adta meg magát egyetlen lövés nélkül. A repüléstilalmi zóna esetében sem valószínű, hogy a nyugat olyan zavartalanul támadhasson meg katonai célpontokat, mint tette azt Líbiában.

Az idők megváltoztak.
A Global Research és a DAM PRESS pedig a következő információkat közölte:

A Patriot rakétákat S 300 SAM rakétákkal készülnek hárítani (ezek már Szíriában vannak). Putyin azt is kijelentette, hogy az S 300-asoknál is fejlettebb S 400-as légvédelmi elhárítórakétákból is szállít Szíriának, amelyek sokkal modernebbek a Patriot rakétáknál és a világ legfejlettebb védelmi rendszerét képviselik.

Oroszország 400 darab rendkívül modern, 60 kilométeres hatótávolságú 24-Barrel (24 töltetű) rakétakilövőt is szállít még, amelyek Szíria bármelyik határszakaszáig elérnek.

Putyin egyértelműen kijelentette, hogy a közel-kelet jelentős változások szemtanúja lesz. Szíria olyan fegyvereket kap, amelyeket nem láttak még a közel-keleten, beleértve olyan számítógépes vezérlésű okosrakétákat, amelyek soha nem tévesztenek célt.

Oroszország olyan Skean 5 levegő-víz rakétákat is készül szállítani Szíriának, amelyek a szír partoktól 250 kilométerre tartózkodó célpontokat is képesek elsüllyeszteni.

A hadihajók elleni rombolórakéták azonban ezeknél nagyobb aggodalomra adhatnának okot az amerikai kormánynak. A New York Times szerint a P-800 Yakhont rakéták nagyon korszerű radarral vannak felszerelve.

Oroszország rendkívül korszerű hadihajó elleni rombolórakétákat küldött Szíriának. … Oroszország korábban is adott el hasonló típusú rakétákat Szíriának, azonban a mostani modellek egy nagyon fejlett radarral is el vannak látva, ami sokkal hatékonyabbá teszi őket, nyilatkozta egy amerikai tiszt, aki ismeri a rakétaszállítmányokról készült titkos jelentések tartalmát.

A rakéták 22 láb (~7 méter) hosszúak és robbanó vagy páncéltörő töltettel is fel lehet szerelni őket, hatótávolságuk pedig körülbelül 180 mérföld (290 km). A nagy hatótávolságú radarnak köszönhetően egészen pontosan a célponthoz lehet irányítani őket, ugyanakkor a rakéta saját radarjának segítségével ki tudja játszani a hajó rakétavédelmi rendszerét.

Két magas beosztású amerikai tiszt szerint a legutóbbi szállítmány rakétái a korábbiaknál is fejlettebb irányítórendszerrel vannak ellátva.

Ezek a rakéták egészen Ciprusig elérhetnek. Nem biztos, hogy túl bölcs taktika az USA részéről, hogy olyan komoly haderőt állomásoztat ott.

A hírek alapján pedig úgy tűnik, hogy Szíriának lesz mire lőni egy esetleges konfliktus során. A Reuters a következőket írja:

Az USS Nimitz repülőgép-anyahajó a Vörös-tenger felé tart, hogy támogatást biztosítson az Egyesült Államok által tervezett korlátozott támadáshoz, nyilatkozták az amerikai védelmi minisztérium illetékesei vasárnap.

A Nimitz hajócsoport egyelőre nem kapott parancsot, hogy a Földközi-tenger keleti részéhez induljon, de nyugat felé halad az Arab-tengeren, hogy a parancsot bármikor teljesíthesse.

Az ABC News szerint az USS San Antonio amerikai deszánthajó több száz tengerészgyalogossal a fedélzetén szintén a Földközi-tenger keleti részéhez érkezett, bár illetékesek szerint a hajó nem venne részt a tervezett támadásban, csak vésztartaléknak szánják.

Vajon tényleg azt gondolják, hogy egy kiterjedt háború kirobbanása elkerülhető?

Közben több oldal is beszámolt arról, hogy egy, a CIA és az amerikai különleges erők által kiképzett 50-fős sejt készül behatolni Szíriába, hogy felvegye a harcot a kormányerőkkel.

Emellett a Szíria elleni támadásról a kongresszus elé terjesztett törvényjavaslat nyitva hagyja a szárazföldi csapatok bevetésének lehetőségét. Obama múlt heti beszéde előtt John Kerry azt mondta, hogy az elnök nem zárhatja ki ezt az opciót, amennyiben a háború kiterjedtté válik vagy a „terroristák” kezébe vegyi fegyverek kerülnek.

forrás: edition.cnn.com, investmentwatchblog.com, idokjelei.hu, thesundaytimes.co.uk, dampress.net, nytimes.com"
 

Zulu Alfa Kilo

New Member
2013. augusztus 24.
19
0
1
BREAKING NEWS: The Senate Foreign Relations Committee approved a resolution authorizing a U.S. military response to chemical weapons use in Syria. http://on.cnn.com/14ZcA6c
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 572
15 531
113
Dudi..... az előbb kérdeztem valamit Bokitól a Kirov topicban... Azért, mert megerősített infóm szerint DEFCON 4. van érvényben ismét az amerikaiaknál.... Ha jó emlékszem, ez utoljára a 9.11 idején volt.......
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 830
30 922
113
A P-800-as jó dolog, igaz még nem nagyon sikerült kipróbálni élesben. 300+ km-ről viszont nem fog működni, és lehet ha elég lesz ha a hajók távolabb húzódnak. A célzást meg nem tudom hogyan oldják meg műholdak hiányában olyan távolságból, na de lehet ha van erre más technológiai is, mint a műholdról mutogatás. Aztán még át kell verekednie magát minden zavaró meg elhárító rendszeren, nem lesz egyszerű, de gondolom nem is egyet indítanak kb másik száz vagy ezer repülő bizbasszal együtt, hogy terheljék túl a rendszert vagy fogyasszák ki a védelmi rendszer összes munícióját.
Az S-300/400 leszállítása sem lenne hülyeség, ha támadnak akkor jó tesztlehetőség és nem akkor lenne az első éles bevetés, amikor mondjuk Moszkva fele kacsintgatna valaki.
Egy háborúban jogos a válaszcsapás, viszont ha kilőnek pl egy repülőgéphordozót azt nem tudom, hogy mennyire viselnék jól és nem-e szabadulna el a pokol de rendesen.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 830
30 922
113
BREAKING NEWS: The Senate Foreign Relations Committee approved a resolution authorizing a U.S. military response to chemical weapons use in Syria. http://on.cnn.com/14ZcA6c

Ezt az egomániás önimádó f*szt: "President Barack Obama said Wednesday that the world set a red line against chemical weapons use..." - a vörös vonalról a Nobel-békedíjas beszélt és nem a világ, a világot soha senki nem kérdezi. Ha a közvéleménykutatásokat nézzük, akkor a világ válasza az, hogy dugják fel maguknak a tomahawkjaikat.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 114
82 855
113
joker
Az elso fázisban inerciális a végso fázisban aktív-passzív radar irányításu és ellenáll a radio-elektronikai zavarásnak.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 830
30 922
113
Az inerciális részhez is kell egy irány vagy pontos koordináta, hogy merre is lőjjék ki a rakétát. A célpont ha mozog, akkor lehet ha mire radartávon belül ér, arra nem pont ott lesz és nagyon manővereznie kell, hogy eltalálja. Az oroszok igaz segíthetnek a célzásban, kérdés, hogy ezt miként fogják értékelni azok akik esetleg bekapnak egy rakétát.