[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

hangtompito

Member
2013. október 22.
44
0
6
Mégse mer egy izraeli vadászbombázót sem küldeni a "szájhősök" atomerőműve ellen évek óta a "világ legerkölcsösebb" hadserege...Csak a gyémántfokozatú szájkarate megy ezerrel izraeli részről...
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Nekem a kedvencem speciel 67. kb 3*os volt az Egyiptomi túlerő és 2*es a Szír és egyebek. US pedig nemhogy nem támogatta de SzA nyomásra még fegyvert se adott el Izraelnek.
6nap alatt darálták be az egészet és csak a Szu-US közös nyomás miatt álltak meg ahol.

Aztán persze mostmár egy 30éve más idők fújnak mondhatni mármár nyomasztó az IDF fölény de ettől én nem nevezném szájhősködésnek pl se oshirakot, se orchardot. Eléggé valós eredménye volt mindkettőnek.

Tőlem persze nevezhetitek szájhősnek az IDFet... magasztalhatjátok az arab hadseregeket, hogy mennyire vérprofik... csak tényleg nevetséges az elmúlt 67évet nézve.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 793
30 611
113
Akik 67-ben ott voltak azok már halottak vagy pelenkázzák őket. Légvédelem nélküli katonai célpontok bombázása meg civil lakosság lövése földön vizen levegőben nem tudom mennyi valós katonai tapasztalattal ér fel, de szerintem nem sokkal. A hírszerzési infók meg legtöbbször nem is sajátok, hanem a nagytesótól jön, mivel neki van műholdja. Uh az ilyen hülyeségekkel jobb nem fárasztani, mint a "legjobb", "legképzettebb", "legtapasztaltabb", "legerkölcsösebb" (személyes kedvenc) amikor az IDF-ről beszélsz.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
Megint egy fold alatti járat megsemmisítése. Ahogy ezeket a videokat nézem eszembe jut, hogy ezeket a terroristákat ossze kellene gyujteni és elvinni Szibériába bányákban járatok ásásánál -felhasználni a Szíriában megszerzett gyakorlatukat és tudásukat.:)
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bNAZ71yJyCQ
 

hunter

Member
2013. május 7.
126
0
16
<
Fade

Az IDF nem tudott 2 napig vizet vinni a saját embereinek
2006-ban...


Szóval tudtak vinni, volt is mivel meg víz is volt csak elfelejtették megszervezni !
Hja....ennyit jelentett a korábbi háborús tapasztalatokat szerzett tisztek hiánya.......!
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 046
113
http://hungarian.ruvr.ru/2013_11_01/A-CIA-kesz-ti-fol-a-sz-riai-ellenzek-gerillait/
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 024
66 498
113
Moszkva tiszteletben tartja a nemzetközi jog és az ENSZ Alapokmányának tételeit, és soha nem avatkozik bele szuverén államok belügyeibe.
megnézem Putyint ahogy elmagyarázza, az állami TV-ben azért csinál magának második Afganisztánt, mert fontos hogy segytse a "feketéket"
Sok sikert.

Egy hét alatt kitakarítanák az egész országot. De Putyin nem fog ilyet tenni, pedig megtehetné mert azt tudjuk hogy Usa kidőlt anyagilag, ilyesmire nem képes. A nyugati "hatalmak" meg impotensek szintén egy ilyen önálló lépéshez. Marad a nyílt pálya izraelnek. Nem kell nekik újabb terület? Vagy még van mit elvenni attól a pár palesztintól aki élve maradt?
Megy a sakkjátszma Asszad személye körül is. :)
 

hangtompito

Member
2013. október 22.
44
0
6
Most éppen Putyin a jobbik arcát mutatja,de tudott Ő moszkvai lakóházakat robbantatni amikor kellett az indok a csecsen háborúhoz....
 

hangtompito

Member
2013. október 22.
44
0
6
Azért azon a gondolatán Asszadnak mindig mosolygok,amikor Erdogannak címezve azt mondja a: "a terrorizmus támogatása mindig visszaüt".Rá is visszaütött....
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Ennyit ér a zsidók szava, miszerint nem bombáznak Szírában. Legalábbis ez volt igéretük Putyin felé. Na meg a nemzetközi jog betartása... Putyin most kellene leszállítsa az S-300-asokat, sőt S-400 rendszereket is vigyenek.
Meg is kellene építeni, aztán valakinek ki is kellene fizetni. Amit az elmúlt 40 évben kaptak, azt is a béketábor fizette.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 046
113
"álmodik a nyomor"

Ez most nekem szólt ?
Ha igen magyarázd meg hogy miért?

Mert akinek jut 2 ezernél is több f-35-re akkor annak mindenre fog jutni ha pár száz géppel megvágják a db számot és még akkor is fölényben marad mindenkivel szemben .
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
Most éppen Putyin a jobbik arcát mutatja,de tudott Ő moszkvai lakóházakat robbantatni amikor kellett az indok a csecsen háborúhoz....

Ezt csak az árulo állította.
Sokan nem tugyjátok, de a csecsenek 30-50 ezer civil oroszt mészároltak le, és kb 400 000 orosz kénytelen volt elhagyni otthonát a csecsenek kegyetlenkefései miatt.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
<blockquote rel="hangtompito">Most éppen Putyin a jobbik arcát mutatja,de tudott Ő moszkvai lakóházakat robbantatni amikor kellett az indok a csecsen háborúhoz....

Ezt csak az árulo állította.
Sokan nem tugyjátok, de a csecsenek 30-50 ezer civil oroszt mészároltak le, és kb 400 000 orosz kénytelen volt elhagyni otthonát a csecsenek kegyetlenkefései miatt. </blockquote>

Azért olvasd el a konteó blog ide vágó cikkét. Aztán ha tudod az ott leírt TÉNYEKET cáfolni, fogj hozz, mert érdeklődve várjuk. Komolyan.