[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Egyébként minden véleményt félre téve, van egy egyszerű kérdésem: Egy ország, aki hivatalosan terrorizmus ellen küzd, hogy lőhet le csak úgy egy másik ország gépet, amely ugyanazt teszi? Oroszok szerint ez egy kitervelt akció volt....Putyin is feltette a kérdést, hogy kinek érdeke volt ez?

Te is tudod, és a rendszeresen ide írogatók is, hogy a törökök nem a terrorizmus ellen, hanem az oszmán birodalom újraélesztéséért küzdenek, amihez fenntartás nélkül eszközül használják az islamista terrorista csoportokat.

Sőt, Erdogan maga is iszlamista, hatalomra jutása után első dolga volt a fegyveres testületek megtisztítása a nem iszlamista vezetőktől.

12241539_171557716527531_7840550791537988444_n.jpg

<b>Veszélyes pillanatokban vagyunk Tusk szerint</b>
Origo

Hideg fejjel kell gondolkodnunk, és nyugodtnak kell maradnia mindenkinek ezekben a veszélyes pillanatokban, amikor lelőttek egy orosz repülőgépet - írta Twitterén Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

Esetleg belőle lesz célpont?

Blogen mivel foglalkozik most ? Témàt tévesztett, vagy valamit elmulasztottam?

Csak belinkeltem egy hasznos oldalt, ahol rétegenként van megadva a szélerősség és az aktuális csapadék, így sokat segít a jelen lövöldözés legsúlyosabb következményeinek felbecsülésében. Ha megszólalnak a szirénák, akkor gyorsan megnézed, mielőtt lekapcsol az internet, hogy tudjad mire számítsál a környezetedben és a menekülési útvonaladon.

Apropó, megszólalnak a szirénák? Kapunk mi információt a szövetséges korai előrejelző rendszerektől ehhez?

<blockquote rel="aquarell">Blogen mivel foglalkozik most ? Témàt tévesztett, vagy valamit elmulasztottam?

Csak belinkeltem egy hasznos oldalt, ahol rétegenként van megadva a szélerősség és az aktuális csapadék, így sokat segít a jelen lövöldözés legsúlyosabb következményeinek felbecsülésében. Ha megszólalnak a szirénák, akkor gyorsan megnézed, mielőtt lekapcsol az internet, hogy tudjad mire számítsál a környezetedben és a menekülési útvonaladon.

Apropó, megszólalnak a szirénák? Kapunk mi információt a szövetséges korai előrejelző rendszerektől ehhez?</blockquote>

Őszintén szólva meglepne ha bármilyen tájékoztatást kapnánk.. vagy ha igen azt is eltitkolnák. max húzogatnák a vállukat, hogy hát ez van teccetek volna jobban csinálni.

Davatoglü: "Törökországnak joga van megvédeni magát a légtérsértőkkel szemben."
CUlCAr7WUAE-pKX.jpg

És joguk van megvédeni a törökajkú többséget a Latakiától Idlibig húzódó Novoturkiában.

Blogen: a szirénáknál ugye kétféle jelzés van: légiriadó és katasztrófa. Ha úgy vesszük, nem szólal meg, mert az atom rakétával jön... Viccet félretéve,a katvéd. honalpon nem találtam konkrétan atomtámadás esetére szóló ukázt, csak nukl. balesetre:
http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_kattipus_nuklearis_baleset
Ez mondjuk jó a kitelepítésnél: "Önállóan, utasítás nélkül ne kezdjük meg a menekülést. " Japp, várjunk, hogy szépen kinőjenek a gombafelhők körülöttünk.

Őszintén szólva kétlem, hogy kapnánk figyelmeztetést, vagy ha igen, akkor már késő lenne. Ha jól emlékszem azt olvastam valahol, hogy kb. 30-40 perc alatt le lehet zavarni az "ütésváltást".

Már itt tartunk? ? ! ?
Töpfe-n tanultuk: fehérlepedő alatt kúszás a temető felé.
Nincs is messze tőlem.

Az orosz védelmi minisztérium:
The Russian Su-24 aircraft was shot down on its way to the Hmeymim airbase in the territory of the Syrian Arab Republic by a Turkish F-16 fighter.

Analysis of the objective monitoring data definitely showed that there had not been any violation of the Turkish air space.

A légtérsértéses dolgot mindenki felejtse el , ez egy elore kitervelt akció volt. Ezzel Torokország nyíltan kimutatta, hogy a terrorizmust támogatja.

Sose tudjuk meg hogy igazam van e, de nem vagyok benne biztos, hogy most kapna egy két szép gyomrost cserébe To. az Oroszoktól, a NATO hány országa kezdené el kurva gyorsan értelmezgetni azt az 5. ös cikkelyt. Mert abban pl. EU nagyon jó, hogy évekig eltárgyalgasson szemantikai - jogi dolgokról, a fontos, döntő pillanatokban, ahelyett hogy cselekedne...

Blogen: a szirénáknál ugye kétféle jelzés van: légiriadó és katasztrófa. Ha úgy vesszük, nem szólal meg, mert az atom rakétával jön... Viccet félretéve,a katvéd. honalpon nem találtam konkrétan atomtámadás esetére szóló ukázt, csak nukl. balesetre:
http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_kattipus_nuklearis_baleset
Ez mondjuk jó a kitelepítésnél: "Önállóan, utasítás nélkül ne kezdjük meg a menekülést. " Japp, várjunk, hogy szépen kinőjenek a gombafelhők körülöttünk.

Őszintén szólva kétlem, hogy kapnánk figyelmeztetést, vagy ha igen, akkor már késő lenne. Ha jól emlékszem azt olvastam valahol, hogy kb. 30-40 perc alatt le lehet zavarni az "ütésváltást".

Szal akkor nem ártana megkérni az Időképeseket, hogy tekintettel a nemzetközi helyzetre az aktuális kihullási térképet is vegyék fel a többi mellé az ötszáz kilométeres körben található potenciális célpontnak tekinthető repülőterek, vezetési pontok és laktanyakomplexumokból kiinduló matériával, hogy ha máshogy nem is, de legalább öntevékenyen tájékozódhasson a lakosság, hogy aznap hogy fog, vagy nem túlélni, ha elbasszák szeretett vezetőink.

Megnéztem pár külföldi fórumot is (USA); ki vannak akadva a dolog miatt a törökökre, főleg, hogy terjed a hír, hogy lelőtték a MEDEVAC helit is. Csak két példa: "NOW THEY ARE SHOOTING AT SEARCH HELICOPTERS....Turkey do you have a death wish!!!!!!!!!"
"He [Putin] is super pissed that Turkey talked to NATO first instead of calling the Kremlin to de-escalate."

<i>"Megosztó szerepet tölt be Törökország is. Sokáig Ankara volt az etnikai csoport legnagyobb támogatója, de ez a támogatás mára csupán a szavak szintjén létezik. A Szíriai Türkmén Tanács, amely igyekszik összefogni a türkméneket és egyfajta politikai képviselet adni nekik, gyakran vádolja azzal a török vezetést, hogy “minden esetleges együttműködést elkaszál”, s nem engedi meg a a szíriai türkméneknek, hogy nagy médiafigyelemre tegyenek szert. Ennek okát az egyik tanácstag abban látta, hogy ők tudnak a Törökország és az ISIS közötti együttműködésekről, mint a titkos fegyverszállítmányok, és nagyobb nemzetközi figyelem esetében “a türkmének a török kormány számára igencsak kényelmetlen és érzékeny információkat” adhatnak át erről a “szentségtelen szövetségről”."</i>
http://www.globoport.hu/33464/a-sziriai-turkmenek-a-sziriai-polgarhaboru-elfeledett-harcosai/

Hát ennyire foglalkoztatja Törökországot a türkmének sorsa (akik ugye nem is törökök).

Ezt az Ulippot nem akarja már valaki terrorbombázni? :D Ritkán találkozni ennyire gusztustalan mocsokkal még a nagy és szabad interneten is... :D

<blockquote rel="boki">Ezzel Torokország nyíltan kimutatta, hogy a terrorizmust támogatja.

A törököknek joguk van megvédeni a törökajkú lakosságot a török határ mentén az orosz terrorbombázástól.</blockquote>
Na ne mondd! Ezek szerint az oroszoknak is joguk van megvédeni oroszokat Kelet-Ukrajnában? Vagy hogy?....