[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
ulippó: Már elnézést de ez egy forum. A forum szabályzatok ellen nem vétett. Ami hibája, hogy rendszeresen más a véleménye.
Értem én, hogy Jehova...

Szóval kapjatok már magatokhoz.

Az akár mindenkitől eltérő, ellenkező VÉLEMÉNY minden fórumba belefér, azzal lehet vitatkozni akinek van hozzá kedve, vagy ignorálni annak, akinek nincs ehhez türelme.
A (valószínűleg eleve hamisított) műholdfotóba való belepiszkálás, szöveg-átírás, bele-montírozás, photo-shopolás, és annak valóságos eredetiként való közlése viszont már tudatos HAMISÍTÁSSAL elkövetett HAZUGSÁGOT jelent.
Ha ez belefér a fórum szabályzatába, akkor sajnálom, de az a szabályzat szerintem rossz.
 

czulu

Well-Known Member
2014. február 1.
2 274
95
48
Videó a lelőtt orosz gépről.
https://www.youtube.com/watch?v=YoGAcgz9HOg

CUkBKC7W4AATHy_.jpg


A túlélő pilótát elfogták.

9 óra 39 perc a julika hozzászólásának időpontja. Ami az ukrán eseményekhez képest meglepő lehet, egyrészt a működőképes kamera, másrészt a 'valószínűleg' fényképezésre használt 'hát nem mobil' eszköz hangja a háttérben. Mondjuk én is kapásból a videó címe (لحظة سقوط طائرة مقاتلة روسية في جبل التركمان بريف محافظة اللاذقية شمال غربي سوريا) alapján kezdem el keresni infókat az esetről...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 884
65 683
113
<blockquote rel="blogen"><blockquote rel="fulcrum11">Töröko. gazdasági blokádja a BRICS részéről elképzelhető?

A világ arra figyel, hogy milyen választ tudnak adni az oroszok egy ilyen kihívásra. Merthogy a törökök most beléjük kötöttek.
</blockquote>

Ez így van. A Nato teszteli az oroszokat , hogy miképp reagálnak egy ilyen helyzetre....Szerintem ebben nem csak a torokok keze van.</blockquote>

Egyértelmű, és meg is védik szavakkal a törököket Washingtonból akár igazuk van akár nem. Az EU+Nato pincsik meg úgyis úgy ugrálnak ahogy Washington parancsolja. A Nato lelőtt egy orosz bombázót amelyik terroristákat bombázott. Viszont a boszporusz miatt az oroszok nem ugrálhatnak nagyon. Elegáns megoldás az lenne ha letakarítanák szárazföldön Törökország határai mellett a kecskebaxókat és csak Szír + Kurd terület maradna végre. Ezzel két legyet ütnének egycsapásra,sőt 3-at. Az orosz nép a mai nap után ebbe szvsz belemenne. Az ilyen törzsekből mint amik arrafelé kódorognak ha el is veszik néhány az előfordul , nem keresi senki. Júdeában is volt régebben már hasonló eset hogy elveszett egy két törzs.
 

csokibacsi

Member
2015. június 19.
201
0
16
<blockquote rel="Fade">ulippó: Már elnézést de ez egy forum. A forum szabályzatok ellen nem vétett. Ami hibája, hogy rendszeresen más a véleménye.
Értem én, hogy Jehova...

Szóval kapjatok már magatokhoz.

Ez eredetileg egy technikai fórum volt, ahol viszonylag jó hatásfokkal lehetett új információkat szerezni. Ez a Pistagyerek az ukrán topicban már megmutatta mennyire futja neki: a tények helyett ideges vágyálmait közvetíti, általában mindegy neki, hogy mihez szól hozzá, csak ruszofób lehessen. Szerintem, ha lenne olyan topic, hogy a brazil méztermelés a szuahéli datolyatermesztés függvényében, abból is azt hozná ki, hogy az oroszok miatt xar... :D
Amit csinál, annak köze nincs vitához, érveléshez. Ha olyan kérdést kap, amire nem tud válaszolni (vagy csak kínos, mert szembesíti a korábbi hazugságaival) akkor azt elegánsan figyelmen kívül hagyja, és igyekszik más irányból idepiszkítani.
Szóval nem ellenvéleményről van szó, egyszerű rosszindulatú és mocskos csúsztatásokról. Egyébként te éppen moderátor vagy? Vagy miért is kapjunk magunkhoz? Ez egy fórum, és ha visszaolvasod, kb. 10-15 rendszeres hozzászóló van. A többi csak olvassa. Namost ha ezek a hozzászólók úgy gondolnák, hogy átköltöznek egy másik fórumra, akkor ez a topic behal, mert megszűnik az információforrás. És marad Pistagyerek egyedül, esetleg veled. És akkor lehet olvasgatni az ő süketeléseit.
Tényleg, nem lehetne egy Ulippo topicot nyitni, ahol mondjuk csak ő szólna hozzá, és akit érdekel, olvassa ott. Itt azért elég nagy többség szerint nemkívánatos...</blockquote>

Bálsoj Like:):):):):):):):): Sokszorosan....
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 884
65 683
113
<blockquote rel="ulippo">Hány orosz katona van Latakiában? Ha Törökország úgy dönt, hogy odavonul, akkor fél óra az út, egy óra a csata, másfél óra és vége az orosz jelenlétnek Szíriában. A repülőket hazaviszik hadizsákmányként, a Dardanellákat lezárják, kikiáltják Novoturkiát oszt ennyi. Iván semmit se tehet.
Mert ez csak így megy....
Hol élsz te, biciklibelsőben?</blockquote>

Kár hogy ignoráltam julit, jókat lehet röhögni rajt. Nem lehet azt az ignorét visszacsinálni? Te kis süsü akkor a támadó török sereg elhamvad, mégpedig gyorsabban mint fél óra. Ugyanilyen elv szerint. Amúgy van még mit ennetek odaát ukránban? Én itt már köszvényt kapok a sok hústól. Ja és a Kárpátaljai árvízzel olvasom hogy nem bírtok, tőlünk kell menni védeni, na de csak a Tiszától ám.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 884
65 683
113
A The Guardian idézett egy újabb részletet Vlagyimir Putyin sajtótájékoztatójából. "Régóta láthatjuk, hogyan megy hatalmas mennyiségű nyers és feldolgozott olaj az Iszlám Állam által ellenőrzött területekről Törökország felé. A terrorszervezet így finanszírozza önmagát" - mondta Putyin. Szerinte Törökország annak ellenére "szúrta hátba" Oroszországot, hogy Amerikával korábban megállapodtak a Szíria felett végrehajtott manőverek biztonságáról. "Mint tudjuk, Törökországnak is támogatnia kellene a terrorizmus elleni harcot az amerikaiakkal koalícióban" - mondta Putyin. "Ha viszont azt látjuk, hogy van egy terrorszervezet, amelyik milliárdokkal gazdálkodhat, ráadásul ott áll mögötte támogatóként egy egész állam, akkor megértjük, hogy honnan veszik a bátorságot kegyetlen gyilkosságaikhoz világszerte" - tette hozzá Vlagyimir Putyin.

Ok ez a nyugatnak szól, de szerintem Párizs,London,meg a többi lexarja amit most Putyin mondott. Persze mindenki harcol a terrorizmus ellen,még a törökök is,csak ki így,ki úgy.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
Most akkor foglaljuk össze így lapzárta előtt:
- Egy darab Szu-24 csobbant F-16 által, személyzet 1 KIA + 1 POW (???)
- A kimentésére indult Mi-8 találatot kapott, 1 KIA, a kényszerleszállt gépet szétaknavetőzték (???) a turk (???) nemisannyiraszélsőségesek (???)

De a TOW-al állítólag szétszedett Mi-24-el mi van. Az orosz volt egyáltalán vagy szír ? Mert arról az orosz források kussolnak.
Erről tud valaki valamit?

Ez nem az oroszok napja volt, de szerintem jön még kutyára dér.
A Szu-35 topik közönsége gondolom most egy AMRAAM vs R-27 párharcban reménykedik, de valószínűleg most elmarad a revans.
Vlagyimir Vlagyimirovics inkább majd kér cserébe valamit.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 845
81 322
113
Ez a két figura filmezte le az orosz gép lelovését-véletlenul
68120d1448402684-photo.jpg

http://www.aa.com.tr/en/turkey/anadolu-agency-team-witnesses-downing-of-russian-jet/480710
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 884
65 683
113
Orosz HM sajtótajékoztató most: mai naptól kezdve minden orosz gép vadászgépes fedezetet kap, erősítik légvédelmet orosz bázís felett, "Moszkva" cirkáló közelebb megy latakiai parthoz, hogy maximálisan lefedje légteret S-300 rendszerrel, minden potenciálisan veszélyes gépre lőni fognak, Törökországgal minden katonai kapcsolatot megszüntetnek.

Mi az a minden potenciálisan veszélyes gép? Sokkal egyszerűbb lenne a pár szír gépnek orosz IFF-et adni és akinek nincs arra megy a rakéta, bárki is az. Legalább nem szaglászna arra mindenki. Joga úgyis csak az orosznak és a szírnek van arrafelé repkedni.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
<blockquote rel="varga dima">Orosz HM sajtótajékoztató most: mai naptól kezdve minden orosz gép vadászgépes fedezetet kap, erősítik légvédelmet orosz bázís felett, "Moszkva" cirkáló közelebb megy latakiai parthoz, hogy maximálisan lefedje légteret S-300 rendszerrel, minden potenciálisan veszélyes gépre lőni fognak, Törökországgal minden katonai kapcsolatot megszüntetnek.

Mi az a minden potenciálisan veszélyes gép? Sokkal egyszerűbb lenne a pár szír gépnek orosz IFF-et adni és akinek nincs arra megy a rakéta, bárki is az. Legalább nem szaglászna arra mindenki. Joga úgyis csak az orosznak és a szírnek van arrafelé repkedni.</blockquote>

Kíváncsi vagyok, hogy az izraeli Hezbollah-bombázgatásokat szír területen ez mennyiben fogja érinteni. Bár ha az ellenségem ellensége a barátom, akkor lehet hogy a oroszok hirtelen együttműködőek lesznek. A török-izraeli kapcsolatok ugyanis az utóbbi időkben nem túl rózsásak, biztos emlékeztek, a gázai blokádot kijátszó hajók elleni kommandós-akció miatt rúgták össze a port anno.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 884
65 683
113
<blockquote rel="ulippo">A Rosszia1 TV-csatorna kiadott egy műholdfelvételt a lelövésről. A képet megvizsgálta az Orosz Mérnökök Szövetsége és szerintük hiteles.
CUkY-l9WcAEMZds.jpg:large

Hát ez qrva nagy, Ulippo te egy igaz fax vagy!
</blockquote>
Elsőre nem rossz, majd egy órát kínlódott vele amíg összevágta, ne szidd.:D Donyeck mint Törökország ... :XD Tényleg kár hogy blokkoltam Julit, ma már másodszor vagy harmadszor nevettet meg.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 884
65 683
113
<b>Sheikh Imran Hossein:

Vissza kell adni Konstantinápolyt az oroszoknak, mert ez a Próféta akarata.</b>

Kéretik végignézni (angolul van):
https://www.youtube.com/watch?v=4va1NQ5Lzck

És hogy-hogynem, nini:

dugin-hosein.jpg


Szóval:

Hn19xedSNdI.jpg


Nyjás-mjás, Kostantinápoly (Isztambul) a miénk lesz!

(mint a Krím)
https://www.youtube.com/watch?v=TBKN7_vx2xo

Vazz, én meg már meg akartam keresni a térképen hol van az a Konsztantyinopol ukránban.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
Mikor fogynak már ki ezek a rohadékok...

Morek, Hama-tól északra :
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=9mSpxIzpUdY

Aleppo-tól délre :
https://www.youtube.com/watch?v=WpqWxp6nG0Y&feature=player_detailpage
http://wikimapia.org/#lang=de&lat=35.96140