Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Értem.
Ezeken a gépeken is ilyen SPO van? Csak azért kérdezem, mert 2015 van és számomra nem tűnik túl bonyolultnak az, hogy valami ütősebb saját besugjelzőt fejlesszenek, ami persze semmit sem ér, ha nincs besugárzás, amit jelezzen.
A lelőtt Szuhoj a 83-sa oldalszámú(RF90932 széria szám) SZU-24M volt.
Az M senkit ne tévesszen meg ez nem a legmodernebb változat,annak M2 a megnevezése.
Így is lesz: nagyon fog vigyázni rá, közvetlenül az íróasztala mellé állítja majd. Kitömve.Én Putyin helyében most úgy vigyáznék Erdoganra mint édes gyermekemre.
VIDEO France attacks ISIS In Syria 11/16/2015https://www.youtube.com/watch?v=Q_nkAhppr7Y
Így is lesz: nagyon fog vigyázni rá, közvetlenül az íróasztala mellé állítja majd. Kitömve.</blockquote><blockquote rel="melampo">Én Putyin helyében most úgy vigyáznék Erdoganra mint édes gyermekemre.
VIDEO France attacks ISIS In Syria 11/16/2015https://www.youtube.com/watch?v=Q_nkAhppr7Y
<b>Capslock:</b>
Köszönet a videóért, belenéztem, számomra túl sokat nem mond azon kívül, hogy ez valami 70-80-as évekbeli szovjet kütyü. Belenéztem az oldalvideóknál Collins nevű transzpondenről készült filmbe is, az is hasonló.
Súgást kérnék, hogy mit kellene látnom a tranzisztor-városokon kívül, mert nem értek hozzá és fogalmam sincs, hogyan néz ki vagy hogyan kellene kinéznie egy ilyen mai modern szerkentyűnek.
Ha jól láttam, akkor ilyesmik voltak már a Mig-21-eseken is, de nem tudom, hogy a lelőtt Fenceren is ez volt-e, vagy valami modernebb.
Ha tényleg infra rakétával lőtték le, akkor meg mindegy, nem?
Ha nincs sugárzás a rakéta részéről, akkor nincs mit jelezni.
A videóból az derül ki, ami a videó nélkül is ismert, hogy egy analóg műszerről van szó. Mindent kijelez, ami az érzékelési tartományába esik. Földön tényleg sokszor ad téves jelzést, de a levegőben, ahol a rádiózaj kisebb, jól használható műszer. Jelzi a fenyegetés irányát, a jelerősséget, elsődleges és másodlagos fenyegetést, az elsődleges és másodlagos besugárzó típusát (6 típus, amiből az egyik a vadászgépek). Középen egy piros lámba villog, ha folyamatos besugárzást kap, azaz rakétaindítást érzékel.
Nem egy űrkorszaki cucc, de a feladatát ellátja. Az F-16-os radarját is biztosan jelezte, de a Szu-24 személyzete nem foglalkozott vele, mert nem gondolták, hogy egy török vadászgép lőni fog rájuk. A rakéta aktív radarját is valószínűleg jelezte (ha AMRAAM volt), de akkor már nem volt mit tenni. Persze ha Sidewinder volt, akkor nem jelezhetett semmit.