[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

vendeg2

Well-Known Member
2015. február 6.
513
471
63
Torokországba szállították a lelott Szu-24-es pilótájának holttestét.
A torok kormányfo szerint átadják Oo-nak.

Na ez is hogy került török területre? A határ itt sem számított? Ott vannak az oroszok nem messze de ez a hullagyalázó török gazember banda ezt is fel akarja használni, hogy valahogy visszakússzon a lábtörlő alatt...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 872
113
A szíriai turkmén "mérsékelt lázadók" egységei foleg torokországi torokokbol állnak. Torok titkosszolgálatok és torok extrémista szervezetek tagjai.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 872
113
Az Erdogan diktatúra legújab áldozata. Lelotték Erdogan egyik poltikai ellenfelét, egy ugyvédet...
https://www.youtube.com/watch?v=V8XqkirjDME
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Na ezt nem így akartam:

2015. november 24. napja igazán izgalmas volt, már ha valaki komolyan gondolja, hogy a hatalom birtokosainak célja bármely országban a gyors és hirtelen halál lenne. Szerencsénkre ez nem így van, a “hatalmasok” általában még több hatalmat és pénzt akarnak, esetleg nőket vagy fiúkat, még több pénzt és a napi betevő kokót, de meghalni… Na, azt nem.
Igen, az orosz Szu-24-es lelövéséről van szó, hiszen repüléssel foglalkozó weboldal vagyunk, úgyhogy összefoglalnánk, hogy nagyjából mit lehet sejteni jelenleg a történtekről. Szokás szerint nem állítjuk, hogy nekünk van igazunk: sem a törökök, sem az oroszok nem kötötték orrunkra a tényleges történéseket.
http://www.kerozingozos.hu/2015/11/28/a-kebab-es-a-medve/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Azt előzőt töröljétek majd, köszi. Valami szarakszik a gépemen, mert nem mindig jegyzi meg amit bemásolok, és az előzőleg a vágólapra tett dolgot illeszti be. :p
Mea culpa...!
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
Kiszámoltam menyit ér az 500 kamion amit lebombáztak az Oroszok.Nem akarok túlozni ezért csak 5 millió per darabbal számolók , pedig biztos volt amelyik többet ért de legyen ez.Tehát 500 kamion ára 2,5 milliárd forintba kerül.A Törökök a kamionok bombázása után lőtték ki az szu-24-t , hááát biztos nem őrültek neki.Plusz amióta tudják hogy szükségük van rájuk az Eu-nak ( a bevándorlok miatt ) , azóta nagy az arcuk !!! Amúgy nem értem az Oroszokat miért csak 1,5 hónap múlva kezdték el bombázni az olaj szálllitó kamionokat , mint tudjuk ha nincs olaj nincs máni-fegyver és a többi...Szerintem az Amcsik is benne voltak ebben , valószinűleg megigérték hogy bevédik a Törököket ha gond van !!!
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 338
20 789
113
A törökországi kurd területeken rendszeresek az összecsapások a katonaság/rendőrség és a kurdok között. Jóformán minden hétre jut 3-4 halott a hivatalos szerveknél és a kurdok se hallhatatlanok.
Éves viszonylatban még ez is több száz halottat jelent.

Ott senki nem fogja hanyatt vágni magát, ha egy szír invázióban lesz ennél több is.
 

vendeg2

Well-Known Member
2015. február 6.
513
471
63
Plusz amióta tudják hogy szükségük van rájuk az Eu-nak ( a bevándorlok miatt ) , azóta nagy az arcuk !!!

Nincs rájuk szükség, a görögökre lenne, hogy lezárják a határukat és akkor a migráncsok megeszik a törököket.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 353
26 594
113
Ha már az olaj kutaknál tartunk. Egy légideszant hadosztály elég hamar kitakaríthatná a környéket és utána légihíddal biztosítani lehetne az utánpótlást, + harci helikopterek támogatásával pedig elég távol lehetne tartani az IÁ-t. Ha az IÁ utánpótlását folyamatosan tűz alatt tartanák (a sivatagban ez nem okozhat problémát), akkor rövid idő alatt nagy területeket lehetne visszafoglalni.

Úgy tudom, hogy az oroszoknál rengeteg rendszerből kivont egyhajtóműves katonai repülőgép van (még a '90-es években leállították az összeset). Azokból nyugodtan adhatna a szír légierőnek több tucat MiG-23BN/27, Szu-17/22 repülőgépet.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 353
26 594
113
Ha a törököket bevesszük az EU-ba, akkor a rengeteg menekültet is megkapjuk gratisz. Ez nem lenne probléma?
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 447
63 816
113
Most pedig megkezdem az állomány ideológiai átképzését:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156274570935483&id=366029555482&__mref=message_bubble

:)
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
<blockquote rel="varga dima"><blockquote rel="ulippo">Mondtam én, hogy ebből nagy egymásra találás lesz.
Ukrán aktivisták készítettek egy remek kis videót a török légierő hőseiről akik hazájuk légterét védik.
https://www.youtube.com/watch?v=ZIJGMfJeKrw

<b>Török légerő hősei.....Köszi ulippo.....jó nevettem az egészen! Ez a két nemzet tuti egymásra talált!!! Az egyiknek szinte nincs is a légerő....csak youtube-s rajzolás.... Másiknak még a hőssége mindössze abból áll, hogy aljas modon hátba támad és aztán rögtön összeszart gatyával NATO-t hívogat.....nehogy baja legyen.</b></blockquote>


Dima

Te azt nem tartod hatbatamadasnak sot aljas hatbatamadasnak ha valaki egy olyan testverorszagot tamad meg es szakit ki belole teruleteket amelyik eppen belso valsaggal kuszkodik es semmi ereje nincs vedekezni ?

Mi ez ha nem aljas hatbatamadas ?

Amugy a legigyozelmek donto tobbsege hatulrol tortenik mert ennek ilyen a termeszete.
</blockquote>

Én tisztában vagyok, hogy milyen a légigyőzelem természete....Nem ezzel van a baj... Olyan rossz íze van az egésznek. Olyan, mintha két szomszéd megbeszéli, hogy, ha a néha kerítésen áteső gyerekek rosszalkodnak..., akkor hívjuk egymást. Erre következő nap az egyik szó nélkül lesből lelövi a másiknak a gyerekét, aki épp csak egy lábát dobta át a kerítésen.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 298
68 396
113
http://www.magyartudat.com/winchesterek-triesztben-az-olaszok-titkos-torok-fegyverszallitmanyt-foglaltak-le/

Ez nem az a szállítmány amit Cipruson vagy Krétán fogtak meg a görögök pár hónapja ugye? Arról az volt a halandzsa hogy Líbiába megy valamelyik (ki tudja melyik) félnek. Az is sörétes fegyver volt ha jól emlékszem. Vagy tévedek? Mert volt arról is hír hogy Európába szánták valójában. Még ha jól emlékszem Torockai fb oldalán olvastam.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 931
13 269
113
<blockquote rel="Kulso_54">http://www.magyartudat.com/winchesterek-triesztben-az-olaszok-titkos-torok-fegyverszallitmanyt-foglaltak-le/

Ez nem az a szállítmány amit Cipruson vagy Krétán fogtak meg a görögök pár hónapja ugye? Arról az volt a halandzsa hogy Líbiába megy valamelyik (ki tudja melyik) félnek. Az is sörétes fegyver volt ha jól emlékszem. Vagy tévedek? Mert volt arról is hír hogy Európába szánták valójában. Még ha jól emlékszem Torockai fb oldalán olvastam. </blockquote>

Nem. Ez egy másik. Az nem Európába szánták, hanem Líbiába. Ezt viszont Európába vitték. Természetesen kizárólag sport és vadászati célra, ezért ment engedély nélkül.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
<blockquote rel="antigonosz"><blockquote rel="Kulso_54">http://www.magyartudat.com/winchesterek-triesztben-az-olaszok-titkos-torok-fegyverszallitmanyt-foglaltak-le/

Ez nem az a szállítmány amit Cipruson vagy Krétán fogtak meg a görögök pár hónapja ugye? Arról az volt a halandzsa hogy Líbiába megy valamelyik (ki tudja melyik) félnek. Az is sörétes fegyver volt ha jól emlékszem. Vagy tévedek? Mert volt arról is hír hogy Európába szánták valójában. Még ha jól emlékszem Torockai fb oldalán olvastam. </blockquote>

Nem. Ez egy másik. Az nem Európába szánták, hanem Líbiába. Ezt viszont Európába vitték. Természetesen kizárólag sport és vadászati célra, ezért ment engedély nélkül.</blockquote>

Itt van ugyanez a hír a Reuters-en:

http://www.reuters.com/article/2015/11/26/us-italy-crime-shotguns-belgium-idUSKBN0TF1SV20151126#RWddU97Fai50XbA8.97

"World | Thu Nov 26, 2015 10:27am EST
Related: World
Italian police seize 800 shotguns bound for Belgium: statement
ROME

Italian police seized almost 800 shotguns bound for Belgium from Turkey from a truck that arrived in the northeastern port of Trieste, a statement said on Thursday.

The finance police, who are often in charge of port security, said that while customs rules had not been violated, the Turkish truck driver did not have the licenses needed to transport the 781 Winchester SXP shotguns.

Pump-action Winchester SXP rifles are made for hunting and are not considered assault weapons, but police said they had "substantially" increased their border inspections in the wake of the Nov. 13 Paris attacks and subsequent alert in Belgium.

"Given the delicate nature of the cargo, its origin and its destination, the documentation regarding the rifles was immediately examined," the statement said.

According to the company's website, the shotguns seized are the fastest pump-action rifles in the market, capable of delivering three shots in half a second.

The Islamist militants who killed 130 people in the French capital mainly used Kalashnikov assault rifles, or AK-47s.

(Reporting by Steve Scherer; Editing by Alison Williams)

Read more at Reutershttp://www.reuters.com/article/2015/11/26/us-italy-crime-shotguns-belgium-idUSKBN0TF1SV20151126#7y5ewM2CvYxmJWOe.99"
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
Ha már az olaj kutaknál tartunk. Egy légideszant hadosztály elég hamar kitakaríthatná a környéket és utána légihíddal biztosítani lehetne az utánpótlást, + harci helikopterek támogatásával pedig elég távol lehetne tartani az IÁ-t. Ha az IÁ utánpótlását folyamatosan tűz alatt tartanák (a sivatagban ez nem okozhat problémát), akkor rövid idő alatt nagy területeket lehetne visszafoglalni.

Úgy tudom, hogy az oroszoknál rengeteg rendszerből kivont egyhajtóműves katonai repülőgép van (még a '90-es években leállították az összeset). Azokból nyugodtan adhatna a szír légierőnek több tucat MiG-23BN/27, Szu-17/22 repülőgépet.

Ennyi , az olajkutakat miért nem támadják meg a vdv-kel , harcihelikopterekel ? Egyáltalán bombázták azokat egyszer is ? Mindenki tudja hogy egy hadseregnek a gyenge pontja az utánpótlás = pénz !!! Mivel nincsen légvédelme az ISIS-nek egy AC-130 gunship féle repülővel nagyon meg lehetne szórni őket !!! Például ha elfoglalnák az olajkutakat és jőnne egy ellentámadás , akkor az égen körözgető gunshipnek megadni a kordinátájukat , ami rendesen megszórná őket !!!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 298
68 396
113
<blockquote rel="ghostrider">Ha már az olaj kutaknál tartunk. Egy légideszant hadosztály elég hamar kitakaríthatná a környéket és utána légihíddal biztosítani lehetne az utánpótlást, + harci helikopterek támogatásával pedig elég távol lehetne tartani az IÁ-t. Ha az IÁ utánpótlását folyamatosan tűz alatt tartanák (a sivatagban ez nem okozhat problémát), akkor rövid idő alatt nagy területeket lehetne visszafoglalni.

Úgy tudom, hogy az oroszoknál rengeteg rendszerből kivont egyhajtóműves katonai repülőgép van (még a '90-es években leállították az összeset). Azokból nyugodtan adhatna a szír légierőnek több tucat MiG-23BN/27, Szu-17/22 repülőgépet.

Ennyi , az olajkutakat miért nem támadják meg a vdv-kel , harcihelikopterekel ? Egyáltalán bombázták azokat egyszer is ? Mindenki tudja hogy egy hadseregnek a gyenge pontja az utánpótlás = pénz !!! Mivel nincsen légvédelme az ISIS-nek egy AC-130 gunship féle repülővel nagyon meg lehetne szórni őket !!! Például ha elfoglalnák az olajkutakat és jőnne egy ellentámadás , akkor az égen körözgető gunshipnek megadni a kordinátájukat , ami rendesen megszórná őket !!!</blockquote>

Már korábban el lett mondva hogy a kutakhoz a szír kormány ragaszkodik. Nem akarják hogy teljesen szétrombolódjanak mert bíznak benn hogy visszaszerzik őket és akkor jönni fog a pénz amire nagy a szükségük ugye. Viszont ha szétbombázzák őket nehéz lesz újra felépíteni beüzemelni,és drága is emlékezz Irakra. Viszont egyrészt a szíreknek egyre kevesebb már bármibe is a beleszólása,másrészt nem lesz egyhamar visszafoglalva az olaj és gázmező amiket szeretnének mert lassan haladnak előre.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 298
68 396
113
Ariha
CU-Q1VRWIAAZxOl.jpg

CU99vN2U8AA7zEu.jpg
CU99vQ6UAAAp4aR.jpg