[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 224
113
Nálam lehet rendelni, ha az Ignore nem használna :

CWq7yz2WsAAONoI.jpg
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Kár, hogy csak olvasni tudsz, de értelmezni nem, sokmindentől megkímélnéd az embert:) Direkt nem általánosságban ölésről, gyilkolásról írtam, vagy épp kivégzésről, mert az -sajnálatos- velejárója a háborúnak. Hanem többek közt ennek körítéséről.

Mellesleg az a videó, amit beraktál pont nem erősíti meg állításod, mert vagy már halott embereket ásnak elő, vagy mutatnak, amiről sem Te sem én nem tudhatja, hogy valójában ki és miért végezte ki őket, illetve láthatunk még olyan jeleneteket, ahol embereket vernek, de nem sokkal brutálisabban, mint egy átlagos hétvégén Marseille-ben, ja meg a végén valakik, valamit ordítanak, de, hogy kik és mit, megint nem tudjuk. Ez fényévnyire van a szándékos propaganda gyilkosságoktól, keresztre feszítésektől, jihad jonnyétól.
 

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
Az Assad rezsim kegyetlensége, embertelensége elég jól dokumentált. Csak olvassátok.
https://www.hrw.org/node/284486
 

kalapacs

Member
2015. november 27.
565
3
18
Asszadék felajánlották a korábbi években, hogy a normálisabbakkal hajlandóak tárgyalni és ha leteszik a fegyvert, akkor amnesztiát kapnak. Ezzel sokan éltek is. Valószínűleg ezek voltak azok, akik valami változást, jobb életet akartak (hogy mennyire volt ez jogos, vagy nem jogos, arról lehet vitatkozni, de most és már nem erről szól a dolog). Akik pedig inkább harcolnak együtt őrült, szélsőséges iszlamistákkal, akik külföldről jönnek, külföldről pénzelik őket, azokat had vegye már egy kalap alá az ember. (Ismered azt a magyar mondást, hogy madarat tolláról, embert barátjáról?) /Tudom, azt fogod majd mondani, hogy az asszad rezsimet is támogatják külföldről... csak itt a folyamat sorrendjére kell figyelni! Nem az oroszok, irániak mentek oda és támogatták kezdetektől fogva az egyik oldalt./

Mellesleg igazából érdemben nem reagáltál a hozzászólásomra, csak az amerikai "propagandát mondod vissza", és kiállsz olyan morális ""értékek"" mellett, mint az egy perc hírnévért, rettegés keltésért, és beteges ingerekből, ártatlan emberek showműsorba illő értelmetlen kivégzése, annak propagálása. Majd ha Asszadék is keresztre feszítenek, tankkal taposnak, százasával lőnek fejbe, fojtanak vízbe, birka módjára elvágják emberek nyakát, akkor tőlük is el kell fordulni, őket is terroristának kell bélyegezni, de még mindez csak az egyik koalícióra igaz, addig csak az egyik oldal lesz a terrorista.

Mikor volt ez a felajanlas ? Kik voltak azok akik elfogadtak ezt ?

Csak mert idaig Asszadek kizarolag az ero nyelven beszeltek barkivel akik nem ertettek veluk ellent. Kulon borton a politikai foglyoknak stb stb. Ez a polgarhaboru nem a semmibol jott. Mar ott gyulemlett a feszultseg evtizedek ota. Egy dinasztikus alapokon uralkodo csalad aki elnyomja az orszaqgaban a tobbseget. Amikor meg azok ewngedmenyeket aksrtyak akkor jott a terror. Ennek lett vege a polgarhaboru kirobbanasa. Azota erdemi targyalasos kezdemenyezest nem hallottam bar lehet tevedek.
 

lgabo

Well-Known Member
2015. március 18.
998
810
93
<blockquote rel="szegcsab">Irak, Ramadi. Autóbomba "Abu Alia al-Misri" egyiptomi (!) származású öngyilkossal :

CXAoQ2RU0AAcA8T.jpg

Nem értem, hogy ha úgyis meghal ő is a robbantásban, a nevét is lehet tudni, miért takarja/takarják az arcukat?
</blockquote>

hát mer nagy a por :-D
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Kalapács! Az elmúlt évben, években. Ne várd, hogy így, karácsony délben keressek több hónapos, éves hivatkozásokat, mert engem nem fizet ezért senki, aki meg nem hiszi, járjon utána. :D

Mondtam én valahol, valaha olyat, hogy az asszad rezsim tökéletes és hiba nélkül való volt? Nem.
De! Asszad az ellene fellázadt csoportokkal szemben alapjaiban véve hazai támogatású volt, ezért is szorult vissza annyira és a veszteségek miatt lett ráutalva orosz és iráni, valamint hezbollah segítségre, szemben azokkal a magukat felkelőknek tartó csoportokkal, akik kezdetektől fogva jelentős európai, USA, és k.-keleti támogatásban részesültek (értsük ez alatt média támogatás, fegyverek, pénz, információ) és ezrével jöttek a kiképzett harcosok. Asszad pedig -legalábbis szememben- pont ezzel legitimálta magát.

Társadalmi feszültségeket, töréspontokat minden országban lehet találni, ha nem elég nagy ez a töréspont, akkor rásegítenek. Van rá példa nem egy. Nyilván Szíria esetében is volt ilyen töréspont és nyilván volt (mint már írtam is), aki a jobbítás szándékával lépett fel a maga vélt vagy valós sérelmei miatt, de valahogy mégsem ezek az erők vannak túlsúlyban az ilyen olyan csoport közt és mégis igen nehéz különbséget találni egy dzsihadista és egy fsa-s viselkedése közt.

Mellesleg, ha megnézed a jelenkori eseményeket erős párhuzamokat láthatsz Ukrajnával. Ugyan az a kaptafa. Vannak a jófiúk, akiket támogatunk, sztárolunk, sajnálunk és vannak a rosszak, akikre minden balhésabb dolgot, minden piszkos munkát, minden beavatkozásunkat rá tudjuk fogni. Ja és persze egy oldalon belül. ...vannak véletlenek.:)
 

rocky

Member
2015. december 25.
42
0
6
<blockquote rel="phaidros">Asszadék felajánlották a korábbi években, hogy a normálisabbakkal hajlandóak tárgyalni és ha leteszik a fegyvert, akkor amnesztiát kapnak. Ezzel sokan éltek is. Valószínűleg ezek voltak azok, akik valami változást, jobb életet akartak (hogy mennyire volt ez jogos, vagy nem jogos, arról lehet vitatkozni, de most és már nem erről szól a dolog). Akik pedig inkább harcolnak együtt őrült, szélsőséges iszlamistákkal, akik külföldről jönnek, külföldről pénzelik őket, azokat had vegye már egy kalap alá az ember. (Ismered azt a magyar mondást, hogy madarat tolláról, embert barátjáról?) /Tudom, azt fogod majd mondani, hogy az asszad rezsimet is támogatják külföldről... csak itt a folyamat sorrendjére kell figyelni! Nem az oroszok, irániak mentek oda és támogatták kezdetektől fogva az egyik oldalt./

Mellesleg igazából érdemben nem reagáltál a hozzászólásomra, csak az amerikai "propagandát mondod vissza", és kiállsz olyan morális ""értékek"" mellett, mint az egy perc hírnévért, rettegés keltésért, és beteges ingerekből, ártatlan emberek showműsorba illő értelmetlen kivégzése, annak propagálása. Majd ha Asszadék is keresztre feszítenek, tankkal taposnak, százasával lőnek fejbe, fojtanak vízbe, birka módjára elvágják emberek nyakát, akkor tőlük is el kell fordulni, őket is terroristának kell bélyegezni, de még mindez csak az egyik koalícióra igaz, addig csak az egyik oldal lesz a terrorista.

Mikor volt ez a felajanlas ? Kik voltak azok akik elfogadtak ezt ?

Csak mert idaig Asszadek kizarolag az ero nyelven beszeltek barkivel akik nem ertettek veluk ellent. Kulon borton a politikai foglyoknak stb stb. Ez a polgarhaboru nem a semmibol jott. Mar ott gyulemlett a feszultseg evtizedek ota. Egy dinasztikus alapokon uralkodo csalad aki elnyomja az orszaqgaban a tobbseget. Amikor meg azok ewngedmenyeket aksrtyak akkor jott a terror. Ennek lett vege a polgarhaboru kirobbanasa. Azota erdemi targyalasos kezdemenyezest nem hallottam bar lehet tevedek.</blockquote>

Nos, Maestro igen rossz híreim vannak.

1. Amikor 2011-ben az ENSZ tényfeltáró bizottsága (szaúdi és katari részvétellel!!) Szíriában járt, akkor megállapítást nyert, hogy Asszad támogatottsága a szír nép körében 65% felett volt. Erre a szaúdiak és a katariak villámszerüen elhagyták az ENSZ bizottságot és hazautaztak. Az ENSZ jelentésröl meg igen nagy volt a hallgatás, de letölthetö egyes AMERIKAI egyetemek honlapjáról.

2. A Le Figaro és a Washington Post 2015. novemberi felmérései szerint ma Asszad minimum 80%-os támogatottságot élvez a szír népesség körében. Remélem nem állítod, hogy a Le Figaro és a Washington Post russzofil és Asszad-barát sajtótermékek volnának. Nem csoda, hogy az USA meg szövetségesei hallani sem akarnak arról, hogy a szírek maguk választhassanak vezetöt. Ehelyett van "Szíria-konferencia" szírek nélkül: Mint anno a gyarmattartó hatalmak eldöntötték, hogy ki lehet kormányzó/alkirály, stb. egy gyarmaton.

3. Én Németországból írok, s itt a hivatalos narratíva kb. egy héttel ezelött 180 fokos fordulatot vett. Már "kívülröl gerjesztett szíriai polgárháborúról" megy a csevely, a német titkosszolgálatokat felügyelö miniszter Damaszkuszban tárgyal és a németek megkezdték a damaszkuszi német nagykövetség újranyitásának elökészületeit. Gyokorlatilag "the game is over" a törvényes kormány ellen harcoló terroristáknak (akiknek egyébként minimum 60%-a nem szír, s ez a helyzet az ENSZ alapokmánya szerint is kimeríti egy független ország elleni fegyveres agresszió tényét).

4. Még info csak neked: Anno az Asszad ellen tüntetök 2011-ben többször összetüzésbe kerültek a helyi hatóságokkal, mert azok nem akarták nekik kifizetni a "spontán" tüntetésekért valakik (hármat találgathatsz, hogy kik) által megigért zsozsót.
 

rocky

Member
2015. december 25.
42
0
6
Már több, mint egy éve olvasom a HTKA-t. Végre egy fórum, amit eddig viszonylag kevés fizetett atlantista troll rombol (bár ulippo meg most a szartomi, kalapács, stb. is beszálltak: Szegények nyugdíja/zsozsója olyan kevés lehet, hogy most pár garasért még itt is prostituálniuk kell magukat. Minden részvétem nekik, de egyszerüen le kell öket magasról ejteni: Elöre kiadott szövegblokkokat ismételgetnek, de láthatóan egyre fantáziatlanobbak a tartótisztjeik). Én Németországból írok, s a fö hozzájárulásom a szír helyzet németországi megítéléséröl szóló beszámolók lehetnek.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Azért nem mindenki fizetett bérkommentelő, csak azért, mert teljesen más a véleménye. No meg az is naív dolog, hogy valaki csak az egyik "oldalról" feltételezi, hogy ezen módszerekkel él... ha meg annyira akarnánk csűrni, akkor biztos sokakra lehetne ráfogni, hogy ennek, vagy annak a szervezetnek "óradíjas" képviselője. :D
 

rocky

Member
2015. december 25.
42
0
6
Azért nem mindenki fizetett bérkommentelő, csak azért, mert teljesen más a véleménye. No meg az is naív dolog, hogy valaki csak az egyik "oldalról" feltételezi, hogy ezen módszerekkel él... ha meg annyira akarnánk csűrni, akkor biztos sokakra lehetne ráfogni, hogy ennek, vagy annak a szervezetnek "óradíjas" képviselője. :D

Igazad van, de elég könnyü azonosítani öket az elöregyártott text- és témablokkok ismételgetése alapján. Azonkívül más fórumokon is mindig ugyanazok a blokkok jelennek meg hasonló nickektöl. Eltérö vélemények rendben vannak, de ha messziröl ordít az elöre kiadott propagandaszövegek ismételgetése, akkor nincs szükség nagydoktorira a trollok azonosítására.
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
+Elég látványos volt, ahogy az elhanyagolt Ukrán topic-ról hirtelen váltottak Szíriára, ráadásul úgy, hogy egyből több évre visszamenőleg "tudtak" mindent.
 

atreides

Member
2015. december 25.
60
94
18
Tisztelt Fórumozók!

Már egy jó ideje követtem ezt a topicot, ami véleményem szerint rendkívül hiánypótló a magyar médiában és közösségi oldalakon, ugyanis félig szírként számomra eléggé frusztráló volt, hogy Magyarországon kerek-perec beveszik és kritika nélkül elfogadják a nyugati-szaúdi-katari-török és a "mérsékelt ellenzék" propagandáját az egyik országomról. De végre egy hely, ahol ez sokkal árnyaltabban foglalkoznak a témával.

Először is az ilyen nagy "nyugatosok" számára leszögezném, hogy egyáltalán nem voltam rendszerpárti, egyike voltam azoknak, akik támogatták a reformokat és a politikai élet átalakulását Szíriában. DE! Ez már nem a szírekről szól, ugyanis orosz-iráni beavatkozás 2015-ben ide vagy oda, de már 2012-től számítva nem szírek (sőt nem is mindig arabok), harcoltak a szíriai "demokráciáért", ami legtöbbször abban merült ki, hogy keresztényeket, alavitákat és a teljesen szekulárisan gondolkodó, kevésbé vallásos szunnitákat végeztek ki a nagy szíriai "demokraták". Ezeknek nagy része, azon kívül, hogy Aszad távozzon, alig egyharmada akar "demokráciát", kétharmada pedig saríiát szeretne az országban.

Tudom, hogy alapos agymosás ment itt végbe 5 év alatt, de Aszad még mindig hatalmon van, az állam nem omlott össze, mint a Líbiában (tehát Aszadnak még mindig van támogatása és van olyan, hogy szíriai nemzettudat), és érdekes módon a nagy "demokraták" menekülnek az országból Európába.