[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 224
113
A Jabhat al-Nusra új promóciós videója. Az eszem megáll, a bicska meg kinyílik a zsebemben :

https://youtu.be/NbgJ4QdPeBo
 

rocky

Member
2015. december 25.
42
0
6
Már a Reuters is megerösítette, hogy a kelet ghoutai terroristák vezetöje, Alloosh ma elbúcsúzott egy ruszki légitámadás eredményeképp (telibetrafálták a föhadiszállását egy, a kormánnyal együttmüködni kész felkelöcsoport információja alapján). Más frontokon is jelentös élöerö veszteségeket szenvedtek a terroristák, s egyre több a hír az utánpótlást ért megsemmisítö erejü támadáskról. Úgy látszik, hogy közel a terroristák megroppanása.

Közben a Jerusalem Post is megerösítette Alloosh búcsúját.
 

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
"Neee.. ez a Moszkva által nyomott propaganda, "neokolonialista", "imperialista", "átkozott liberálisok" duma nem kell. Ezek csak ócska Moszkovita lózungok. Nem csak Szaúd-Arábia, Qatar, meg "usákok" vannak ott, avatkoznak be. Ott van már kezdetektől Oroszo., Heszbollah, Irán a másik oldalon. Az utóbbi kettő nem éppen a vallási visszafogottságukról híresek. Egy Assad által felügyelt választás igazán nem mérvadó a támogatottságra vonatkozóan. A konferencia egyenlőre csak egy egyeztetés volt arról, hogy a béketárgyalásokon kik képviselhetik majd magukat szíriai részről.
Assad helyzete pedig egyáltalán nem eldöntött sem USA, sem Oroszo., sem Németo. részéről."

Hm, speciel itt a ruszkiknak igazuk van. Felvilágosítanád a t. olvasóközönséget, hogy mi köze az usákoknak meg a németeknek Asszad helyzetéhez? 2011-ben egyébként Ssm Irán, sem a ruszkik, sem a Hezbollah nem volt jelen Szíriában. Majd a szírek eldöntik maguk, hogy kit akarnak. Nekem vannak szír kollégáim ´(Németországban), akik anno nem menekültként jöttek dolgozni Németországba még 2011 elött. Ök biza egész mást mondottak/mondanak (rendszeresen járnak még most is haza) mint a fösodratú médiák hazugságai. Igaza van atreides-nek, hogy jelzésértékü, hogy a "mérsékelt" terroristák zászlaja pont a kolonialisták (gyarmattartók) által a gyarmati Szíriára kényszerített zászló.

Kb. két hónappal ezelött volt a német Phoenix adón egy esti talk-show egy bizonyos Mr. Dennis (egy németországi, CIA által pénzelt "politikai think thank" igazgatója), egy fiatal szír származású (de már régen Németországban élö) újságíró meg két fiatal német politikus részvételével. Természetesen Mr. Dennis ki volt akadva, hogy a ruszkik akkor kb. kéthetes bombázása több eredményt hozott, mint az usákok kétéves alibibombázása, s hevesen ágált azügyben, hogy az ISIS nem legyözhetö, csak százezres nagyságrendü szárazföldi csapatokkal, stb. Oszt a fiatal szír gyerek elmondta, hogy talán a törököknek nem kellene az ISIS-nek utánpótlást szállítani, stb. A Mr. Dennis nagyon fel volt háborodva, de a végén már a németek is kinevették a nyílt színen, ami korábban elképzelhetetlen volt. Azóta a közhangulat Németországban is jelentösen megváltozott, s egyre többen teszik fel a kérdést, hogy miért kell az embereknek Líbiából, Irakból, meg Szíriából menekülniük. Meg hogy is volt a Mr. Powel bohóckodása az ENSZ BT-ben a kémcsönyi mosóporral, mint "tömegpusztító fegyverrel"? Hm, Saddam meg ráadásul szunnita is volt. Az usákok tömegével követték el a súlyosabbnál is súlyosabb taktikai és stratégiai hibákat a Közel-Keleten.
Az oroszok nem az ISIS ellen fejtik ki a fő erejüket, hanem a "mérsékelt ellenzékkel" (tudom egyeseknek ez elfogadhatatlan kifejezés) szemben, mert Assad rendszerére az a veszélyesebb. Az idén tavasz, nyár folyamán fokozatosan előrenyomultak az Aszad területek szíve felé. Az ISIS ellen szárazföldön a Yenkik támogatta koalíció nyomul előre (Szingzsar, Ramadi). Assad serege megrekedt Palmyra előtt, csak Kuweirest tudta az ostrom alól felszabadítani. Most meg egyenesen futni hagyja őket a Damaszkuszi Yarmukból. Ami nem csoda, mert az olajért cserébe tőlük, inkább hanyagolja őket. Én tudom, hogy Erdogan is megéri a pénzét. Inkább támogatja titokban az ISIS-t, mert annyira retteg egy önálló Kurdisztántól, hogy bárki jó neki aki a kurdokat veri. Száddám azért nem volt a béke és becsület bajnoka. Az azonban kétségtelenül hiba volt, hogy teljesen kizárták Irak további jővőjéből a szunnitákat, mondván, hogy ők voltak a korábbi rendszer támaszai. Ezt ma már ők is belátják.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 829
30 902
113
https://youtu.be/sH9oB1YChHs

Eközben a Török-Szír határátkelőn ma. Tartálykocsik százai.
Tartálykocsi már kevesebb, mert nem mind az. Viszont megy az üzletelés az biztos, és érdekes lehet, hogy az a sok sok kamion mit tud oda-vissza szállítani és milyen a határellenőrzés.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 224
113
Itt a tróger. A Jaish Al-Islam (egykori) parancsnoka :

CXFNHGpWwAA2q9f.jpg

CXFV6yTWMAAuJeO.jpg
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 883
10 014
113
http://www.veteranstoday.com/2015/12/14/turkey-supplied-sarin-gas-to-isis/

Nahát, mik ki nem derülnek....
 

reichundroll

Member
2014. október 8.
177
0
16
A Jabhat al-Nusra új promóciós videója. Az eszem megáll, a bicska meg kinyílik a zsebemben :

https://youtu.be/NbgJ4QdPeBo

Nem egy rossz videó ez. Továbbra is be kell látni, hogy nagyon is jól működött/működik a propagandájuk és remekül átgondolt PR fogásokkal sikerült meghülyíteniük nem kevés nőt, férfit és gyereket.
Engem kifejezetten zavar például, hogy jól megcsinált videókat nem látok az SAA oldaláról, nem hiszem, hogy ne lennének rá megfelelő emberek ott. Az oroszok szépen ömlesztik a videókat, van néhány Hezbollah és iráni videó, de... Ezen a téren továbbra is torony magasan verik a kecskebaszók Assadékat.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 224
113
A török tüzérség IÁ állásokat lő Irakban, Bashiknál, Moszultól északra.

Valamit fel kell mutatni a nagy terrorellenes harc szereplőjeként. Majd néhányszor mellélőnek, lesz baráti tűz, pár tucat halott YPG harcossal, stb.
 

atreides

Member
2015. december 25.
60
94
18
Kedves Kalapács

Igen Izrael is szeretne egy jó nagy falatot Szíriából, amit úgy neveznek, hogy Golán-fennsík teljes része. Erre játszanak rá: széthulljon az ország, és ők kérdés nélkül megszállhassák az egész déli részt. Érdekes módon erről maga Bibi is beszélt és csak egy-két nyugati lap foglalkozott vele, persze olyan finoman fogalmaztak, hogy "different thinking" http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/netanyahu-suggests-chaos-in-syria-allows-for-different-thinking-regarding-golan-heights-annexation-a6738041.html
Azért ne feledjük, hogy bármilyen szép köntösbe is szereti csavarni az aktuális izraeli vezetés, a jobboldal soha nem mondott le Herzl Tivadar által megálmodott "Nagy-Izraelről", amibe Jordánia, Irak egy része, Észak-Szaúd Arábia is beletartozna.

Szatomi: azt tudod, hogy több millióan mentek el szavazni 2014-ben Szírián kívül élő szír állampolgárok? A libanoni menekülttáboroban kilométeres sorok voltak a szavazóurnák előtt? Valaki szószerint a vérüket adták, miután leadták a voksukat? A nagy meleg miatt pl. libanoni tűzoltóknak kellett öntözni a tömeget, mert folyamatosan elájultak, de akkor is elment szavazni. A lakosság közel 80 százaléka részt vett. És akkor ez most nem számít legitimnek a Nyugat szerint, mert nem az egész ország szavazott? Azért, mert az ISIS és egyéb "mérsékelt ellenzék" (ami mégegyszer mondom nem létezik, lehet volt valamikor 2011-2013 között, de mára biztos nincs. Ajánlom az angol tanulmányt) által uralt területen nem tartottak. Sőt, ott aligha tartottak volna, mert a saría nem ismeri el a demokráciát és a szavazás jogát, szóval aligha lehetne. Na és ezek után viszont az ukrán választás, ahol szintén az összes jelölt ismert volt korruptságáról vagy arról, hogy mit csinált a múltban (Timoshenko), és nem tartották meg az egész országban (a szepartista régióban) és a lakosság alig 50% ment el, máris legitimnek számít?

És akkor nem is említem, hogy a nagy nyugati államok, a demokráciák és az emberi jogok védőbástyái, akik mindig arról beszélnek, hogy a "nép döntsön, választásokat tartsanak", nagy kegyesen megtiltotta a helyi szíriai nagykövetségeknek, hogy a szír állampolgárok szavazataikat adják le. Németország, Franciaország, Ausztrália, de még itt Magyarországon sem lehetett szavazni. Voltak demonstrációk, jelképes tüntetések, amikor mi itt szírek Budapesten tartottunk szavazást az egykori, bezárt nagykövetség előtt. Nem volt egyetlen jelentősebb média sem, miközben Szíriában is híre ment ennek és közöltek erről felvételeket.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 113
82 847
113
Torok-iraki határ. Zakho határátkelo. 4530 tartálykocsi és szállítójármu a tork oldalon és 7145 az iraki oldalon. Osszesen 11775 . Megy az illegális olajbiznisz ....
og2u-zNy50s.jpg

yYTRnO__nCE.jpg
 

rocky

Member
2015. december 25.
42
0
6
http://www.veteranstoday.com/2015/12/14/turkey-supplied-sarin-gas-to-isis/

Nahát, mik ki nem derülnek....

Mondom, hogy a ruszkiknak van még egy-két adujuk a talonban. Csak a megfelelö alkalomra várnak, hogy kijátsszák a lapokat.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 224
113
Aleppo-tól délre. Szerény véleményem szerint egy nagy csoport civilt sikerült meg-Towolni :

https://youtu.be/eHmlYNbYOH4