[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Észak Aleppo
<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/TucWW5Al7mQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 

reichundroll

Member
2014. október 8.
177
0
16
<blockquote rel="varga dima">Szaúd Arábia után ma a Bahrein is bejelentette, hogy kész csatlakozni szárazföldi műveletekhez Szíriában....akár ISIS ellen, akár Asszád ellen.... Szaúdiaknak ezek szerint nem elég Jemeni lecke.....jelenlegi olajárak mellett könnyen csődbe is mehetnek.... De mivel is operálhatnak? Egy-két "különleges" alakulat?...nem hiszem, hogy mernek vasakat is vinni oda Jordánián vagy Irakon keresztül... Ezek szerint tényleg nagy szarban vannak ellenzékiek. Orosz- iráni vs török-szaúdi..... Mérgesedik a helyzet.

Mivel szárazfoldi hadmuveletekben való részvételt emlegetnek, így valószinu kulonleges alakulatokat akarnak bevetni.</blockquote>

Ha idáig jutnának nem nagyon kell csodálkozniuk, ha véletlenül a különlegeseiket elpucolja pár arabnak öltözött Spetznaz játékos. Ezt az oroszok nem fogják csak úgy szotyizva végig nézni.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Mayer, Aleppo tartomány
https://www.youtube.com/watch?v=HhQJMc3GM4c
https://www.youtube.com/watch?v=wOl4-3a1Jwg
https://www.youtube.com/watch?v=tmeF7VE7aZw
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 195
20 187
113
Nem először támad az a benyomásom, hogy a kommentelők egy része szelektíven olvas.
- Bemennek a törökök? Ott voltak eddig is Latakiában, most is ott vannak É-Aleppoban. Nagyon egyértelmű anyagok voltak erről.
- Ha a kurdok összefognak Assaddal. Hónapok óta megteszik napi célokért, egyébként meg békén hagyják egymást. Most még. Mert van nagyobb baj is. Távlatilag meg nem, ez egyértelmű.
Itt volt egy fő Assados nyilatkozata, hogy szó se lehet kurd autonómiáról. Már pedig ők most már egyértelműen minimum azt akarnak, de ha lesz rá mód függetlenséget.
- Most járt Rojavában a US-UK-France küldöttség, széles mosollyal beszélgettek és egyébként Kobané ostroma óta kapnak utánpótlást és légi támogatást. De február 10-től lesz irodájuk Moszkvában is. Nem 1 lóra tesznek. Genf 3-ra viszont nem kaptak meghívót.
- Az iraki kurdok Barzani vonala - a pesmergák - meg közben csücsülnek az US-SzA-Törökország szálon.
---------------------------------------------
A kurd haderőt, legyen az szíriai vagy iraki, nekem úgy tűnik túlértékelik. Holott se személyzetük se hátterük pickup-gépágyún túli nehézfegyverzet kezelésére/üzemeltetésére. Így pedig nehéz lesz.
Bármilyen kiváló harcosok is személy szerint. Nem működnek hadsereg szinten. Ahogy az IÁ és az FSA nagy része sem.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
A Kurdok lehet hogy csak irreguláris könnyűfegyverzetű csapatok, de legalább AKARNAK harcolni. A sok 20-40 közti fiatalemberrel szemben, akik itt basszák a rezet az EU-ban, náluk még a nők is harcolnak. A WW2 ben a szovjeteknek pont ez az állhatatosság hozta meg a sikert, semmi sem volt elég drága a győzelemért, mindent kibírtak. Nekem valahogy Dejavum van, mikor a kurdokat látom... Az sem rossz dolog nekik, hogy egyre több barátjuk van, az USA eddig is tolta őket, ha összeugranak a törökökkel frontálisan, akkor meg az oroszok fogják pofátlanul tolni őket, ami a csövön kifér...
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 938
18 426
113
"Honved
Attól, hogy a haverjaid kútba ugranak, még nem kell követned mindenáron. Csatlós ország vagyunk még mindig, csak más segget nyalunk. Ennyi."

Csatlósi mivoltunk véget ért 1990-ben.
Most egy szövetségi rendszer tagjai vagyunk.
Önként léptünk be.
Sokszor ellent tudunk mondani ugyanakkor és mondunk is, amennyit a kis ország adta lehetőségek megengednek.
Ugyanakkor nem várható el hogy világhatalmakkal újjat húzzunk, gondolom ez logikus.
NATO tagok vagyunk, de természetes hogy Oroszországgal is kiegyensúlyozott kapcsolatokra törekszünk.
Ez azonban a Szíria topic. :)
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 938
18 426
113
<blockquote rel="honved">"Honved


Most egy szövetségi rendszer tagjai vagyunk.

Így van. A csatlósok szovetsége rendszernek a tagjai vagyunk,melynek a gazda mondja meg mikor mit és hogyan csináljon....</blockquote>

Annyi szerény különbséggel, hogy ma ellent mondhatunk, ha akarunk, bár utána sok küzdelem vár ránk.
1990 előtt ezt nem tehettük meg.
Ez már fejlődés. :)
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
A módszer változott de ugyanabban a szarban vagyunk mint a V.SZ-ben voltunk ,azzal a különbséggel hogy a hadseregünk is csak papíron létezik.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
A módszereket érzem csak másnak én is. Gazdasági szabadságunk nagyobb? TTIP után még nagyobb lesz...

Ide jönnek emberek külföldről, megveszik a cukorgyárat, majd felrobbantják, mert nem kell konkurencia. Pereli a magyar államot a Tesco, Spar, etc.

Magyar katona Afganisztánban, Irakban etc. mi a túrót keres, főleg hogy lassan itthonra már nem jut?

A demokráciát keresi nálunk az az ország, egyre vehemensebben, ahogy megpróbálunk ellenszegülni néha néha, aki intézményesítette a korrupciót a politikában, elnevezve azt lobby-nak, ahol ugye az elektor arra szavaz, akire akar, ahol "black lives matter" mozgalmak vannak nem is ok nélkül, valamint Guantanamo-s képeket gondolom TE is láttad, no meg hallottál 2. Irakról ENSZ beleegyezés nélkül, + arab tavaszokról.

Hát nem tudom, nem látom hogy hű de jobb lenne ez. Pórázon vagyunk így is, úgy is. Megkockáztatom, ha próbálnánk hirtelen egy olyan éles kanyarral "oldalt váltani", ahogy '56 ban próbáltuk, most az USA dobna át ide némi rendfenntartó csapatot, valami jóképességű liberális "segítségére" válaszul. Szóval nem, nem vagyok meggyőzve sem a gazdasági, sem a katonai szabadságunkról, vazullusok vagyunk most is...
 

matyiii

Member
2015. február 9.
66
0
6
"Honved
Attól, hogy a haverjaid kútba ugranak, még nem kell követned mindenáron. Csatlós ország vagyunk még mindig, csak más segget nyalunk. Ennyi."

Csatlósi mivoltunk véget ért 1990-ben.
Most egy szövetségi rendszer tagjai vagyunk.
Önként léptünk be.
Sokszor ellent tudunk mondani ugyanakkor és mondunk is, amennyit a kis orszá :)

Egész pontosan önként léptettek be.

<b>" Egyetért-e azzal, hogy a Magyar Köztársaság a NATO-hoz csatlakozva biztosítsa az ország védettségét?

A NATO-népszavazás az új népszavazási törvény főpróbája is volt. Az Országgyűlés 1997 nyarán úgy határozott, hogy akkor minősül eredményesnek egy népszavazás, ha a megjelentek többsége, de legalább a választásra jogosult polgárok 25%-a azonos választ ad a feltett kérdésre."</b>

Eltörölték a részvételi limitet különben nem sikerül.
Bocsi Szir topic.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
"Honved
Attól, hogy a haverjaid kútba ugranak, még nem kell követned mindenáron. Csatlós ország vagyunk még mindig, csak más segget nyalunk. Ennyi."

Csatlósi mivoltunk véget ért 1990-ben.
Most egy szövetségi rendszer tagjai vagyunk.
Önként léptünk be.
Sokszor ellent tudunk mondani ugyanakkor és mondunk is, amennyit a kis ország adta lehetőségek megengednek.
Ugyanakkor nem várható el hogy világhatalmakkal újjat húzzunk, gondolom ez logikus.

Egy szövetségi rendszer teljes értékű hadseregekből kellene, hogy álljon, amelyek a nemzeti kormányoknak engedelmeskednek.
Ehelyett a NATO "Smart defence" ("Okos védelem") programja csak részképességeket hagy meg nemzeti szinten, azaz egyik "szövetségesnek" sem lesz teljes értékű (értsd: önálló, mégjobban értsd: olyan, amely az USA ellen is fordulhat) hadserege.

Lásd pl. 2. Különleges Rendeltetésű Ezred, amelyet floridából, Tampából irányítanak a „globális különleges műveleti hálózat” részeként:

http://mno.hu/tarsadalom/szo-sincs-bedaralasrol-1327184
http://mno.hu/tarsadalom/kulonleges-alakulat-amerikai-babaskodas-1321654

Áá, szó sincs bedarálásról. (első cikk címe)
Mindez önkéntes.

Már egyébként a "2. Különleges Rendeltetésű Ezred" neve is rosszul hangzik, mert a 2. Magyar Hadseregre emlékeztet...

NATO tagok vagyunk, de természetes hogy Oroszországgal is kiegyensúlyozott kapcsolatokra törekszünk.

Ja, kiegyensúlyozottra: megtámadjuk őket.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 938
18 426
113
Amennyiben nincs a rendszerváltás és az oroszok nem takarodnak haza, akkor itt ma, nem írhatna senki sem.
Mert már lehet börtönben lenne.
Talán ennyi a váltás pozitív része.
10 milliós, vagy inkább alatti, kis ország meg nem nagyon ábrándozhat teljes függetlenségről.
Ezért is kell jól lavírozni, vagy fennmaradni.
Most a NATO-ban leledzünk, de ettől még tartsuk csak a lehető legjobb kapcsolatokat az Oroszokkal.
Senki meg nem mondja, mit hoz a holnap.
Még monti sem. :)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Amennyiben nincs a rendszerváltás és az oroszok nem takarodnak haza, ...

Szovjetek mentek haza. Oroszoknak koszonheted a rendszerváltást, konkrétan Gorbacsovnak, aki az egyetlen orosz nemzetiségu elnok volt a SZU alatt. Peresztrojka, Glasznoszty, ugye ismeros..?!
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
10millió körüli független 2db. van mellettünk.
Mi írhatunk de ha valakinek arca van és karcolja a témát azt gyorsan elkaszálják.
Nem kérdőjelezte meg senki a rendszerváltás létjogosultságát csak azt,hogy valóban megtörtént e ? :)
Cseberből vederbe mert a mindenkori elitünk gyáva haszonleső szar,mi meg hagyjuk. Röviden.
szerintem jegeljük az off.-t
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Már megint a gonosz orosz szíriában, és amint a képen látható, menekülnek a mérnökök meg az agysebészek.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20160206-legicsapas-sziria-menekult.html
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 938
18 426
113
Mármint a rendszer omlott össze. :))
bokinak igaza van, Szovjetek voltak itt, nem Oroszok.
Bocsánat. :)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
eIOb7v7QG3s.jpg