[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Ezt én nem vitatom, hogy ha nem ajánlanak cserébe semmit, akkor nem fog háttérbe szorulni Asszad. Azt gondolom, hogy egy zsíros ajánlatért, ami az USA-nak igen komoly védelmet adna arcvesztés ellen, hajlandó lesz Putyin mester beáldozni Asszadot, ha utána is egy általa választott, de minimum jóváhagyott, vele "jó viszonyban lévő", oroszbarát elnök követi. Mondom, várjuk ki a végét, ha a törökök tönkremennek szépen lassan, és még Asszad is marad a helyén, akkor az Orosz szemmel nézve geopolitikai szempontból Flawless victory...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Mitől jó az amerikaiaknak, ha ugyanúgy egy oroszbarát elnök és vezetés marad Szíria élén, mint most, de cserébe még adniuk is kell valamit? Nekik aztán tökmindegy, hogy hogy hívják a nagy vezért és hogy miket tesz, csak az érdekli őket, hogy amerikai vagy orosz segget nyal. Hagyjuk ezt az arcvesztés dolgot. Obama leköszön, aki meg helyette jön annak "semmi köze" a szíriai eseményekhez. Pár redneck kivételével meg a lakosság le se szarja, hogy Assad megy vagy marad.
Az oroszok nem áldozzák be Assadot, mert nem azért mentek oda félévet bombázni, hogy a végén az egészet bázisostól mindenestől odaadják valami üres ígéretért. A következő választásokig biztos marad, és utána még 1-2 alkallommal 4-4 vagy 5-5 évet amíg rá nem un.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Szerintem ez nem Obamáról szól, ha arcvesztés, hanem a főnökeiről. Konkrétan azokról, akiknek a következő leendő elnök is sanszosan a beosztottja lesz, hívja úgy őket mindenki, ahogy akarja, háborús héjáknak, fegyver lobbinak, aminek tetszik. Otthon el kell azért ezt adni, hogy sikeres volt a közel keleti pozíció, amibe öntik lassan 20 éve a dollárokat, mint egy feneketlen kútba, s azért néha néha jönnek haza a fekete zsákok. Ezt ha nem tudják megtámasztani egy eltávolított Asszaddal, akire rá lehet húzni otthon, és külföldon, hogy Ő a sátán, és ez volt a fő cél,hogy "Assad must go" az emberiség, és a béke, demokrácia érdekében(nyilván a lófüttyöt...), akkor egy elkövetkező USA kitelepülést minimum nagyobb társadalmi ellenállás fog otthon kísérni, no meg egyre inkább a külföldi partnerek összesúgnak a hátuk mögött, hogy bohócok. Egyik sem esik jól, főleg a régi egypólusú világ volt vezető hatalmi centrumaként. Szerintem sokan lebecsülik itt azt a sérülést, leendő pozícióvesztéseket, amit egy ilyen "arcvesztés" tud okozni, hogy ott voltam, bombáztam, FSA-t segítettem, dollárt költöttem, Irakot szponzoráltam, keményen kinyilatkoztattam, hogy "Assad must go" aztán 2 év után nem mutattam fel semmit. Ezt szerintem egész egyszerűen nem engedheti meg magának az USA, mert pestiesen szólva, körberöhögik a háta mögött...

Az Oroszoknak meg, ismétlem, szerintem tök mindegy, hogy Asszad, vagy más, de oroszbarát legyen. Nem az egészet adják ezzel oda, mert a lényeg, az TUTI, ennél fixebb sosem volt, a BÁZISAIK maradnak. Ha cserébe kapnak valamit, mondjuk az EU megszűnteti az embargót, az USA meg elengedi a Kurd mozgalmakat, szerintem a törökökön kívül mindenki jól jár.

Majd meglátjuk, igazam lesz e...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Obama főnökeinek, akik a következő elnök főnökei is, nincs arcvesztés, mert arcuk sincs. Ezek csoportok, ráadásul nem döngetik a mellüket a médiában, hogy ők az igazi főnökök.
Assad leköszönése káoszt hozna, az egész háborúban egy biztos pont volt még ha kevés is volt Szíria boldogságához. A oroszoknak meg jól jön az amerikaiak pofára esése, elvégre annyi támadást kaptak az USA + főnökei + csatlósai részéről, hogy Assadot beáldozni csak tényleg valami rohadt nagy dologért érné meg.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Ez szerintem rohadt nagy dolog lehetne részükre, ha mondjuk az EU ejti az embergót, ellenük, és az USA meg hagyja a törököket gyengülni, elengedik a kezüket, és kicsit megsimogatják ők is a kurdokat. Ez nem elég nagy dolog szerinted? Miközben NYILVÁNVALÓ, hogy a térségben a bázisai az Oroszoknak maradnak, pont úgy, ahogy most, csak az EU sem veszít nagyon nagyot, meg az USA sem, az arcából, mert ŐK a kezdetektől azt harsogták, hogy "Asszad egy diktátor, tömeggyilkos, aki mészárolja a népét, és mennie kell!"
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Félreértesz, az ukrán balhé kirobbantása után, a líbiai szarkeverés után, a rubel elleni támadás után, az embargó után meghúznám a vonalat, összeadnám és Putyin helyébe Assadért Alaszkát kérném.
Az orosz bázis marad, ezt kérniük sem kell, inkább a szírek kérik, hogy maradjon. Az EU-s szankciók lejárnak fél éven belül, senkinek sem jó, már a tagországok is lázonganak, nem lesz még egy hosszabbítás. A törököket pont leszarják, lelőtték a gépet az igaz, de ennek globális értéke nulla. Megkapták a szankciókat miatta, orosz túristát nem fognak látni, ha még robbantgatnak akkor mást sem, ezzel ki van egyenlítve a számla.
Az USA arcvesztése orosz érdek, mert túl nagy volt az arcuk, az EU vezetőket meg ha lámpavasra húzzák Junkcertől Merkelig a belgiumi robbantások miatt, a kivégzés felvételére Putyin, Lavrov és Medvegyev versenytmaszturbálnak majd, kb ennyire érdekli őket az EU arcvesztése.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Irak , ongyilkos robbantások
https://twitter.com/CTstudies/status/713754852615172096
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Palmira, sikerult elfoglalniuk a repteret. A város kb felét ellenorzik.
CefYFYeW4AA04_l.jpg:large
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Hahaha, hát, jó képleíró képességed van Joker, hazudnék ha azt mondanám, olvasva a soraidat, nem húzodott mosolyra a szám:D!

Majd meglátjuk. Van annak is valóságtartalma, vitán felül, amit te állítasz. Alaszka legyen felcserélve Ukrajnával, és az is egy lehetséges út, szerintem, abban biztos vagyok, hogy Kerry nem szarért ficcent át Moszkvába, hanem valami alkut ajánlani.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Az orosz légiero az elmúlt 24 órában 40 bevtésen 158 terrorista célpontot(objektumot) bombázott Palmira kozelében, mely során megsemmisített 4 tankot, 3 tuzérségi eszkozt, 4 loszerraktárt, 5 gépkocsit és 100 Isis terroristát.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Magas a szír hadsereg vesztesége is. Az elesettek szinte mind Tartuszból származtak.
CefmCEdWEAAxWUe.jpg

CefmCBfWsAA5JQD.jpg
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
talán Tartuszban sikerult a közelmúltban sorozást tartaniuk, és a kiképzés nem volt még teljesen sikeres
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Azért olyan jól néz ki ezeken a videókon a lengedező Szír, és az égő fekete, barbár kecskebaszó zászló! Tisztelet a hősöknek!
 

matyiii

Member
2015. február 9.
66
0
6
Zsolti-nak

Olvasgatom hozzászólásaidat, jó amerikai gondolkodás. Assadot újra fogják választani s nem lesz beáldozás. Talán olvastad tavaly december Németországban Szír menekülteknél felmérés 65% Assadot szeretné. Ezek a történések után otthon emlékezve a jólétre hány % szeretné Assadot? De ne gondolkodjunk előre sokan próbáltunk de itt a fórumon ez nem nagyon jött be. Az fogja a jövőt megmondani aki többet tett az országért. Putyin meg is mondta a nép fogja megválasztani az elnököt. Ha ez sikerül neki akkor lesz az igazi népirtás mert az összes utóbbi öt évben usa által megvehető embert "eltávolítja" és végre rend lesz. Az is érdekes lesz kik fognak az ország újjáépítésében részt venni azt hiszem abból lehet levonni ki mit tett az országért.